Skocz do zawartości

Filtr z 28 na 29 lipca w Google

Bestmedia

Rekomendowane odpowiedzi

@Lexy, próbuję powiedzieć, że nie łatwo jest stwierdzić jakie linki pozycjonują a jakie "naturalnie wpływają na poprawę rankingu". Google, w wytycznych proponuje aby postarać się o linki w dobrych katalogach i na stronach tematycznych. Czyli co, jak dodam stronę do branżowych katalogów to pozycjonuję czy nie?

@intruder2600, to nie jest filtr. Według mnie zwyczajnie googlarka przelicza od nowa czy stronie należy się TOP3 czy tez nie. Będzie to trwało ok. 2 miesięcy dla każdej ze stron. Pewnie tyle im trzeba na przeindeksowanie całego netu.

• Odpowiedzi 923
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

To tez jest mozliwe - jakis blad, ktory wyzerowal strone. Ale z drugiej strony jakby tak bylo strona spinalaby sie z powrotem w wynikach w miare naliczania linkow. Czas... hmmm tez moze byc losowy, zazwyczaj jest.

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Zaryzykuję stwierdzenie, że z końcem września będziecie się z powrotem cieszyli wysokimi pozycjami, czego gorąco życzę.

(Piszę: "będziecie" a nie "będziemy", bo nie zauważyłem u siebie takich objawów. Tak jak już w tym wątku pisałem, miałem to 2 albo 3 lata temu.)

fitrowali wg. jakiegos klucza

To jest pewne, klucz jakiś musiał być, ale wątpię aby to wyglądało tak jak to opisał intruder2600

Poza tym to nie jest tak że google wywala wszystkich jednego dnia,

jedna z moich stron poleciała 20 czerwca i wróciła 17 lipca - po 27 dniach

druga poleciała 9 lipca i przedwczoraj - po 43 dniach wszystko wróciło do normy.

@Lexy, próbuję powiedzieć, że nie łatwo jest stwierdzić jakie linki pozycjonują a jakie "naturalnie wpływają na poprawę rankingu".

Czy ja rozmawiam z osobami, które dopiero przeczytały podstawy pozycjonowania czy z tymi, które już jakiś czas na poważnie siedzą w branży? No ludzie, bez przesady. Mam Wam teraz mówić do którego katalogu można dodać stronę, żeby było OK, a który nie jest OK? Pytanie jest proste - czy macie przykłady stron niepozycjonowanych, które wpadły w filtr w omawianym okresie? I jeśli ktoś nie potrafi odpowiedzieć to niech lepiej nie odpowiada w ogóle, skoro pytanie jest zbyt trudne, bo zamiast odpowiedzi znowu będą kilkustronicowe dyskusje na temat tego czym jest pozycjonowanie i linki naturalne.

Czy ja rozmawiam z osobami, które dopiero przeczytały podstawy pozycjonowania...

Niestety TAK.

I niestety takich ZAWODOWCÓW jest coraz więcej,

Pozdrawiam,

Mariusz

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

@Lexy, próbuję powiedzieć, że nie łatwo jest stwierdzić jakie linki pozycjonują a jakie "naturalnie wpływają na poprawę rankingu".

Czy ja rozmawiam z osobami, które dopiero przeczytały podstawy pozycjonowania czy z tymi, które już jakiś czas na poważnie siedzą w branży? No ludzie, bez przesady. Mam Wam teraz mówić do którego katalogu można dodać stronę, żeby było OK, a który nie jest OK? Pytanie jest proste - czy macie przykłady stron niepozycjonowanych, które wpadły w filtr w omawianym okresie? I jeśli ktoś nie potrafi odpowiedzieć to niech lepiej nie odpowiada w ogóle, skoro pytanie jest zbyt trudne, bo zamiast odpowiedzi znowu będą kilkustronicowe dyskusje na temat tego czym jest pozycjonowanie i linki naturalne.

no pięknie. ale nie rób z siebie świętszą od Papieża... powiedz szczerze - ma sens robienie strony której nie wpuścisz w jakiekolwiek pozycjonowanie? wg Ciebie (tak domniemam) porządne są katalogi Onet, Wp, Gazeta a reszta to ... już pozycjonowanie za które google karze. nie no... depozycjonowanie is the king. pozycjonowanie umarło. teraz pozycjonujem depozycjonowaniem. wiem wiem jesteś kobietą, masz większe prawa osądzania. ale litości

nie uważam się zawodowcem choc pozycjonuje zawodowo. ale zgłupiałem po tym poście Twoim - co chciałaś przekazac? bo nie rozumiem. serio.

Pozycjonowanie naturalne kończy się w momencie gdy osoby zainteresowane podejmują próby świadomego wpłynięcia na ranking witryny w serp i w zasadzie każde takie działanie kwalifikuje ją do nałożenia restrykcji, a to że nie jest to robione na taką skale na jaką mogło by być to tylko dobra wola Google.

Nie wierzę że komuś poleciało niesłusznie, każdy manipulujący linkami powinien liczyć się z ryzykiem. Pretensje gdy spadają wartościowe witryny a spamy zostają też uważam za nieuzasadnione, filtr nie ocenia wyglądu strony i treści merytorycznych tam zawartych a sposoby dzięki którym witryna uzyskała ranking w wynikach więc można mieć żal wyłącznie do siebie. Zostanę zlinczowany? :)

respect.gifgoogle.gif

Zgodził bym się z Tobą gdyby faktycznie Google ukarało za to ze te strony był pozycjonowane ale tak nie jest , tak naprawdę nikt nie zna powodów dla których filtr 28/29 wywalił same mocne strony.

To wszystko są jedynie spekulacje, samo G się do tego nie odnosi, moje przypuszczenia są takie ze jest to świadome działanie pod SEM i nie ma to nic wspólnego z pozycjonowaniem

Marketing internetowy dla firm

filtr nie ocenia wyglądu strony i treści merytorycznych tam zawartych a sposoby dzięki którym witryna uzyskała ranking w wynikach

Hmm... Czyli to słynne ostatnio depozycjonowanie będzie na czasie? :) Jeśli content strony nie ma znaczenia, a jej pozycja (lub brak pozycji) zależy tylko i wyłącznie od czynników zewnętrznych to fakt jest taki, że nie mamy na nią już kompletnie żadnego wpływu. Owszem - czynnikami zewnętrznymi możemy kierować, ale może też zrobić to za nas ktoś inny - np. konkurencja :).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności