Skocz do zawartości

Zawirusowały mi się strony ?

Seen88

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Przeskanowałem Adawarem, znalazł mi trochę syfu, takiego, którego znaleźć nie potrafił avast. Na razie tam gdzie pousuwałem te linijke z <iframe> nic sie samo juz nie dodaje, mam nadzieje ,ze uratowałem to jakoś... Teraz mnie tylko martwi jak się do tego odniesie Google.

Dzięki za rady.

Wirus jakimś sposobem laczy się z ftp w moim przypadku użył windowsa commandera :) ? Następnie dopisuje do wszystkich plików "index" linijke <iframe> ,której adres jest adresem jakiejś porzadnie zawirusowanej strony. Mi mozilla oraz avast blokowały strony, zrywały połączenia lub zawieszała mi sie przeglądarka...

Nie mam pojęcia w jaki sposób złapałem tego wirusa i w jaki sposób działa. Prawdą jest ,że zmiana hasła do ftp pomaga - póki co.

Cieżko mi powiedzieć. Póki co sytuacja wyglądała tak ,ze przeglądam sobie strony, poprawie, edytycuje itp, i jest okej. Wchodze na drugi dzień nagle są wirusy, i to na stronach ,które leżały na serwerach z którymi sie łączyłem dzień wcześniej. Narazie jest juz okej. Przeskanowałem kompa różnymi wynalazkami i nic sie nie dzieje i oby tak zostało.

Ludzie jaki avast???? Później się dziwicie że macie taki syf na kompie. NOD32 wersja 3.0 i wszystko śmiga. Przeinstaluj system , wgraj noda i podłącz dopiero pod neta. Wtedy ściągnij odrazu wszystkie aktualizacje i będzie śmigać bo teraz to już nie usuniesz wszystkiego syfu.

Ludzie jaki avast???? Później się dziwicie że macie taki syf na kompie. NOD32 wersja 3.0 i wszystko śmiga. Przeinstaluj system , wgraj noda i podłącz dopiero pod neta. Wtedy ściągnij odrazu wszystkie aktualizacje i będzie śmigać bo teraz to już nie usuniesz wszystkiego syfu.

Również polecam NOD32 bądź Kasperskiego.

Jak nie chcesz wydawać zbytniej kasy, to rozejrzyj się za czasopismami komputerowymi, tam często dodają wersje 90-dniowe tychże aplikacji.

edit:

Aktualnie w CHIP-ie jest KIS 2009 wersja 90-dniowa. Gazetka za 19,90 zł.

pozdrawiam

A ja się podłączę pod ten temat..

..wie ktoś może, czy można sprawdzić stronę czy jest zawirusowana bez w chodzenia na nią? Jakiś skaner on-line?

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Najwyraźniej masz wirusa na komputerze, paskuda włazi na ftp i dopisuje do pliku index. php || html kod z iframe, poległo naprawdę wiele stron.

Coraz częściej słyszę o takich przypadkach i kilka miesięcy temu u mnie też był podobny włam. Jakiś syf atakuje kompa i wysyłane są wszystkie zapamiętane hasła z ftp'a, dlatego robot łączący się z serwerem od razu podaje poprawne dane. Dopisywane są do wszystkich plików index.* dziwne skrypty i czasem, jeśli np. na stronie jest duży ruch, treść strony jest podmieniana (na jakiś spam z masą linków) albo pliki są kasowane. Trzeba jak najszybciej odłączyć net, pozmieniać wszystkie możliwe hasła, usunąć te kody z plików i zrobić formata.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności