Skocz do zawartości

Filtr z 28 na 29 lipca w Google

Bestmedia

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 923
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
przed filtrem site mi spadł z 7000 do ok 4000 a teraz wzrósł do niecałych 8000 :) jak to taka zła strona że na filtr zasłużyła to po co ją indeksuje? :) dziwne to google ;P

miałem to samo ale nieco większe liczby ale porównywalne spadki %

forum zdrowotne - dodaj ogłoszenie za darmo!

naprawiasz elektronikę? - dodaj ogłoszenie za darmo!

masz kwiaciarnię? - dodaj ogłoszenie za darmo!

No i drgnęło, domena która złapała filtr z końcem lipca wypadła całkowicie z wyników wyszukiwania (do tej pory latała pomiędzy 4-8 stroną). Dziś jakby ban, nawet na nazwę firmy nie ma jej w pierwszej 200, dalej nie szukałem ;). Od początku filtra żadnych nerwowych ruchów. Linkowanie jak wcześniej, żadnych zmian kodu strony. Ktoś ma podobna sytuację ?

Sprzedajesz samochód, ta auto giełda jest dla Ciebie. Tu kupisz Sauny a tu maszyny używane.

Wiecie jak ja to widzę:

Jest Wtorek, 2 Grudnia 2008, wchodzę na forum a tam jako pierwszy temat "Filtr z 28 na 29 lipca w Google" z 1231 odpowiedziami, końcowe brzmią " no chyba coś drgnęło - z 7 strony dziś jest 5" :/

Dziwne to google, ludzie spamują czym się da, robią rakie wałki, wyłudzają na adsensach, a my tu uczciwi ludzie ze skromnie pozycjonowanymi stronami taki prezent dostaliśmy - dziwne że moja konkurencja która też używa SWLi itp. jakoś nie poleciała i ma się coraz lepiej.

Chciałem stworzyć kilka nowych stron, ale teraz to mnie jakoś nie bawi, bo niby jaką mam pewność co się stanie.

Nie podoba mi sie taka praktyka - dają filtr - OK, ale niech powiedzą kiedy i za co i jak można się poprawić.

Błąd systemu - ? ok, dzień, dwa, ale nie tyle, poza tym każdy może popełnić błąd ale niech potrafi się przyznać.

Powiało pesymizmem, ale cóż jest jak jest.

Chyba, a wręcz na pewno nie widziałeś niektórych stron które złapały tego filtra i nie były systemami dopalana ani spamami. Nie piszę o swoich ale aż mnie dziwi jak takie strony filterki łapią to ja nie wiem co ma być w tych wynikach google (chyba właśnie dobry spam generowany)

Szkoda, że spamy, beznadziejne stronki zostają, a nawet lecą na TOP pozycje.

Za to wartościowe rzeczy dostają w du**ę od filtra.

Wierzyć mi się nie chce, że to sprawka jakiegoś moderatora z google Polska.

Waleni monopoliści :)

Spamy to sobie można z 301 polecieć wypozycjonować od nowa i będzie git, ale co zrobić jak macie spore forum.

Chyba trzeba zainwestować w kampanie i o to im chodzi :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności