Skocz do zawartości

Filtr z 28 na 29 lipca w Google

Bestmedia

Rekomendowane odpowiedzi

co za gadanie ze gogole walczy recznie z pozycjonowanie, skoro polecialy serwisy ktore nie sa pozycjonowane!!!

Po co takie glupoty wypowiada jeden kolega!!

Juz nie wspomne o tym, ze te pozycjonowane serwisy ktore polecialy w filtr, znamy juz takie ktore wrocily spowrotem.

Wiec kolega yokokeke opowiada glupoty. Lepiej poczytaj caly temat a nie wyciagaj bzdurne wnioski

jezeli uwazasz ze te wszystkie filtry to reczna robota, to jestes naprawde zabawny.

i pewnie te prywatne blogi wogole nie pozycjonowane polecialy w filtr? jeden z pracownikow recznie dokonal prywatnej zemsty na setkach takich blogow ..mimo ze nie byly pozycjonowane....

bzdury!

• Odpowiedzi 923
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Olecki: chyba nie zrozumiales/zle przeczytales co napisalem. po pierwsze nie napisalem nigdzie ze recznie cokolwiek robi. po drugie nie chodzi mi o jakas walke typu ze tego zbanujemy a temu damy filtra tylko o dzialanie algorytmu

nie, nie w porządku. to że coś kombinuja z algorytmem to niemal jasne. A kombinują tak od lat przecież i nic w tym dziwnego.

Wiec nie bardzo rozumiem skąd takie Twoje wnioski nagłe. Oni teraz coś spieprzyli, bo poleciały wartościowe strony, poleciały też strony wogole nie pozycjonowane!;) ..więc ja się pytam co to za algorytm co na pierwsze wyniki wyrzuca strony które nawet w stopce ma SWL , a w filtrze lądują strony pozycjonowane z porządnego zaplecza i temu podobnych.

No i dlaczego lecą też strony bez pozycjonowania? ewentualnie te ktore maja linki zdobyte wg zasady google ...

to jest nopwy algorytm i tego się mamy bać?

to rzeczywiscie powinnismy sie bac bo dziala on conajmniej nieprawidlowo i nikt za to odpowiedzialnosci nie bierze...

zreszta szkoda juz gadac na temat google. Szkoda ze naprawde nie ma jakiejs konkurencji silnej ...oj szkoda

G zatrudnia sporo osób w SQT więc nie zdziwiłbym się że to ich sprawka lub jakiegoś innego teamu o którym jeszcze nie wiemy. Po swoich stronach jednak widzę że wycinka była losowa - poleciała tylko część stron linkowanych z SWL; podobnie poleciała tylko część z tych które miały SWL zainstalowane, część z tych które miały AdSensa i część z tych co były w GWT. Wygląda to raczej tak że goście w G ułożyli sobie jakiś Bardzo Mądry Wzór Na Współczynnik Spamowatości Pozycjonowania który zależy od setki różnych czynników i cięli wszystko co miało nieszczęście przekroczyć jakąś tam wartość. To tak samo jak mam w filtrze antyspamowym na mailu - połowa normalnych maili jest oznaczana jako spam z prawdopodobieństwem 99% (szczególnie te wysyłane z różnych PP i te z raportami od moich skryptów) :spiteful:

Polecam moje pluginy do WordPress'a: WyPiekacz, Meta SEO Pack, User Locker, Google Integration Toolkit i wiele innych :)

Poradnik Webmastera ‰ Ostatnio na blogu:

PoradnikWebmastera-Blog.1.gif

Dzisiaj poleciały kolejne strony:

1. strona - bez swl, tylko katalogi, od kilku miesięcy w top5, bez żadnych zmian w ostatnim czasie - na jedną frazę poleciała na 130 miejsce, innych zmian brak

2. strona - pozycjonowana swlem, 2 frazy, w polskich nie widoczna już na nazwę domeny, na jedną frazę wyparowała, na drugą frazę spadek z top5 do top15

Coraz bardziej czuję tu bug google, tylko co z tym zrobić ?

Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe

co za gadanie ze gogole walczy recznie z pozycjonowanie, skoro polecialy serwisy ktore nie sa pozycjonowane!!!

Były poprawnie zoptymalizowane a reszta to linki w 100% naturalne? Nic więcej? Nawet najmniejszej ingerencji z Twojej strony w to, aby serwis był wyżej w wyszukiwarkach? Podasz mi link chociaż do jednej takiej strony? Skoro już dostała filtra to nie zaszkodzi napisać, o której domenie mowa.

@Lexy, daj spokój. Co to znaczy "pozycjonowanie naturalne"? Ja, jako użytkownik internetu i właściciel kilku serwisów daje na nich link do kolejnej mojej strony i co, to nie jest naturalne? Naturalne jest wtedy, jak linka da mi ktoś, kogo nie znam, tak? Kolega już nie może? Ciekawe.

bo google teraz sprawdza pokrewieństwo właścicieli stron które wymieniają się linkami, sprawdza też t

telepatycznie czy wymiana jest emocjonalna czy tez nienaturalna i wymuszona przez SWL.

I to jest ultranowoczesny - nowy - mechanizm google !

Co za idiotyzmy ... ręce opadają :)

Odkrywam coraz więcej stron w filtrze.

Na swojej stronie miałem 8 linków do stron (takich z własnej wymiany pomiędzy stronami), okazło się 2 z nich dostały filtra.

Te 2 strony razem z moją dotyczyły jednej tematyki (muzyczna), wszystkie były pozycjonowane praktycznie na tą samą frazę a poza tym jak się okazało wszystkie były linkowane między sobą A-B, B-C, A-C. Dodam że właściele tych stron praktycznie się nie znają.

Wszystko co łączyło te strony to to że były ze sobą połączone linkami i wszystkie korzystały z SWL. Jedna ze stron "B" wpadła filtr 28/29 a moja strona "A" i strona "C" wpadły w filtr kilka dni później.

Mi to wygląda na to że ta strona która jako pierwsza załapała filtr pociągnęła za sobą kilka kolejnych z którym była połaczana linkami (oczywiście nie wszystkie).

Wśród tych 8 linków była jeszcze jedna strona która poleciała (branża turystyczna). Dopiero teraz to zauważyłem.

mmarek, kilka osób zarzeka się, że ich niepozycjonowane strony dostały filtr. Pytam więc, czy nie podejmowali na nich żadnych nawet najmniejszych działań w celu poprawy pozycji.

Ja Wam powiem jedno - strony lecialy losowo nie ma sensu szukac winy ale jedno jest pewne - fitrowali wg. jakiegos klucza. Mogl on wygladac tak:

fraza: $_fraza

- wywalamy $_stron:

- strone z pozycji $_pozycja1

- strone z pozycji $_pozycja2

- strone z pozycji $_pozycja3

Zaluzmy, ze tutaj bylo to:

fraza: wczasy

- wywalamy 3 strony

- strone z pozycji 2

- strone z pozycji 4

- strone z pozycji 7

Mysle, ze moglo tak byc, bo jedyny wspolny mianownik wszystkiego byl taki, ze lecialy strony z pozycji 1-20

Jezeli nawet tak nie bylo, musi byc jakis taki zupelnie abstrakcyjny wspolny mianownik.

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności