Skocz do zawartości

Filtr z 28 na 29 lipca w Google

Bestmedia

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 923
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
ze polecialy te serwisy gdzie ich przewaga byla nienaturalnie wyzsza od podobnych stron

To by miało sens, u mnie na kilka łatwych fraz intensywnie linkowanych strona (7lat+ domena) spadła a na górze pojawiły się lekko podlinkowane wpisy. Te mniej linkowane frazy, lub frazy z dużą konkurencją, na których byłem wysoko zostały.

...

jednym słowem masakra...domena 6 letnia, z ugruntowaną pozycją, pozycjonowana na kilkaset fraz wraz z subdomenami linki z zaplecza swle rotacyjne i stałe, konkurencja spora więc nienaturalna większa ilość BL nie wchodzi w gre, pozostaje czekać i mieć nadzieję... Podobny filtr? dostała jedna słabsza strona - poleciała też z top10 na 4-6 strony 9dni temu i wciąż tak siedzi

to jest totalnie losowe. Na ten moment szkoda czasu snuć domysłów i wymyślać teorie. Ja na teraz zakładam, że to bug i minie sam z siebie za jakiś czas. Nie ma absolutnie nic czym można by powiązać te spadki, czysta loteria, jak w totolotku:) Cholera a wczoraj 4 osoby wygrały...

Do tych co piszą o tym, że może jest to sposób Google na zmuszenie do korzystania z AW.

Wyliczyłem dziś potencjalne koszty kampanii w AW dla strony, która dostała po tyłku.

Jest to sklep internetowy, stary (4lata) i wypozycjonowany na ponad 100 fraz (od minimum 2 lat). Na tych frazach w topach nie ma "naturalnych".

Koszt dzienny kampanii +- to 2500zł. Czyli około 70k miesięcznie by utrzymać ruch, który nagle wyparował.

Jak myślicie co zrobi ten sklep? Zaplaci tyle ?

Niestety nie!

Z rozmowy wynika, że zwolni prawie wszystkich pracowników. Przebuduje sklep i zaczynam zabawę od nowa na innej domenie.

Dopowiem jeszcze, ze ten sklep wykładał do tej pory pewne pieniądze na kampanie PPC ale nie aż takie.....

Jeśli się nie da to zrezygnują z branży internetowej :/

To o czym nie piszecie tutaj to fakt, że taka wpadka panującej nam wyszukiwarki (inaczej twego nie nazwę) , to komplikacje dla tysięcy ludzi. Będa zwolnienia oraz bankructwa Firm i wcale nie chodzi mi o naszą branżę.

W 2008r. nie ma domeny, która chce coś osiągnąć i się nie pozycjonuje.

Sorry znam jedną ale nakłady na reklamę są niebotycznie wielkie.

Nawet takie molochy jak gratka.pl wali rotacyjnymi na podstrony lub ktoś im to robi. Nie ma to jednak znaczenia. Jeśli to nie ustąpi to za miesiąc, dwa lub trzy może być kolejna fala i naprawdę ktoś sądzi, że tym sposobem wyczyści sobie SERPy?

Dlatego, nie chce mi się wierzyć, że Google zrobiło to świadomie by kogokolwiek do czegoś zmusić. To jest błąd i lepiej by to poprawili, tym bardziej, że jak sami piszecie dotknęło to tylko Polskę.

edit:

Zapomniałem dodać.

Po analizie okazał się, że sprawdzajac wyniki z neostrady w Poznaniu. Wszystko jest OK, pozycje są takie jak kilka dni temu.

Sprawdzałem google dance dla znanych mi DC i niestety wszedzie klapa, nie wiem więc z czego korzysta neostrada.

Jakieś niedobitki czy światełko w tunelu?....

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

No to dodam cos o Adwordsie.

Pozycjonowana przez mnie strona (co poleciala)

- przed pozycjonowaniem byla w adwordsie

- w trakcie rowniez

- i jak juz byla na topowych pozycjach ponad 15 w 10 top nadal dopalana adwordsem po

dzisiejszy dzien

Wiec nie sklaniam sie ku teorii adwordsowej

@Mkane. Można na to spojrzeć z drugiej strony, to że ten sklep działał i mógł zatrudniać tyle osób było zasługą google.

Nie chce mi się wierzyć, że ten sklep nie zdobył sobie przez 4 lata i reklamie wartej 2,5k dziennie rzeszy wiernych klientów.

To o czym nie piszecie tutaj to fakt, że taka wpadka panującej nam wyszukiwarki (inaczej twego nie nazwę) , to komplikacje dla tysięcy ludzi. Będa zwolnienia oraz bankructwa Firm i wcale nie chodzi mi o naszą branżę.

A w innych firmach będą przyjęcia i wzrost zysków, no chyba, że G teraz na te frazy linkuje do spamu to faktycznie byłaby wpadka.

Wlasnie wrocilem z siedziby google i co mi powiedzieli:

- nie moge porozmawiac z nikim, splawili mnie mimo wielu prozb.

- celowo wywalaja strony, monitoruja i systematycznie niszcza firmy seo.

- zebym sie pocalowal w du*e (w grzeczny sposob).

Tak wiec tym akcentem koncze moja 5 letnia przygode z seo i pamietajcie - google to najwieksze zlo, trzymajcie sie od niego z daleka bo i tak co zarobicie to stracicie !

:D

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

@mkane: neostrada wrocław wyswietla normalnie filtry jak kazdy inny internet nie mam pojecia co z ta neostrada poznan ale stawiam, ze to jakies neo dzielone na pare osob z serwerem proxy w LAN

co do pozycjonowania to google nie ma co tutaj cofac zadnych zmian te strony , ktore sa silne to wroca z czasem a te , ktore sie pozycjonowaly i byly na szczycie mozliwosci technicznych i finansowych do pozycjonowania to coz... bylo to przeciez niezgodne z regulaminem i nie licze tutaj na come back serpow :D

@intruder: no tak szczerze przyznaj chyba nie spodziewales sie czegos innego dowiedziec?

Serdecznie pozdrawiam,

Paweł

natknalem sie na to:

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=55305

jest tam link do listy spamow z weblinka uzyskana metoda taka jak mozna wyciagnac z kazdego SWL-a.

teraz wnioskuje, ze google dostalo takie listy domen przelecialo je z automatu i sprawdzilo "jakie to ciekawe strony reklamuja sie na tych smietniczkach" i stad tyle filtrow:)

niczego prostszego i skuteczniejszego google nie moglo wymyslec:)

praktycznie z automaty i kazdy kto sie pozycjonowal /sztucznie, sprzecznie z regulaminem/ dostal to na co zasluzyl ;-) a nie sadzie, zeby molochy duze znane firmy pozycjonowaly sie na ogolnodostepnych naszych SWL-ach :)

to moje 3grosze i jak dla mnie temat dochodzenia dlaczego po co ... jest zamkniety.

Serdecznie pozdrawiam,

Paweł

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności