Skocz do zawartości

Filtr z 28 na 29 lipca w Google

Bestmedia

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 923
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Miałem to samo 2 lub 3 lata temu. Domena wisiała na piątej stronie wyników na wszystkie frazy, które wcześniej były w TOP3. Trwało to równo 2 miesiące.

może to i pocieszenie, tyle szczęścia w nieszczęściu że to końcówka sezonu w mojej branży...

Wczoraj poleciała mi kolejna strona klienta mała firmowa, pozycjonowana na średnie hasła...i jak to teraz tłumaczyć ludziom - bo "nie moja wina" to słabe tłumaczenie :/

Nowa teoria :)

W mojej krótkie ale jakże burzliwej przygodzie pozycjonerskiej natrafiłem na takie "filtry" przy tworzeniu serwisów opartych na wildcard.

Może to jest przyczyna :)

Sprawdziłem lagata.pl i jeszcze jedną domenę z tym "filterem" i obie zwracają 200 dla losowych subdomen :)

Jak jest z tym u was?

nihil fit sine causa

Panowie pozwólcie że zadam głupie pytanie. Czy ktoś z Was próbował kontaktować się z google w tej sprawie? Jest conajmniej dziwne że poleciały wartościowe serwisy i sklepy, ciekaw jestem co oni na to. Chętnie sam bym o to spytał (bo moja strona również poleciała), ale gdzie z tym uderzyć, nie mogę doszukać się żadnego kontaktu. Chciałbym po prostu pogadać z nimi jak z ludźmi :)

PS

Jeśli chodzi o Ad Words problemu z kontaktem nie ma ;) Z tym że tamci odbijają piłkę do "centrum dla webmasterów" i jakieś ogólne linki do faq podają, na odpier***

Panowie pozwólcie że zadam głupie pytanie. Czy ktoś z Was próbował kontaktować się z google w tej sprawie? Jest conajmniej dziwne że poleciały wartościowe serwisy i sklepy, ciekaw jestem co oni na to. Chętnie sam bym o to spytał (bo moja strona również poleciała), ale gdzie z tym uderzyć, nie mogę doszukać się żadnego kontaktu. Chciałbym po prostu pogadać z nimi jak z ludźmi :)

PS

Jeśli chodzi o Ad Words problemu z kontaktem nie ma ;) Z tym że tamci odbijają piłkę do "centrum dla webmasterów" i jakieś ogólne linki do faq podają, na odpier***

Standardzik. Konkretnej odpowiedzi nie otrzymasz chyba ze jakis masowy mailing ??

Panowie pozwólcie że zadam głupie pytanie. Czy ktoś z Was próbował kontaktować się z google w tej sprawie? Jest conajmniej dziwne że

A pewnie, że tak. Mają to totalnie w d...e! Widziałem też coś na ten temat na grupie Google i jakiś gość z Google najpierw odpowiadał kompletnie bez sensu (oczywiście twierdząc uparcie, że to na pewno nie wina Google) a potem kompletnie zamilkł...

Panowie pozwólcie że zadam głupie pytanie. Czy ktoś z Was próbował kontaktować się z google w tej sprawie? Jest conajmniej dziwne że

Bylem osobiscie, oczywiscie mnie olali, oni maja gleboko, ze dzieki nim teraz kilkaset osob stracilo zrodlo dochodow.

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Standardzik. Konkretnej odpowiedzi nie otrzymasz chyba ze jakis masowy mailing ??

O tym też myślałem - skoro rzekomo zgłaszanie spam raportów traktują poważnie to może masowo zacząć im zgłaszać na spam raport wszystko jak leci...

zastanówcie się co piszecie.

A teraz pomyślcie. Ile osób pracuje w Google Polska. Ile z nich odpisuje na maile ... nikt. Bo by musieli zatrudni setki osób.

Nikt nie będzie odpisywal ze to wina google, bo sprawa jest jasna, za duzo polecialo stron i to czesto powaznych sklepow internetowych ktore teraz notuja OGROMNE straty!

To już niestety nie jest zabawa w zabawe ze stronkami adsense tylko czesto powazne biznesu budowane przez ladnych pare lat!

A teraz ZA NIC - polecialy w otchlań.

Maile byly pisane, bez oczekiwan na odpowiedz.

Najsmieszniejsze jest to, ze teraz google to poetaga i budowanie nowego sklepu internetowego od zera zajme mase czasu - a nie ma pewnosci ze na koncu tej drogi znow google nie dopieprzy filtrem i zamknie biznes w ktory sie zainwestowalo mase czasu i pieniedzy.

Co ciekawe, polski rzad dosfinansowuje miejsca pracy w firmie google. Fajna paranoja prawda? tak bardzo zalzy naszym politykom na tym by google mialo wielki oddzial u nas, ze daje "NASZA" kase prywatnej firmie. Dla mnie to paranoja ... co to za równość konkurencji - zadna.

I proby tworzenia europejskiej konkurencji w wyszukiwaniu dla google skoncza sie na niczym zapewne i google bedzie panowac dlugo i szczesliwe. Jednych wynagradzajac 1 miejscem, innych wywalajac w kosmos i zamykajac im interesu i doprowadzajac do bankructwa.

Czas zostawic ten temat - bo do zadnych wspolnych wnioskow tu nie doszlismy. Co strona to inny przypadek - nie ma wspolnego mianownika.

Mi to wyglada na nowy algortym ktory nie dokonca sie zachowal jak powinien, ale to malo kogo obchodzi. Wkoncu na miejsce tych sklepow i stron wskoczyly nowe i dla normalnego uzytkownika nie ma to wiekszego znaczenia i niczego nie zauwazy.

Ot takie zasrane prawo monopolistow.

Ta wspaniala Unia Europejska moglaby zobowiac do jednego takie wielkie firmy jak google - koniecznosci posiadania infolinii dla klientow. Podobnie jak allegro- tez zdarzylo mi sie ze zamkneli mi firmowe konto z powoduktory nie byl prawdziwy. Wymiana maili w tym durnym systemie zajelo 3 tygodnie zanim to naprawili ...a wiadomo, skontaktowac sie z nimi telefonicznie sie nie da.

Wiec powstaja wielcy giganci ..i nic z tym zrobic sie nie da. Tak wlasnie wyglada monopol ..ktory w naszym kraju wspiera w dodatku rząd!

Panie i Panowie, sprawdzcie, czy w google/webmasters nie macie czasem "kilku" bledow 404 na zafiltrowanych domenach...

Pisałem już że właśnie miałem/mam 404 - zarówno na domenie jak i subdomenie i obie poleciały...

Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności