Skocz do zawartości

Filtr z 28 na 29 lipca w Google

Bestmedia

Rekomendowane odpowiedzi

ehhh ... powiem tak.

jak patrze na Wasz poziom to mnie strach ogarnia, że tacy ludzie pozycjonują poważne serwisy ...a tak naprawde to zbieranina dzieci która po "akcji" google płacze tu i na złość odmraża sobie uszy, i jak teraz pokazują Panowie, obrzucają sie wyzwiskami jak dzieci w piaskownicy. Wielki profesjonalizm!

• Odpowiedzi 923
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
wracając do tematu to czy komuś coś wróciło z tego filtra ? czy nic ?

Nic nie wróciło, dalej siedzą. Zabrałam się za robienie nowych stron. Chyba to jedyne lekarstwo na filtra - nowa domena i strona.

Estetyczna i trwała reklama - naklejki 3D oraz breloki - producent.

Rowery i narty Kraków - sprzedaż hurtowa i detaliczna.

Polecamy kamery sportowe i kamery ekstremalne Liquid Image.

Mi wczoraj pojawiło sie w wynikach szukania site 9 domen, dzis znow ich nie ma ;/

Nowe domeny ładnie sie indeksuja. Może to i sposób na czas oczekiwania na powrót starych.

Zresztą.. obecna cena domen to nic w porównaniu z czasem poświęconym na zrobienie contentu do niej...

Tak czy inaczej codziennie 10 nowych domen zakupuje i staram sie cos na nich umieszczać..., coś trzeba robić ^^ w czasie oczekiwania na powrót starszych domenek.

nowe tez leca - mie kilka dni temu poszla w piz...u - unikalna tresc - wszystko OK - zero spamu, zero swli, tylko precle i katalogi - tak poszly 2 domenki i tyle je widziano

z tego co widze to w serpach na frazy, ktorymi sie bawie to w wiekszosci smietniki sie trzymaja, w niektorych byly takie czystki, ze zostaly tylko mocniejsze precle naszpikowane swlami i AS i maja sie calkiem niezle

nowe tez leca - mie kilka dni temu poszla w piz...u - unikalna tresc - wszystko OK - zero spamu, zero swli, tylko precle i katalogi - tak poszly 2 domenki i tyle je widziano

z tego co widze to w serpach na frazy, ktorymi sie bawie to w wiekszosci smietniki sie trzymaja, w niektorych byly takie czystki, ze zostaly tylko mocniejsze precle naszpikowane swlami i AS i maja sie calkiem niezle

No wlasnie to jest dziwne. U mnie stona nadziana SWL'ami jak swiateczny placek rodzynkami trzyma sie na top1 pod naprawde trudnymi frazami, a te czyste, pozycjonowane tylko preclami i zapleczem polecialy w p.... (tzn. 50-70 pozycja). Nic juz z tego nie rozumiem ...

Coś na dobre spieprzyli. I myślę, że jak wrócą to wszystkie na raz (mniej więcej oczywiście - dc), tak jak to zwykle przy bug'ach bywa.

tak, tyle ze mogą sie zorientować o tym dopiero za 2 lata, bo kto tak naprawde tam w centrali wie gdzie jakas biedna PL sie znajduje

Koledzy z PL Googla nie widzą lub nie chca zauwazyc problemu

https://groups.google.pl/group/Google_Webma...862bef412dd859e#

Takich wątków na tej grupie jest sporo. Ludzie dostaja porady typu: za duzo flasha, zle linkowanie ...............

I jeszcze w dodatku u kilu stron ktore polecialy wzrosl PR. No ale jest ogolnie inflacja PR teraz, niektore z moich wikipedii maja teraz PR 4, a jedna nawet 5 :D

Koledzy z PL Googla nie widzą lub nie chca zauwazyc problemu

https://groups.google.pl/group/Google_Webma...862bef412dd859e#

Takich wątków na tej grupie jest sporo. Ludzie dostaja porady typu: za duzo flasha, zle linkowanie ...............

"Koledzy z PL Googla" naśladują swojego guru M. Ściemniacza, jak zwykle twierdząc że oni są najlepsi na świecie i wina na pewno leży po stronie właściciela serwisu. Te ich odpowiedzi to kabaret!

Dokładnie. Również śledzę informacje z grupy i jak dotąd nie padły tam żadne wyjaśnienia odnośnie filtrów poza tekstami typu "być może sprzedawałeś linki" lub "google nie lubi flasha".

Mijają 2 tygodnie podczas których zarobki i ruch zmniejszyły się o 90% a dalej brak jakichkolwiek wniosków.

A mi tak trochę śmierdzi, że G. stało się wyczulone na precle, bo to stało się solą w ich oczach. Ja gdybym odfiltrowywał strony sztucznie pozycjonowane to stworzyłbym jakiegoś preclowego honeypota, nie jednego a kilka. Jeżeli linki do strony A, znalazłyby się np. w 3/4 moich honeypotów, znaczy, że sztucznie pozycjonowane i do odfiltrowania.

tourpages_baner.png

A mi tak trochę śmierdzi, że G. stało się wyczulone na precle, bo to stało się solą w ich oczach. Ja gdybym odfiltrowywał strony sztucznie pozycjonowane to stworzyłbym jakiegoś preclowego honeypota, nie jednego a kilka. Jeżeli linki do strony A, znalazłyby się np. w 3/4 moich honeypotów, znaczy, że sztucznie pozycjonowane i do odfiltrowania.

Nieee ... no to odrazu by bylo wiadomo jak wykonczyc konkurencje. Wpuscic linki na nich do precli i juz nie ma konkurencji :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności