Skocz do zawartości

Filtr z 28 na 29 lipca w Google

Bestmedia

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 923
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Filtry się dostawało zanim jeszcze pojawiły się SWL'e po drugie co dla mnie jest ciekawe ze to w tym samym czasie wpadła cała masa filtrów na bardzo dobre domeny a może przyczyną jest zachęcenie tych bardzo dobrych domen do skorzystania z SEM ??? w google mysle ze też to może być przyczyną w koncu tak kiedyś robił onet to dlaczego nie moze robić google ?

Marketing internetowy dla firm

nie znajdziemy wspólnego mianownika. Ja po swoich kilkunastu stronach widzę, że ta mała próbka wystarczy by stwierdzić, że to losowa sprawa i nie nazywałbym tego filtrem, ale burdelem w wynikach. Ja wciąż skłaniam się ku stwierdzeniu, że to bałagan przy okazji update PR. I to nie zaczęło się z 28 na 29, pierwsze kilka stron dostało to u mnie 26 lipca, akurat w momencie jak na forum pojawiły się głosy o zmianach TPR.

Co ciekawe żadna ze stron angielskich nie ucierpiała, to dotyczy najwyraźniej tylko PL. A więc ludzie G.PL powinni zająć się naprawdę poważnymi sprawami zamiast czytać kretyńskie spam raporty i wciskać przycisk "BAN".

.......Ja wciąż skłaniam się ku stwierdzeniu, że to bałagan przy okazji update PR. I to nie zaczęło się z 28 na 29, pierwsze kilka stron dostało to u mnie 26 lipca.....

Bardzo ciekawa teoria , jezeli jest prawdziwa to wszysko powróci w ciągu paru dni

Marketing internetowy dla firm

Pofiltrowane strony łączy:

- wiek - żadna nie była młoda(tj. kilka tygodni)

- mocne pozycje - poleciały tylko te które były wysoko i miały mocne podlikowanie

wydaje mi się że to nie ma związku z SWL bo pod każdą średniej trudności frazą 9 na 10 stron jest z nich linkowanych, a wylecieli tylko wybrańcy, na wysokich pozycjach pod trudnym frazami są wciąż strony, które mają zainstalowane systemy na sobie, a nie tylko z nich korzystają

u mnie filtr na domenie sklepu internetowego

pozycjonowana od ponad 2 lat

linkdomain z yahoo: 60k

pozycjonowana zapleczem i prawie każdym systemem, stały przyrost linków, nie zmieniany od ponad pół roku, dużo linków naturalnych ze stron tematycznych

... nadziwić się nie mogę

Bardzo ciekawa teoria , jezeli jest prawdziwa to wszysko powróci w ciągu paru dni

Mam taką nadzieję :) W SEO niczego pewnym być nie można, ale skala tego zjawiska i jego totalna losowość absolutnie nie podchodzi w moim odczuciu pod tzw. "filtr". Kiedyś masowo wypadały strony główne, potem niby sobie z tym poradzili a tak naprawdę udało im się ograniczyć to zjawisko, teraz te spadki na wszystkie hasła. Na ten moment wygląda mi to na błąd wyszukiwarki i obym się nie mylił :)

wiek bez znaczenia , moja firmowa ma 100 lat :) i poleciała , pozycjonowana tez ładnych pare lat

98% stron które poleciały to były pozycjonowane SWLem, jedyny mianownik ktory przychodzi mi do głowy

Na zadnej z www nie miałem zadnego systemu, zadnego spamu itp to klienci w koncu lub dobre www;d

Jedna z moich ma nieco mniejszy staz gdyz zaledwie 2 miesiace....

Nie uzywam SWL wiec ta teza u mnie odpada...

Nie spamuje nigdzie wiec to tez odpada...

Dodaje tylko do precli i swoich stron delikatnie max 5 linkow dziennie.. i mimo to strona poszla sie walic :) data filtra to 20 lipca...

BlogSeo - Skuteczna Reklama BlogSeo - darmowa reklama w internecie czyli wszystko to co potrzebne do pozycjonowania

Blog Anglojezyczny Szukasz darmowych anglojezycznych stron na ktorych możesz umieścić swój link ? News - Press daje Ci taką możliość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności