Skocz do zawartości

Filtr z 28 na 29 lipca w Google

Bestmedia

Rekomendowane odpowiedzi

hmmm wychodzi na to ze to albo bug w związku z PR albo skłonienie klientów do skorzystania w tym wypadku z SEM bo z tego co piszecie to poszły same porządne strony. Jeżeli google by sie posuneło do takiego chwytu poniżej pasa był by chyba dym i to niezły.

Marketing internetowy dla firm

• Odpowiedzi 923
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nie przyszło Wam do głowy, że te tysiące domen, które zostały zbanowane mają wpływ na te spadki?

Wszystkie te domeny były zapleczami własnymi albo robionymi pod SWL i teraz przy całkowitym przeliczeniu na nowo PR strony linkowane głównie przez strony z SWL pospadały.

Sądzę jednak, że w ciągu kilku dni zaczną wracać, bo nowe spamy są stawiane na bieżąco przecież. :)

Polecam linki stałe w Seomatik.pl oraz dopalacz stron Gotlink.pl.

obrazek.jpg

1. ok 5 lat

2. ok roku

3. głównie SWL (LM Elite), trochę precli i linków tematycznych.

W LM miałem ustawiony delikatny przyrost linków (ok. 3-5 na dzień). Na większość interesujących mnie fraz byłem w TOP10. Na kilka dni przed filtrem zmniejszyłem ilość linków które wyświetlałem u siebie na stronie z 10 na 5 i to właśnie podejrzewam jako przyczynę.

Polecam moje pluginy do WordPress'a: WyPiekacz, Meta SEO Pack, User Locker, Google Integration Toolkit i wiele innych :)

Poradnik Webmastera ‰ Ostatnio na blogu:

PoradnikWebmastera-Blog.1.gif

Xann ja o swojej domenie zbyt wiele pisac nie musze, bo pewnie nie jeden wie o niej wiecej niz ja :)

za co oberwalem ??

jedynie za zbyt duzy przyrost linkow, strona zoptymalizowana, likowanie wewnetrzne OK, cala reszta tez

linki - bardzo duzo stalych starych linkow z zaplecza i u znajomych, katalogi, precle + ostatnio SWL

ale najwazniejsze, ze juz chyba wraca, narazie skoki z 1 na +50, ale coraz czesciej juz na 1

https://www.google.pl/search?hl=pl&q=r%...dtybetu&lr=

wspolnego mianownika raczej nie znajdziemy, tez jestem zdania, ze to zwiazane z updatem w google

1. 6 lat

2. 4 miesiące

2. Livelink lekko , linkme mocno, tematyczne zaplecze lekko, ostatnie 3 tyg seo.net b lekko. w 2 z 12 pozycjonowanych fraz , precle mocno

Taka maszyna... tyle kasy z niej maja i jeszcze takie rzeczy sie dzieja... tak jest jak ma na cos monopol ....przyadloby sie aby yahoo troche powalczylo i wywarlo nacisk na google lepszej pracy gdyz takie rzeczy to dla pozycjonerow strata zyskow i problem w tlumaczniu sie klientowi...

BlogSeo - Skuteczna Reklama BlogSeo - darmowa reklama w internecie czyli wszystko to co potrzebne do pozycjonowania

Blog Anglojezyczny Szukasz darmowych anglojezycznych stron na ktorych możesz umieścić swój link ? News - Press daje Ci taką możliość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności