Skocz do zawartości

Filtr z 28 na 29 lipca w Google

Bestmedia

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie dzisiaj również spadek na wszystkich pozycjach najważniejszej strony o jakieś 40-60 oczek :/

Mam nadzieje że to tylko czkawka związana z update PR.

Spotkało mnie dokładnie to samo. Tylko teraz pytanko czy to sandbox czy też google dance wywołane updat'em.

Jak myslisz ?

• Odpowiedzi 923
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ciężko powiedzieć, na razie frazy skaczą po 15-20 pozycji w górę i w dół w ciągu dnia, jednak cały czas o 40-60 miejsc w dół niż w stosunku do sytuacji sprzed kilku dni. Na poszczególnych DC również jest taka rozpiętość wyników. Poleciały wszystkie frazy z domeny głównej i subdomen pod którymi witryna była znajdywana w sieci.

Domena ma 2 lata i zajmowała pozycje w top 10 od około roku na interesujące mnie frazy, pozycjonowana w ten sam sposób - bez żadnych gwałtownych ruchów. SWL, zaplecze, katalogi itd.

Na razie mam nadzieję że to jakieś chwilowe zawirowania w związku z update PR, kolejne dni pokażą jak jest naprawdę...

U mnie polecialy 2 strony, tez z top10 na 40-70 pozycje. Najsmieszniejsze jest to, ze jedna dostala teraz PR 3 -> PR 4 a mimo tego spadla. To tyle o znaczeniu PR w pozycjonowaniu ...

Estetyczna i trwała reklama - naklejki 3D oraz breloki - producent.

Rowery i narty Kraków - sprzedaż hurtowa i detaliczna.

Polecamy kamery sportowe i kamery ekstremalne Liquid Image.

U mnie jedna strona też tak poleciała, i jedyne co podejrzewam jako przyczynę to fakt że ostatnio zmniejszyłem ilość wyświetlanych linków LinkMe Elite z 10 na 5. Na pozostałych stronach pozycja bez zmian - jedna dalej siedzi w filtrze, a reszta trzyma swoje pozycje. No i oczywiście PR-ki na większości poszły w górę - największa zmiana to z N/A na 4 :D

Polecam moje pluginy do WordPress'a: WyPiekacz, Meta SEO Pack, User Locker, Google Integration Toolkit i wiele innych :)

Poradnik Webmastera ‰ Ostatnio na blogu:

PoradnikWebmastera-Blog.1.gif

Seen88, a ja proponuje nie odzywać się jeśli nie ma się pojęcia o czym się pisze.

Kilka ostatnich osób wypowiadających się w temacie wyraźnie zaznaczyło że nie wie czy jest to filtr czy coś związanego np. z update PR. I nie zauważyłem żeby ktoś "płakał".

Ciężko powiedzieć, na razie frazy skaczą po 15-20 pozycji w górę i w dół w ciągu dnia, jednak cały czas o 40-60 miejsc w dół niż w stosunku do sytuacji sprzed kilku dni. Na poszczególnych DC również jest taka rozpiętość wyników. Poleciały wszystkie frazy z domeny głównej i subdomen pod którymi witryna była znajdywana w sieci.

Domena ma 2 lata i zajmowała pozycje w top 10 od około roku na interesujące mnie frazy, pozycjonowana w ten sam sposób - bez żadnych gwałtownych ruchów. SWL, zaplecze, katalogi itd.

Na razie mam nadzieję że to jakieś chwilowe zawirowania w związku z update PR, kolejne dni pokażą jak jest naprawdę...

Także skaczą. Doszedłem do być może konstruktywnego wniosku iż mogłem mieć za dużo linków z jednym konkretnym anchorem.

Jak to u Ciebie wygląda dla tej strony vhs ?

U mnie jedna strona też tak poleciała, i jedyne co podejrzewam jako przyczynę to fakt że ostatnio zmniejszyłem ilość wyświetlanych linków LinkMe Elite z 10 na 5. Na pozostałych stronach pozycja bez zmian - jedna dalej siedzi w filtrze, a reszta trzyma swoje pozycje. No i oczywiście PR-ki na większości poszły w górę - największa zmiana to z N/A na 4 smile.gif

Także używam linkme. To niekoniecznie jest wpływ tej zmiany. Zmiana była za mała.

No chyba że prowadziło do Ciebie tylko 10 linków w co nie wierzę, albo były one wartościowe.

Kto jeszcze używa linkme i dostał prawdopodobnie filtr ? :>

Mały off top ale... sprawdźcie

https://www.webmasterkit.info/2008/05/21/banned-from-google/

Także skaczą. Doszedłem do być może konstruktywnego wniosku iż mogłem mieć za dużo linków z jednym konkretnym anchorem.

Jak to u Ciebie wygląda dla tej strony vhs ?

U mnie pozycjonowane było wiele fraz i ok. 6 z nich było w top 10 a nawet top 3, wszystkie te frazy poszły w dół. Gdyby to była tylko jedna fraza to podejrzewałbym filterek, więcej - gdyby te spadki nastąpiły jakiegokolwiek dnia to również można było by zwalić na filtr, ale skoro nastąpiło to akurat w dniu update PR to ciężko się domyślić co może być powodem, szczególnie że PR wzrosło.

Ja też korzystam z Linkme, poza tym weblink i dwa inne systemy.

U mnie jedna strona też tak poleciała, i jedyne co podejrzewam jako przyczynę to fakt że ostatnio zmniejszyłem ilość wyświetlanych linków LinkMe Elite z 10 na 5. Na pozostałych stronach pozycja bez zmian - jedna dalej siedzi w filtrze, a reszta trzyma swoje pozycje. No i oczywiście PR-ki na większości poszły w górę - największa zmiana to z N/A na 4 smile.gif

Także używam linkme. To niekoniecznie jest wpływ tej zmiany. Zmiana była za mała.

No chyba że prowadziło do Ciebie tylko 10 linków w co nie wierzę, albo były one wartościowe.

Do mojej strony prowadzi oczywiście o wiele więcej linków. Tutaj pisałem o linkach które wyświetlałem na niej - miałem 10, ale że strona jest wartościowa postanowiłem się ich pozbyć, i na początek zmniejszyłem ilość wyświetlanych linków na 5. Efekt był ciekawy - na początku strona poszła lekko do góry, a potem poleciała w dół.

Jak sprawdzałem, filtra mam na wszystkich DC - są co prawda pewne różnice w pozycji, ale generalnie siedzę pomiędzy 40 a 50 pozycją, przynajmniej na te frazy co sprawdziłem. Na pozostałe pewnie będzie podobnie.

Polecam moje pluginy do WordPress'a: WyPiekacz, Meta SEO Pack, User Locker, Google Integration Toolkit i wiele innych :)

Poradnik Webmastera ‰ Ostatnio na blogu:

PoradnikWebmastera-Blog.1.gif

co niektorzy szczesliwcy dostali jeszcze bonus na subdomeny :)

a tak na powaznie to jedyne co w moim przypadku przychodzi do glowy to nadmiar linkow, lub ktos zglosil, ze mam w serwisie SWL

innej opcji nie ma - nie wierze w zawirowanie z updatem PR i BL - moga byc delikatne skoki, wahania - ale to bylo bum z grubej rury i po calej linii,

kiedys xann gdzies pisal, ze to gorsze od bana - przyznaje mu racje :D

przy banie albo poprawiamy co do poprawienia, albo szukamy nowej domeny - tutaj wielka niewiadoma - moze wskoczy jutro, moze za 2 lata, albo wogole

Moim zdaniem nie ma banow w tej chwili jest "tasowanie" w ineksie dotyczy to moich paru stron w tym jednej, ktora stala wysoko do tej pory na kluczowe dla mnie frazy. Pytanie tylko jak dlugo bedzie trwalo to tasowanie ... ostatnio trwalo to blisko 3 iesiace miejmy nadzieje, ze az tak dlugo to nie bedzie trwalo.

Giełda Domen Internetowych - najlepsze domeny w sieci

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności