Skocz do zawartości

Filtr z 28 na 29 lipca w Google

Bestmedia

Rekomendowane odpowiedzi

u mnie jedna z subdomen była o tematyce turystycznej...

a tak teraz sobie patrzę i wydaje mi się to troszkę dziwne. wpisując pozycjonowaną frazę odnajduje się na 4 stronie czyli niby bez zmian. ale moja strona wyskakuje 2 razy powiedzmy na 40 i 42 pozycji. tylko, że jeden wynik to strona główna na 40 a na 42 podstrona. Adresy oba z www na początku. Google traktuje to jakby dwie inne strony? i taka sytuacja jest większość fraz. przed filtrem tak nie było na pewno.

• Odpowiedzi 923
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ja ze swojej strony mogę tylko dodać, że to jakaś debilna głupota ;) Akurat moja strona jest unikalna, bo jako jedyny tłumaczę tę konkretną grę, a jak ktoś chce to wyszukać w googlach, to znajduje wszystko inne, tylko nie tę stronę. I kto tu manipuluje wynikami wyszukiwania? :)

Jakiś trop... kilka dni temu rozpocząłem wymianę linków ze stroną tematyczną, jedną z największych na temat tej serii gier. Czyżby filtr za zbyt duży przyrost linków? :P

Powiem wam szczerze, że jestem już mega wk****.

Dlaczego?

Strona firmowa, domena 7 lat z mocnym hakiem, masa art sponsorowanych tematycznych, czasami mocniejsze precle,

nie używałem przy tej stronie żadnych systemów, linki tylko ze stron pokrewnych lub "dużych" w branży. Od 3 czy 4 lat pierwsze miejsce na 3-4 frazach. (ze zmiennym szczęściem do 2,3 pozycji).

Treść unikalna jak mało która, zadowoleni klienci... i co?

W kosmos wyleciała... mocno poza setka.... ;) cholera wie gdzie jej szukać czasami :P

Drugi przykład innej mojej strony:

Śmieciowa, zero treści, stworzona tylko do testowania ekstremalnych rozwiązań seo-wskich ;)

Taki poligon.. 3 frazy – nagle top 10, nawet 1 miejsca (aktualnie już nie), ruch na stronie jak by z armaty trzasnął... wspaniałe indexowanie (teraz już też spadło). Reasumując w top 10 siedzi.

Domena ma pół roku....

Aaaaa i najważniejsze, adwords od roku używam (nieprzerwanie!!! - strona firmowa) - stawki mocno w gorę poszły oj mocno :)

No tak, czyli krótko mówiąc, Google manipuluje wynikami wyszukiwania, wyłapując strony potencjalnie zainteresowane reklamą w AdWords. Jak strona nie nadaje się do AdWords, nic na niej nie ma lub nie ma żadnych przesłanek co do płatnej treści itp., to jej nie filtrują, bo i po co, jak kasy i tak z niej nie będzie.

Ok, Google w swojej firmie i w swoich "rozwiązaniach" może sobie w sumie robić co chce, ale niech wyraźnie ogłoszą, że już nie mają wyszukiwarki tylko manipularkę i że starają się powyłudzać jak najwięcej kasy od ludzi z wartościowymi stronami :) Z większymi stronami już tak zrobić nie mogą, choć na pewno by chcieli, więc co mniejszych wyłapują.

Niech nazwą po prostu rzeczy po imieniu.

zbyt spiskowe te niektore teorie :)

jesli piszecie, ze niby reklama AW itd.. to jak mieli przemoderowac tysiace stron, ktore polecialy ??

branze byly rozne, praktyczne wszedzie slychac o spadkach - na cale szczescie teraz coraz czesciej o powrotach stron

to nie bylo reczne dzialanie - nie jest to mozliwe na tak duza i szeroka skale

Poleciały tylko pozycjonowane strony czy te niepozycjonowane w żaden sposób (oprócz optymalizacji) również?

geenralnie poleciały tez strony niepozycjonowane SWL-ami i niczym nielegalnym.

Mysle ze jakby sie zainteresowal tym jakis serwis i napisal ciekawy artykul, to moze google zwrociloby na to uwage. Bo z tego co piszecie leca strony takie, ktore nie maja prawa poleciec. Nic nie przeskrobaly.

Ręce opadają ;)

monopol i nikt w tym monopolu za nic nie odpowiada.. robią co chcą

google wyraznie jest przeciwko pozycjonowaniu bo to ingerencja w wyniki. zauwazcie ze jest to doskonaly sposob na to by walczyc z pozycjonerami. im wiecej w tym siedzisz i zarabiasz tym bardziej sie wqrwisz. w koncu czesc zrezygnuje, zmieni branze i czesc. inna sprawa to to ze ktos kto dopiero zaczyna zabawe w pozycjonowanie nie ma szans na kakretna fraze z kims kto o ta sama fraze walczy 5 lat. jak to sie przeklada na biznes? tak ze koles nawet gdyby mial mega wartosciowa strone nie ma szans ja rozkrecic w tym stopniu co jego kolega z dluzszym stazem. wyglada na to ze wszystko idzie w tym kierunku aby pozycjonowanie stawalo sie coraz mniej oplacalne. padnie rynek pozycjonowania, padnie spamowanie www, a rozkreci sie rynek reklam platnych. panowie przygotowujcie sie na najgorsze...

google wyraznie jest przeciwko pozycjonowaniu bo to ingerencja w wyniki.

Tyle, że Google ingeruje o wiele bardziej, co widać choćby po tych filtrach - na pierwszej stronie śmietnik, na 28 wartościowe strony. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności