Skocz do zawartości

Filtr z 28 na 29 lipca w Google

Bestmedia

Rekomendowane odpowiedzi

A klientom co umówicie ze nagle strona spadła na piątą stronę wyników??

Że takie jaja dzieją się niemal zawsze przy różnego rodzajach update i że to "wielkie" Google wcale takie wielkie nie jest ;)

W sumie Xann może mieć rację, nawet jeśli to bug [co jest moją teorią :) - oby prawdziwą] to nie będą się spieszyli by to odkręcić, bo na pewno co bardziej niecierpliwi szybko wykupią AdWords. W sumie poleciały przecież tylko te strony, które od dawna i stabilnie były w topie, często na wiele haseł!

• Odpowiedzi 923
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Nie przyszło Wam do głowy, że te tysiące domen, które zostały zbanowane mają wpływ na te spadki?

Wszystkie te domeny były zapleczami własnymi albo robionymi pod SWL i teraz przy całkowitym przeliczeniu na nowo PR strony linkowane głównie przez strony z SWL pospadały.

Sądzę jednak, że w ciągu kilku dni zaczną wracać, bo nowe spamy są stawiane na bieżąco przecież. :)

Niestety choć chciałbym żeby tak było.... to tak nie jest. To są filtry na domenę a nie na frazy. Obojętnie co wpiszesz z unikatowego kontentu na stronie to lądujesz na 5-7 stronie mimo , że na 100% powinien G wywalić na 1 wyniku.

Albo jakis blad albo losowo rozdawane niespodzianki, raczej mysle o tym drugim. Losowo wlasnie po to, zebysmy teraz siedzieli i probowali sie w tym doszukac jakiejs logiki. Nie ma zadnej logiki.

Poszly mi strony stare i nowe, linkowane i nie linkowane, zadna z nich nie miala zainstalowanego swla.

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Obojętnie co wpiszesz z unikatowego kontentu na stronie to lądujesz na 5-7 stronie mimo , że na 100% powinien G wywalić na 1 wyniku.

No to ja mam tak od ponad 3 lat dla moich niusów.

Może zbyt mała unikalność contentu na stronie? Nie wiem...

Polecam linki stałe w Seomatik.pl oraz dopalacz stron Gotlink.pl.

obrazek.jpg

witam,

1. czy jest jakis kontakt do google, aby zglosic teze odnosnie potencjalnego bug'a?

2. webmaster@domena.com wczesniej zdarzalo sie ze byl wysylany email dotyczacy naruszenia "sztuki seo", w tym case nie bylo takich maili od google.

Pozdrawiam

Janek

Ciupagi z Helu na export

"Jak żech cyckoł (ssał) ta kartka, toch myśloł, że to jest kotlet. Trocha było ciężko, bo był niedosolony" PAP

hmmm - no to calkowity bajzel, od wczoraj sie zastanawiam czy nie zlozyc wizyty w ich siedzibie w Krakowie, w sumie nie mam nic do stracenia...

Proponuje zbiorke jutro w samo poludnnie, zabrac ze soba kominiarki, kamienie, siekiery, namioty, spiwory i transparenty z roznymi haslami, wymyslonymi we wlasnym zakresie ;)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Obojętnie co wpiszesz z unikatowego kontentu na stronie to lądujesz na 5-7 stronie mimo , że na 100% powinien G wywalić na 1 wyniku.

No to ja mam tak od ponad 3 lat dla moich niusów.

Może zbyt mała unikalność contentu na stronie? Nie wiem...

EDDY rozumiem co masz na myśli ale nie w tym przypadku. Treść o którą pytam jest w 100% unikatowa. Kolejnym dowodem jest to że wszystko ląduje na 5-7 stronie (choć przed chwilą zobaczyłem jakieś frazy na 4 stronie , a inna za to poleciała gdzieś hen hen bo nie widzę w top 100).

Generalnie to myślę że ciągle za mało czasu minęło żeby można cokolwiek powiedzieć.

Proponuje zbiorke jutro w samo poludnnie, zabrac ze soba kominiarki, kamienie, siekiery, namioty, spiwory i transparenty z roznymi haslami, wymyslonymi we wlasnym zakresie :)

:D a co tam, wszyscy mogą protestować, strajkować, urządzać pikiety to branża seo też może :D

Te wszystkie filtry to kara za jak się nie mylę zbanowanie przez admina na forum jednego gościa - aż boję się wymieniać jego ksywki.......heheheh

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Też niedawno oberwałem na jednej domenie filtr. W życiu bym się nie spodziewał, domena ponad 3 lata w sieci, prawie od początku pozycjonowana, głównie na 2 frazy. Bardzo długo utrzymywała się w TOP3. Żadnych nagłych przyrostów linków, skała sobie 2-3 pozycja ciągle równo linkowana trochę SWL, linki stałe, precle. I nagle daleeeko w wynikach. Wychodzi na to że filtra od G. można się spodziewać w każdej chwili, na stronach na ktorych byśmy się tego w ogóle nie spodziewali ;)

[

dreamhost.com] - różne losowe IP, darmowa domena globalna wszystko za 22,4$ ROK. Maksymalna możliwa zniżka na kod: FORUM_PIO

Informacje przedpremierowe o grze komputerowej

GTA V na PC

Te wszystkie filtry to kara za jak się nie mylę zbanowanie przez admina na forum jednego gościa - aż boję się wymieniać jego ksywki.......heheheh

M

Wystarczy, że pomyślałeś - masz przerąbane ;)

A w temacie, mi też poleciało, ale trzeba przyznać, że sprawiedliwie tzn. na wszystkie słowa kluczowe ;)

doszukujecie sie nie wiem czego ;-)

poleciały wszystkie domeny pozycjonowane czyli te, ktore nie byly naturalnie w wynikach wysoko i nie ma tu sie dopatrywac czy byl zainstalowany swl czy nie... polecialy mi strony z pr5 jak i cale subdomeny niczemu nie winne a strony z tego samego okresu o ktorych zapomnialem i linkowalem moze 1/100 tego co oryginalnie trzymaja sie na te frazy dalej w top3

imho google wyczyscil 'przepozycjonowane' domeny i tyle ;)

nowi gracze teraz latwiej moga wejsc na rynek ;-))

edit:

jak ktos pisze, ze mu polecialy male nielinkowane strony to niech zwroci uwage czy to nie byla subdomena na pozycjonowanej witrynie

mi poleciala bardzo prosta stronka www.pewnabardzomaloznanabranza.adres.pl na slowo pewnabardzomalaznanabranza /gdzie jest 9,000 wynikow/ na 6 podstrone gdzie za pomoca samego title i description byla top1 a poleciala tylko za to, ze domena www.adres.pl byla 'grubasem' ;)

Serdecznie pozdrawiam,

Paweł

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności