Skocz do zawartości

Filtr z 28 na 29 lipca w Google

Bestmedia

Rekomendowane odpowiedzi

To może przy następnej aktualizacji PageRank to się naprawi? Jeszcze ze 3 miesiące przed nami :rolleyes:. Ja liczę na to, że mimo wszystko to wróci do normy, bo teraz czuje się, jakbym miał związane ręce.

BTW: Co ja mogę napisać do google? Moja strona pozycjonowana była różnymi metodami. Zawsze mogą odpisać, że to moja wina.

seowyszbanner.gif

• Odpowiedzi 923
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Pogadajmy sobie z nimi na tej ich grupie, może jak tam przeniesiemy całą dyskusję wtedy zareagują.

https://groups.google.com/group/Google_Webm..._Help-pl/topics

Tutaj ktoś ładnie napisał :rolleyes:

https://groups.google.com/group/Google_Webm...5ef7774a466e67#

Mi to tam rybka ten filtr bo i tak ze swojego serwisu nic nie zarabiam, a ludzie trafiają do mnie także w inny sposób.

Za to te sklepy i firmy, którym się dostało mają zdeczka przechlapane.

dziwne to wszystko - wczoraj wyleciałem całkowicie, a dzisiaj znów powróciłem na wcześniej zajmowane pozycje (te po założeniu filtra... - niestety)...

Ochrona Danych Osobowych - portal Administratora Bezpieczeństwa Informacji

Przepisy Kulinarne dla Ciebie - przepisy, porady, artykuły, nauka gotowania

A ja właśnie zobaczyłem, że dostałem filtr (dziś w nocy?). Na wszystkie możliwe frazy nie ma mnie na pierwszych stu stronach. Najpierw myślałem, że to tylko problem z Free Monitor, ale chyba się to zbiegło w czasie, bo na Googlach tak po prostu mnie nie ma. :)

Co do linkowania itp, to jedynie LinkMe, a ponadto wymiana buttonowa z innymi podobnymi tematycznie stronami. Google wariuje ;P

Wyszła mi jedna strona z filtra.

Objawy: pojawiła się w google.pl "Szukaj na stronach kategorii: język polski"

Pojawiła się na różne hasła w TOP10 (na te co przed filtrem była).

Martwi mnie tylko to, ze druga strona na której mi bardzo zależy nadal siedzi w filtrze...

Co do strony która wylazła, to nic nie robiłem, nic nie zmieniałem...

Samo przyszło samo poszło... (mam nadzieję, że poszło i nie wróci).

Marketing w sieci - da się ?

Panowie, a może by tak sprawę nagłośnić? Może jakis dziennikarz/redaktor się zainteresuje i napisze ze dwie strony na temat dziwnych błędów Google? To nie jest zabawa, kiedy dzwoni klient z dużym sklepem i jeszcze większym magazynem, który w sierpniu zarobił na dwa piwa, a jeszcze w lipcu planował auto w leasingu. Tu naprawdę ludzie tracą swoje interesy.

skutecznie i po cichu...

A ile tak naprawdę miałeś czystych stron, zgodnych z wytycznymi google (pozycjonujesz to już jesteś nie ferr sztucznie podbijasz stronę). No chyba że potrafisz samą optymalizacją i treścią na stronie wypromować strony na średnie i trudniejsze frazy jak sławny sz.... . Bo ja mimo starań nie potrafię (kilka, kilkanaście , kilkadziesiąt linków tematycznych z forów i blogów raczej nie wystarczy, chyba że na niszówki) a i tak z forów jak linkują to zazwyczaj dają linka lub "zobacz tutaj"

Prawdę piszesz, samą optymalizacją można niewiele, tylko niszówki. Artykułami tematycznymi można już więcej. Z moich stron nie poleciała prawie żadna, łącznie trzy frazy z dwóch stron. Klient o którym pisałem nie jest na szczęście mój, my tylko robiliśmy sklep i optymalizację. Pozycjonował u kogoś innego. Ale wkurzyły mnie dwie rzeczy: unikalna fraza (neologizm+ dwa wyrazy), występująca tylko na mojej stronie i w kilkunastu artykułach preclowych poleciała z pozycji 1 na trzecią stronę wyników. Bez przyczyny. A druga sprawa, wyniki wyszukiwania zmieniły sie na tyle, że teraz łatwiej trafić na przypadkowy śmietnik niż stronę, która jeszcze w maju była w zasięgu wzroku.

Śmietniki można postawić hurtowo. Wartościowe strony buduje się miesiącami.

skutecznie i po cichu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności