Skocz do zawartości

Filtr z 28 na 29 lipca w Google

Bestmedia

Rekomendowane odpowiedzi

Ważne pytanie:

Czy subdomeny domen które Wam wpadły w filtry też automatycznie załapały się na filterek czy tylko główna ?

Chcę uruchomić subdomenę portalu ale nie wiem czy nie dostanę odgórnie filtra i czy lepiej nie postawić jej na innej domenie ... ?

Marketing w sieci - da się ?

• Odpowiedzi 923
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nie wiem, czy Wam cos pomoze moja wypowiedz, ale zauwazylem, ze w "Narzedzia dla webmastera" w G. kilka stron, ktore mnie linkowaly w SWL maja zle zainstalowane skrypty i np. na stronie dj****** widze na kazdej podstronie swoj link i ten sam anchor.To samo na m-fo**** gdzie google wskazuje, ze te strony zawieraja kilkaset jednakowych linkow do mnie. Wiecej mi sie nie chcialo sprawdzac, bo takich domen jest kilkadziesiat. Moja strona nadal trzyma sie w okolicach 4X-6X. Gdyby nie fakt, ze ktos niedawno mnie umiescil w wikipedii, to serwer by sie juz totalnie nudzil :puknijsie: jeszcze jedna ciekawostka. Mianowicie Google od dluzszego czasu nie zaglada na moja strone, pomimo iz kilka dni temu dorzucilem kilkadziesiat fotek. Jak dawniej G co kilka sek. cos tam sobie zasysal, tak teraz pobral jedynie sitemap i na tym koniec (recznie ustawilem, by pobral ponownie). Za to Y! i Live szaleja na calego i ich ruch jest znacznie wiekszy, niz kiedykolwiek :) Pora jednak pozbyc sie SWL, bo zanim go zainstalowalem, to moja strona byla recznie linkowana i tez miala niezle efekty... Poczekam jeszcze te 2 tyg. ale jakos mi sie to wszystko przestalo usmiechac.

ja sprawdzilem site zafiltrowanej strony i oprócz strony głownej zobaczyłem zaindeksowane takie dziadostowo: "mojadomena.com.pl/?ref=SaglikAlani.Com" , jak to sie zaindeksowalo? na stronie nie widze nic w kodzie zadnych skryptow, wchodze na nia nigdzie nie przekierowuje, czy ta strona o via..grze nie podbiera mi w jakis sposob linków?.. eh wczesniej tego nie bylo, moze sprawdzcie czy nie macie czegos takiego samego, zobaczcie to https://www.google.com/search?q=/%3Fref%3DS...iD&filter=0, co to jest?

No........ to dziś mnie dopadło, wszystkie frazy jakiś kosmos, po wpisaniu nazwy domeny też, 2-3 strona, serwis młody 4 miesiące, ostatnio całkiem dobrze zaczął prosperować... cokolwiek wpiszę w wielkie G. to i tak wyskoczę na kosmicznej pozycji.

Dodam, że to serwis znajomego, który pozycjonowałem bardzo delikatnie, tylko linki z dobrych katalogów plus ostatnio trochę preclowania na zróżnicowane frazy.

I cóż począć? Przebrnąłem przez wszystkie posty w tym wątku i stwierdzam, że chyba najlepszą rzeczą jaką będzie można robić to ... dalej linkować i przypomnieć sobie o tym, że G to nie jedyny sposób marketingu internetowego... choć ten spadek ilości odwiedzających booooooooooooooooli ;)

Dziś wejść z Google: 0 :)

To tylko śmiać się można i iść na browarka - może pomoże ;)

Ps. Od dziś powiedzenie "Wdepnąć w wielkie G" nabiera dla mnie zupełnie innego wymiaru ;)

tourpages_baner.png

W moim wypadku nie jest na IP - serwer na home.pl - na tym samym IP mam jeszcze 2 serwisy i oba się dobrze trzymają. Zastanawia mnie tylko co będzie już po tym filtrze (jeżeli w ogóle) - ciekawe czy pozycje wrócą do poprzednich, będą niższe a może jakiś bonus za straty moralne :)

tourpages_baner.png

W moim wypadku nie jest na IP - serwer na home.pl - na tym samym IP mam jeszcze 2 serwisy i oba się dobrze trzymają. Zastanawia mnie tylko co będzie już po tym filtrze (jeżeli w ogóle) - ciekawe czy pozycje wrócą do poprzednich, będą niższe a może jakiś bonus za straty moralne :)

Moim zdaniem za szybko nie wrócą.

Nowy Blog ;-) - Pozycjonowanie i zarabianie w internecie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności