Skocz do zawartości

Filtr z 28 na 29 lipca w Google

Bestmedia

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 923
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

hmmm...

Dziś też zauważyłem, że po wpisaniu nazwy domeny z G i wybraniu "Szukaj w internecie" jestem 1, a po wybraniu "Szukaj na stronach kategorii: język polski" jestem dalekooooooooooo.

Paranoja.

No ale cóż.

Dziś też zauważyłem, że po wpisaniu nazwy domeny z G i wybraniu "Szukaj w internecie" jestem 1, a po wybraniu "Szukaj na stronach kategorii: język polski" jestem dalekooooooooooo.

Tak, to chyba jedyna wspólna cecha wszystkich stron, które wypadły. Tym bardziej wygląda mi to na bug. Zresztą co by to nie było najwyższy czas żeby się skończyło!

A nie pisaliście jeszcze, czy wasze stronki były w filtrze z maja. Te które wtedy miałem i wyszły nie wpadły do tego. Pamiętacie chyba poprzedni bliźniaczy topic (filtr na wszystkie słowa kluczowe).

Może jednak jest jakiś powód.

Czy sami będąc moderatorem Google wpakowalibyście swoje strony do filtra? (proszę o bardzo obiektywną opinię)

Moja nie była w majowym filtrze bo wystartowała dopiero na początku kwietnia. Ja spokojnie nie dałbym swojej strony do filtra - serwis informacyjny, zero swl-i, pozycjonowany z artykułów reklamowych, linki ze stron tematycznych, naturalne linkowanie użytkowników, do tego dobre katalogi...

A konkurencyjne witryny co zostały na moje główne hasła mają swl, ukryte divy, cloacking.... No cóż czas wyciągnąć wnioski i nauczyć się nowej frazy: "dywersyfikacja trafiku" tak aby w przyszłości takie widzi mi się wielkiego G, nie powodowały takiego spustoszenia w statach i dochodach witryny.

Więc jak? Kupujemy AdWords? :D Bo o to chyba w tej promocji chodzi?

tourpages_baner.png

LoL - domena dodana wczoraj wieczorkiem, praktycznie od razu po zgłoszeniu do google sitemapy została przewertowana przez bota. dzis jest juz w wynikach site ^^

tak szybko to jeszcze domeny nie mailem w googlu...

tak na marginesie, masa wizyt z:

209.85.238.5 DoCoMo/1.0/N505i/c20/TB/W20H10 (compatible; Googlebot-Mobile/2.1; +https://www.google.com/bot.html)

Ja juz po prostu slow nie mam, a najbardziej mnie boli to, ze tak malo osob chce oficjalnie sie sprzeciwic, nawet media spekaly, wszyscie boja Wielkiego Guru. No i mamy w Polsce nowa wladze ale ta jest inna, jest druga po Bogu...

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Ja juz po prostu slow nie mam, a najbardziej mnie boli to, ze tak malo osob chce oficjalnie sie sprzeciwic, nawet media spekaly, wszyscie boja Wielkiego Guru. No i mamy w Polsce nowa wladze ale ta jest inna, jest druga po Bogu...

Nikt się nie boi tylko każdy wie że przegra ;), bo nie ma nawet jak i z kim walczyć, chyba że z automatem mailowym ;D.

Nowy Blog ;-) - Pozycjonowanie i zarabianie w internecie.

O jakieś teorie spiskowe ;) Prawda jest taka, że kto ma kase - temu to zwisa. Kto nie ma kasy, szumu w mediach nie narobi ;) Dlatego jest jak to mówisz "cicho". Pamiętasz sprawę o usunięcie reklamy organizacji religijnej z G - chociaż oni dostali instrukcję co zmodyfikować w tekście, a zaraz były programy na TVP, oskarżenia o monopol, szum jak w ulu ;)

Czy sami będąc moderatorem Google wpakowalibyście swoje strony do filtra? (proszę o bardzo obiektywną opinię)

Tak, chociaż kiedy patrzę na strony które są teraz na topie na frazy z których poleciałem i widzę tam ukryty spam, SWL-e, katalogi i inne śmieci - to nie :D No trudno, pech jak się to mówi :D Na pocieszenie wyniki z "ogólnego" google są normalne, tzn. nie ma mnie tam i tak ale nie widzę takiego śmietnika jaki się pojawił w PL ;)

Mnie to gotuje że strony pozycjonowane mają jakąś wartość bo muszą mieć skoro je stać na pozycjonowanie i na nich zarabiają. Poleciały wartościowe strony na które wyłożyło się sporo kasy lub pracy a śmieci zostały j....ć to google ;d ale nie do końca bo skąd na chleb ;)

Jedyne rozwianie szook i tym podobni chcą nam zamotać w głowach ale przez to sami psują wyniki wyszukiwania i z czasem sami zniszczą pomału google

P.S tak mnie ciekawi swoją drogą ktoś który sam spamował - jaka jest jego cena żeby się sprzedać jak dzi.....( pisanie o czystości wyników w google :D to wyczyściliście z wartościowych stron zobaczcie co zostało na niektóre niszowe i nie tylko frazy - śmiech na sali) a szkoda już się wypowiadać

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności