Skocz do zawartości

Filtr z 28 na 29 lipca w Google

Bestmedia

Rekomendowane odpowiedzi

a.d filtr czy bug

Według mnie, nie jest to filtr ani żaden bug! Jest to zmiana w algorytmie. Ponadto, takie zmiany się zdarzały w przeszłości.

wg mnie to uparcie bug. Dlaczego te strony nie pojawiaja sie przy zapytaniu o domenę dla wyników "polskich"? Przecież to są strony polskie. Dlaczego nie pojawiają się na najbardziej wymyślne kombinacje fraz kluczowych (wyciągnięte wprost z treści)? Dlaczego strona firmowa nie pojawia się na unikalną nazwę firmy? (a wyprzedzają ją własne wpisy z katalogów, pf, yellowpages, itd)

Ja to widzę tak, że nie spadły strony, które miały mocne stałe linki. To znaczy stałe, od lat i to z mocnych stron. Jeżeli strona posiada takie linki to nawet dopalona pierdyliami punktów z SWLi nie spada w wynikach.

mam kilka stron, które mają po 3-5 lat, mają mocne olinkowanie stałe i część z nich nigdy nie była linkowana z swl, bo nie było takiej potrzeby. I także je trafiło...

• Odpowiedzi 923
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
..... Na moje pytania "jak spamujecie" mówi - Nie spamujemy, tylko białe seo. To jak zdobywacie linki? ............

............ a w necie po prostu płacą blogerom za pisanie artykułów, no i wszelkiej maści bannery, ...............

Jak widzisz to nie jest żadne naturalne pozycjonowanie to kupowanie linków my też płacimy blogerom tylko nasi blogerzy to preclarze , myślę żeby zmienić nazwę na blogowanie tak profesjonalnie brzmi.

Marketing internetowy dla firm

Dziś jedna stronka mi wróciła, w dodatku na lepszą pozycje niż przed filtrem. Mam nadzieję, że nie jest to tymczasowe. ;)

Robiłeś coś szczególnego gdy strona była nisko? Linkowałeś ją tak samo jak przed filtrem?

Dzisiaj dostałem kolejnego filtra... :)

[

dreamhost.com] - różne losowe IP, darmowa domena globalna wszystko za 22,4$ ROK. Maksymalna możliwa zniżka na kod: FORUM_PIO

Informacje przedpremierowe o grze komputerowej

GTA V na PC

twierdzisz, że to jest świadome wycięcie stron pozycjonowanych?

Tak. Coś się Googlowi nie spodobało w sposobie w jaki były one pozycjonowane i nałożyli filtry, co dla nikogo nie powinno być nowością. Druga opcja jest taka, że to poważne zmiany w algorytmie. Wśród swoich stron nie mam co prawda dużych spadków, ale ostatnio obserwowałam dość dziwne zmiany pojawiające się w tym samym czasie (jest ich jeszcze zbyt mało, aby je publicznie omawiać), które mogłyby sugerować, że jakiś czynnik ma teraz większą wagę, a inny mniejszą. Zresztą odnoszę wrażenie, że od kilku miesięcy Google mocniej niż zazwyczaj testuje jakieś zmiany w algorytmie, po ok. miesiącu wszystko wraca do normy, aby zaraz wprowadzić kolejne zmiany. Ale wszystko jest na pewno świadome z ich strony. Wczoraj ktoś założył ankietę na temat sposobu linkowania stron, o których tu mowa. Zobaczymy więc, czy jakiś sposób będzie przeważać i czy w końcu można będzie wyciągnąć konkretne wnioski.

czy drugi wniosek jaki można na tej podstawie wyciągnąć to taki, że niepozycjonowane strony są bezpieczne?

Na to wygląda. Im bliżej wytycznych tym bezpieczniej.

Jak widzisz to nie jest żadne naturalne pozycjonowanie to kupowanie linków

Na bezpłatne pozyskiwanie naturalnych linków też są sposoby. Patrz: linkbaiting.

a tak na boku....

do wczoraj nie miałem tego filtra, wczoraj się tu wypowiedziałem... i rano jak sprawdzam pozycje jednego "kasiastego" klienta - pozycje 40-50 .. hello..

owszem, przypadek... ale ciekawy :) pozdrawiam pracownikow google ktorzy to czytaja i maja niezly ubaw ;)

Myślę, że pracownicy Google mają ciekawsze formy rozrywki niż czytanie kilkudziesięciu stron tekstów stylu "no i ja też dostałem dzisiaj filtra".

Dziś jedna stronka mi wróciła, w dodatku na lepszą pozycje niż przed filtrem. Mam nadzieję, że nie jest to tymczasowe. ;)

Robiłeś coś szczególnego gdy strona była nisko? Linkowałeś ją tak samo jak przed filtrem?

Dzisiaj dostałem kolejnego filtra... :placze:

Zgłosiłem stronkę do ponownego rozpatrzenia, spadł mi PR strony i dodatkowo transfer serwera się skończył, a przez to zmieniło mi stronę główną na "Konto zablokowane ..." więc tak jakbym stworzył zupełnie inną stronę niż przedtem była pod tym adresem. Teraz już dokupiłem transferu i zobaczę co się będzie działo - czy zostanie czy spadnie. :)

Na bezpłatne pozyskiwanie naturalnych linków też są sposoby. Patrz: linkbaiting.

Mój najlepszy i ulubiony bloger donosi https://www.fabrykaspamu.pl/najlatwiejszy-w...ii-linkbaiting/

@Lexy możesz wyjaśnić jak linkbaiting ma sie do pozycjonowania produktów w sklepie internetowym jeżeli mam ich wy pozycjonować 2000 tys albo mam bazę 10 tys hoteli i każdy hotel ma swoją subdomene.

możesz wyjaśnić jak linkbaiting ma sie do pozycjonowania produktów w sklepie internetowym

Sorry Winnetou, ale pomysłami na sukces w pozycjonowaniu takich stron to ja się tylko z przyjaciółmi i współpracownikami dzielę ;-)

A skąd ten wniosek? Czy może to taka próba dowartościowania? ;-)

i właśnie tu sie różnimy Ty masz pomysły ja mam sukcesy smile.gif

Xann ale żeś pojechał. To na pewno ty? https://www.goldenline.pl/tomasz-wieliczko

Nieładnie tak kogoś poniżać a w szczególności kobiety....

forum zdrowotne - dodaj ogłoszenie za darmo!

naprawiasz elektronikę? - dodaj ogłoszenie za darmo!

masz kwiaciarnię? - dodaj ogłoszenie za darmo!

... której efektów pracy nie zna ;-) Aż dziwne, że starszego pana trzymają się jeszcze chwyty ze szkoły.

Bardzo przepraszam nikogo nie obraziłem i nie miałem zamiaru obrazić , z tego co wiem od hasła "kobiety na traktory" mamy równo uprawnienie , wiec dyskutujemy na równych prawach , było by dyskryminacją jak bym traktował Lexy inaczej tylko dla tego ze jest kobietą . Wiec dyskutujemy.

ps. mi tez się np nie podoba hasło Winnetou ale z tego powodu nie czuje się obrażony

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności