Skocz do zawartości

Filtr z 28 na 29 lipca w Google

Bestmedia

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 923
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

przebrnąłem przez wszystkie 40 + strony wątku ;)

U mnie sytuacja wygląda tak - strona bardzo silna od kilku lat w internecie, linkowana na wszelkie sposoby ale z rozwagą (przynajmniej tak mi się zdaje -nie będę zdradzał domeny bo to strona firmowa ;)), generalnie te same objawy co wypisaliście z tym, że spadek pozycji rozpoczął się już na początku lipca a dokładnie 13. Od tamtej pory strona spada w pozycjach (około 100 + więcej fraz) i powraca. Takie wahania miały miejsce już 6 razy - w dół i w górę. Na początku były to spadki na pozycje 12 - 14 czyli bez tragedii. Ostatni spadek jednak ustawił mnie na 52 pozycji (na główne słowo kluczowe) i powoli idzie w górę.

Fakty są takie, że z 15 stron, które robię i prywatnie i w pracy żadna inna nie zanotowała spadku. Dla tej jednej nieszczęsnej budżet na reklamy adwords został ucięty w 50% (mniej więcej w tym okresie) co jest nie małą kwotą. Raczej jednak spisku google z reklamami adwords bym się nie doszukiwał biorąc pod uwagę to co przeczytałem w tym wątku. Nie wygląda mi to również na jakiś inteligentny automat, bo ktoś dostał filtra a ktoś nie. Co do zagranicznych stron to również one ucierpiały - https://groups.google.com/group/Google_Webm...1138dcd41a1c8e7

Wybierz pakiet i zacznij Twoją kampanię już dziś

Pakiety SEO

Pakiety PPC

A próbowałeś tworzyć nowe subdomeny po otrzymaniu filtra i je podpozycjonować?

Próbowałem - subdomena ładnie się indeksuje - ale nawet na jej bardzo długi i oryginalny tytuł nie ma jej w czołówce, wyglada na to, że jest też 'zarażona'

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

bo nie filtr, ale bug i dopóki dana domena nie zacznie się pojawiać dla zaznaczonej opcji: "szukaj na stronach kategorii: język polski" to co by nie robić i tak na swoje normalne pozycje nie wróci.

Pod pewnym względem masz rację, że to BUG, ale w drugą stronę - po usunięciu buga przestanie też pojawiać się w wynikach ogólnych.....

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Co do zagranicznych stron to również one ucierpiały - https://groups.google.com/group/Google_Webm...1138dcd41a1c8e7

ze tez wczesniej nie zwrocilem na to uwagi...

Panie i Panowie, sprawdzcie, czy w google/webmasters nie macie czasem "kilku" bledow 404 na zafiltrowanych domenach...

pitek, zasadnicze pytanie: czy zablokowanie bota "Google Wireless Transcoder" dalo jakis efekt?

rozumiem, przy okazji, ze skuteczne seo to Twoj blog?

Fabryka Spamu - mój SEO-blog

Polecam prosty CMS - PikoCMS do stawiania zaplecza.

Pod pewnym względem masz rację, że to BUG, ale w drugą stronę - po usunięciu buga przestanie też pojawiać się w wynikach ogólnych.....

no to by dopiero jaja były ;) Obyś jednak był kiepskim prorokiem;)

dywagacje: moze to nie kwestia proroctwa, tylko to oczywista oczywistosc dla google: moga wylapac jakie domeny robia 301 /a to pewnie banalnie proste/ , czyli "kombinuja" i tym sie "dopiero dostanie"......

Ciupagi z Helu na export

"Jak żech cyckoł (ssał) ta kartka, toch myśloł, że to jest kotlet. Trocha było ciężko, bo był niedosolony" PAP

Co do zagranicznych stron to również one ucierpiały - https://groups.google.com/group/Google_Webm...1138dcd41a1c8e7

ze tez wczesniej nie zwrocilem na to uwagi...

Panie i Panowie, sprawdzcie, czy w google/webmasters nie macie czasem "kilku" bledow 404 na zafiltrowanych domenach...

pitek, zasadnicze pytanie: czy zablokowanie bota "Google Wireless Transcoder" dalo jakis efekt?

rozumiem, przy okazji, ze skuteczne seo to Twoj blog?

zblokowanie googlebot-mobile nie dało nic poza tym, że faktycznie błędy 404 zniknęły. Ale znowu teoria ta runęła kiedy to dla innego serwisu gdzie nie blokowałem tego robota również te błędy zniknęły. Dla części serwisów nadal te błędy się pojawiają. Nie ma w tym dużo logiki - fakt, że google miał czy ma kłopoty z tym spiderem, niedawno też gmail dawał ciała (4 godz opóźnienia). Faktycznie wygląda mi to na jakiś bug. Z drugiej strony przecież nasze google search quality team podobno ma pierwsze sukcesy w walce z swl także czy to bug google czy jednak filtry (sprawiedliwie przydzielane czy też nie) do końca nie wiadomo.

Wysłałem zapytanie do google - może zdradzą rąbek tajamnicy.

Blog tak mój - wrzucam coś tam raz na 3 miesiące :P

Wybierz pakiet i zacznij Twoją kampanię już dziś

Pakiety SEO

Pakiety PPC

to nie wina swl'i. Mam strony wywalone, które nigdy w życiu nie były linkowane z swl. I oczywiście w 100% żadna z wywalonych stron nigdy nie wyświetlała linków z swl (to dobre, porządne, firmowe serwisy).

A na konkretną odpowiedź Google bym nie liczył - jeśli te stronki wrócą to wszystkie na raz i bez rozgłosu, tak samo jak wypadły.

A na konkretną odpowiedź Google bym nie liczył - jeśli te stronki wrócą to wszystkie na raz i bez rozgłosu, tak samo jak wypadły.

Dokładnie tak będzie. Miałem to samo 2 lub 3 lata temu. Domena wisiała na piątej stronie wyników na wszystkie frazy, które wcześniej były w TOP3. Trwało to równo 2 miesiące.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności