Skocz do zawartości

Filtr z 28 na 29 lipca w Google

Bestmedia

Rekomendowane odpowiedzi

To nie jest zaden blad. Jakbby to byl blad to by caly swiat lezal i kwiczal a na zagranicznych seo forach cisza. Po prostu zlosliwie niszcza polski rynek chcac w ten sposob wymusic na ludziach kupowanie adwords i tyle !

ps. zreszta z ich punktu widzenia slusznie do ich dolarek sie sypie a zlotowki ida w gore.

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

• Odpowiedzi 923
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
to powiedz proszę dlaczego tak NAGLE zbiegli się tutaj do tego wątku ludzie, którzy nie pojawiali się tu prawie w ogóle. Jak widać mają daty rejestracji na forum 2004 , 2005 i 2006 i minimalnie się przez ten okres wypowiadali. A teraz nagle WSZYSCY jak jeden dostali filtry i szukają pomocy......

Gdyby to był błąd w algorytmie, to przynajmniej POŁOWA z tych ludzi odpowiedziała by , że cieszą się z filtrów bo pozycja ich strony się poprawiła. A komu poprawiła się pozycja z powodów filtrów nałożonych 'omyłkowo' na konkurencyjne strony ?

M

1. zawsze się zbiegają jak coś leci

2. nie wszyscy jak jeden dostali filtr

3. mi pare stron podskoczyło jedna dostała ten 'filtr"

obstawiam jakieś przejściowe bugi w szukajce - jeżeli byłaby to świadoma "nagonka" i "tępienie" czy walka z SEOwcami to dostalibyśmy w d...e w jeden dzień wszyscy na wszystkich domenach a tak nie jest.

jeżeli byłby to filtr na domene to w moim pojedyńczym przypadku hmm przeczy temu pozycja 1 na dla frazy

fraza fraza2/fraza3 z "/" w zapytaniu, dodatkowo na następna fraze mam 6 pozycje.

Reasumując wypadły mi 3 frazy mocne 17 słabszych 4 frazy są w setce z czego 1 na pozycji 1 jedna na pozycji 6 dwie spadówa na 5/6 strone wyników - za h.... w tym logiki.

Moja sytuacja jest troche inna ponieważ dodatkowo wyleciała z indeksu strona główna , więc to może być przyczyną.

na kilkadziesiąt serwisów poleciał jeden o którym pisałem wyżej wszystkie linkowane podobnie pare poszło w góre ale to chyba wynik "wypadu" konkurencji

dlatego obstawiam buga

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Chlopaki! jesli to bug, czy mozemy cos zrobic zeby google mialo dobry content?

Żaden błąd. Google w dość jednoznaczny sposób pokazało :

To jest odpowiedź na wasze działania typu SWLe , seodopalacze i inne eweblinki. Nie starczyły wam ostatnie bany stron ze śmieciami ? Chłopaki, nie macie się co trudzić, bo jak chcemy, to przyjdziemy i pozamiatamy. To WY oszukujecie naszą wyszukiwarkę i jak widzicie potrafimy sobie z tym poradzić [....] I niech ktoś powie, że tak naprawdę nie jest ??

M

bzdury

dokładnie bzdury, systemy powstały wiele lat temu, gdyby bardzo im to przeszkadzało to zbanowali by strony z wymian linkami jako wyraźny sygnał, że się na to nie godzą, sami doprowadzili do tego, że teraz jest tyle systemów ile pozycjonerów, i nikt nie wyleciał za korzystanie z systemów bo gdyby rtak było to całe wyniki odwróciły się do góry nogami, pod każdą średnią frazą conajmnie top20 jest linkowane systamami, pod frazami trudnymi moze nawet top50, może nie zdajesz sie sprawy kto korzysta z tych systemów, tak na szybko z branży ci podam:

travelplanet.pl

wakacje.pl

easygo.pl

traveligo.pl

itd. i to nie kilka tysięcy punktów linkme, a setki tysięcy, czy takie serwisy kiedyś polecą? zarabiaja setki milionów miesięcznie; może wywalą microsoft, który również jest w linkme?

co raz bardziej mi smierdzi jakimś spiskiem, bo moim towarzystwem na tych 7 stronach wyników są koledzy z tego forum - ciekawe czy mozliwe że ktoś raportował własnie na ludzi z PIO

ciekawe czy mozliwe że ktoś raportował własnie na ludzi z PIO
Ciekawe ? Czy oczywiste ?

Ja bym się od SWL`i odczepił wreszcie, moim zdaniem jest oczywiste, że gdyby tylko Google chciało zbanować/ukarać strony należące (NALEŻĄCE, nie linkowane) do SWL to mogłoby sprzątnąć je w kilka dni.

logo-stat4seo-blue-small.png

To nie jest zaden blad. Jakbby to byl blad to by caly swiat lezal i kwiczal a na zagranicznych seo forach cisza. Po prostu zlosliwie niszcza polski rynek chcac w ten sposob wymusic na ludziach kupowanie adwords i tyle !

ps. zreszta z ich punktu widzenia slusznie do ich dolarek sie sypie a zlotowki ida w gore.

Intru, trochę logiki. Takie postępowanie nic dobrego nie daje, bo zawsze ktoś jest na czołowych pozycjach i wtedy nie kupuje (lub kupuje mniej) adwordsów. jak nie jedni to drudzy. A brak jednoznacznej przyczyny wylotów i cisza na oficjalnym blogu raczej potwierdza tezę, ze coś sie popsuło. Imho czarny PR dla google.

Eksperyment Discover.pl

U mnie taki filt wystapil na 3 stronach do ktorych tak naprawde ciezko sie przyczepic, jedna byla bardzo slabo linkowana z systemu i ogolnie miala slabe pozycje ale mimo tego filt wystapil, pozycje 40-60 na wszystkie frazy od kilku dni

Google nie tepi SWLi, nie tepi nawet wymiany linkami (te ich wymagania to jakis istny absurd), co do wiekszosci w top20 to racja tam bez porzadnego linkowania sie nie obejdzie nawet na srednie frazy, dzis samym contentem mozna sobie robic jakie proste latwe frazy.

Mam nadzieje ze za kilka dni to zniknie.

Używaj Cuilla i Hakii

co raz bardziej mi smierdzi jakimś spiskiem, bo moim towarzystwem na tych 7 stronach wyników są koledzy z tego forum - ciekawe czy mozliwe że ktoś raportował własnie na ludzi z PIO

ja mam towarzystwo na 700 stronach wyników lekko licząc i niczego to nie dowodzi

a i kolegów na tych stronach stąd jest jest bez liku.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Nie ma tu zadnego spisku, siedze na tym forum od lat, znam wiekszosc pozycjonerow, wiem co pozycjonuja. Nie wiedzialem o istnieniu 90% stron, ktore sie w tym watku pojawily, to jest niemozliwe, zzeby ktos posiadal takie informacje. Na temat jednej osoby ok, ale nie wszystkich poszkodowanych.

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Czytam ten temat od jakiegoś czasu a dokładnie od dwóch dni gdy wpadłem 'jak śliwka w rynsztok'.

Moje frazy lecą na same dno, dziś moja fraza 'tapety na pulpit' już jest poza setką w google a wczoraj jeszcze było 74 (wcześniej utrzymywało się 13-16).

Ruch na stronie mam 80-90% z google, teraz tam tylko wiatr hula.

regulamin

gostek_

offtopic: Xavi, z tymi milionami miesiecznie ze stron turystyczych to nie przesadzaj. travelplanet.pl mial w 07 kiladziesiat tysiecy zysku brutto. nie jest trudno wejsc na ich strone i spojrzec na bilans.

offtopic: sorki, ale chyba się nie zapoznałeś z całym raportem. Wartość spółki wzrosła w 2007 roku o 2 178 000 zł, a to że zysk netto tak niski wydaje się celową polityką firmy która stawia ciągle na inwestycje.

Czy to zwykły Google Refresh czy coś więcej?

adres: https://www.calineczka.eu/

słowa kluczowe: strony www częstochowa

Do tej pory byłem w pierwszej trójce - a tu nagle (22go lipca)

poleciało wszystko na łeb na szyje - 30 pozycji w dół. Nawet jak

wpisuje pełny TITLE to mnie nie widać. Dodatkowo, co dziwne ... Page

Rank podskoczył z 3 na 4.

Co myślicie ? Da rade jakoś uratować pozycję?

Calineczka.eu - strony www

Strony.com.pl - internet, druk, poligrafia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności