Skocz do zawartości

Filtr z 28 na 29 lipca w Google

Bestmedia

Rekomendowane odpowiedzi

brednie ...

Chlopcy sie nacieli na czyms i jeszcze nic z tym nie zrobili pytanie kiedy przywroca stan z przed kilkunastu dni? Moze to byc zarowno za tydzien jak i za dwa miesiace i tyle. Jestem biernym obserwatorem tego tematu i tylko czasami napisze cos dla uspokojenia atmosfery :). Wydaje mi sie ze problem rozdrabniania tematu i snucia coraz to nowych teorii co to moze byc itd. jest spowodowany uzaleznieniem wszelkiej dzialalnosci w internecie od samej wyszukiwarki i tu wydaje mi sie ze najlepszym rozwiazaniem by bylo przejecie Yahoo przez M$ bo powiedzmy sobie wprost msn nie stanowi zadnego potencalu. Wielu z was zapewne nie pamieta jak to bylo z TP i jak sie mialo modemy 14,400, ale ja pamietam te czasy doskonale i mozna tu wysnuc pewna analogie. W obu przypadkich nie mamy czy tez nie bedziemy mieli wyplywu na to jak i co robi firma, od ktorej jestesmy zalezni jesli nie ma zadnej konkurencji.

PS.: Proponuje zamknac temat bo nie prowadzi on sam w sobie do niczego dobrego poza sianiem paniki szczegolnie wsrod poczatkujących, a kazde kolejne zdanie czy teoria spiskowa doprowadza mnie do bolu brzucha ze smiechu, a innych do chronicznej goraczki :).

Giełda Domen Internetowych - najlepsze domeny w sieci

• Odpowiedzi 923
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
PS.: Proponuje zamknac temat bo nie prowadzi on sam w sobie do niczego dobrego poza sianiem paniki szczegolnie wsrod poczatkujących, a kazde kolejne zdanie czy teoria spiskowa doprowadza mnie do bolu brzucha ze smiechu, a innych do chronicznej goraczki

moze zamknijmy forum od razu...

Saint nie rozumiesz, że pośród nas jest kilku, którzy stracili około 70% swoich dochodów. Osoby takie będą za wszelka cenę chciały po pierwsze dowiedzieć się co, po drugie dlaczego, a po trzecie do kiedy....

wolność wypowiedzi, a jak Cię brzuch boli to nie czytaj :)

/*

edit: zjadam dziś znaczki nałogowo

*/

PS.: Proponuje zamknac temat bo nie prowadzi on sam w sobie do niczego dobrego poza sianiem paniki szczegolnie wsrod poczatkujących, a kazde kolejne zdanie czy teoria spiskowa doprowadza mnie do bolu brzucha ze smiechu, a innych do chronicznej goraczki

moze zamknijmy forum od razu...

Saint nie rozumiesz, że pośród nas jest kilku, którzy stracili około 70% swoich dochodów. Osoby takie będą za wszelka cenę chciały po pierwsze dowiedzieć się co, po drugie dlaczego, a po trzecie do kiedy....

wolność wypowiedzi, a jak Cię brzuch boli to nie czytaj :)

Ale czy pisanie tego tematu zmienia cos w tej sferze? Chyba nie jesli cos na prawde sie zmieni ktos o tym napisze.

Giełda Domen Internetowych - najlepsze domeny w sieci

Mój staż w pozycjonowaniu z pewnością nie jest tak duży jak użytkowników powyżej, ale jedna z moich stron przerabia ten problem po raz 3., za każdym razem działo się to podczas aktualizacji PR i BL. W starym temacie "Wlasnie trwa update (...)" wiele osób ze mną na czele skarżyło się na spadek przy okazji update'u (wypad z top3 na 6-7 stronę wyników na wszystkie frazy) i na pocieszenie powiem, że sytuacja dwukrotnie wracała do normy po miesiącu...

Więc skoro bawimy się już we wróżki to moim skromnym zdaniem, bazując na wcześniejszych podobnych sytuacjach, do końca wakacji wszystko wróci do normy i zostawmy póki co teorie spiskowe :)

Ale czy pisanie tego tematu zmienia cos w tej sferze? Chyba nie jesli cos na prawde sie zmieni ktos o tym napisze.

Saint: gdybyś był kobietą wiedziałbyś jacy mężczyźni są niezaradni i jak bardzo lubią dzielić smutki między sobą :)

nie róbmy dalej offtopa... kto chce, niech narzeka, kto chce niech snuje domysły... jak wszystko w tej branży

SilMarillion pewnie masz domenkę która można nazwać wykrywaczem updatów... przeważnie takie domeny wracają jak się update skończył... dawniej takie zachowanie domeny wskazywało że domena kiedyś podłapała filtry a nawet bana...

IMO niestety trzeba poczekać...

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

Czyli co? Jesli dobrze rozumiem kwestie linkow tematycznych to jesli ktos umiesci do mnie ( strona o bieliznie) link na swojej stronie ( strona o wedkarstwie) to nie majac na to wplywu moge wpasc w filtr? Bezsens.

W sumie latwy sposob na wyeliminowanie konkurencji :) Puscic swoje nietematyczne zaplecze na jego strone i po kolesiu. Dobrze rozumuje?

Czyli co? Jesli dobrze rozumiem kwestie linkow tematycznych to jesli ktos umiesci do mnie ( strona o bieliznie) link na swojej stronie ( strona o wedkarstwie) to nie majac na to wplywu moge wpasc w filtr? Bezsens.

W sumie latwy sposob na wyeliminowanie konkurencji Puscic swoje nietematyczne zaplecze na jego strone i po kolesiu. Dobrze rozumuje?

u mnie powoli czesc stron wybija sie z miejsc 60 tych na jakies 40 ste takze jaki progres juz widac

Wszystko zalezy jak rozumuje to Google

Swoja droga jeszcze sie dziwie czemu nie powstala jakas wyszukiwarka z Open Source

:]

Używaj Cuilla i Hakii

Jedno pytanko. Czy w subdomenach bądź w domenie głównej tam gdzie macie zafiltrowaną stronkę, macie jakąś stronę linkowaną wyłącznie z katalogów a tym samym taką, do której nie prowadzi żaden link z jakimkolwiek PR? Koledze zafiltrowało jedną domenę, mi drugą (w obu przypadkach to się stało w czerwcu, ale wygląda tak jak filtr, o którym tutaj mowa) i jest to wspólny punkt. Sprawdziłam BL do nich i do obu stron prowadzą tylko linki z katalogów i precli + ewentualnie z kilku zwykłych stron, ale bez PR.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności