Skocz do zawartości

Zawirusowały mi się strony ?

Seen88

Rekomendowane odpowiedzi

Pobierzcie darmową wrsję programu antywirusowego NOD32 lub ESET Smart Security. Ewentualnie skaner online NOD32

Na spyware najlepszy jest Spy Sweeper

Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych.

• Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Hej dorzuce swoje trzy grosze...

Wlasnie od wczoraj walcze z tym smamym! Storn na serwerze mam kilkadziesiąt w kazde doslownie w kazdej dopisana jest ta linijka-odnosnik(ten kroery podales identyko) do strony na ktorej jest pelno malware trojanow itd :/

Wchodzac na moją storne AVAST odrazu dawal znac ze jest trojan:/ O dziwo nie u mnie tylko u znajomych dawal znac....Mam joomle w plikach cache tez musialem wszystko wywalic w folderze templates---> wszystkie templatki mają dopisany ten kod.

Zmien tez plik glowny index.php i index2.php tam tez to siedzi... :)

Ale jakim cudem to podlapalem? AVAST OUTPOST i pare innych zabezpieczen...i co?

Avast dopeiro po przeskanowaniu kompa w fplderze WINDOWS/SYSTEM32 znalazl jakeigos trojana plik deckrypt.dll czy jakos tak.

Najgorsze jest to ze w google moje strony są zablokowane fu*k :D Trzeba sie teraz napoicic aby blokady zniknely.

Za bardzo sie nie znam na tych wirusach ale z tego co wyczytalem...Ja podlapalem jakis swinstwo i automatycznie "spisalo" moje hasla do ftpa *uzywalem commandera i ALFTP---> po czym smigalo sobie po serwerze i doposywalo te linijki?

Ja tylko z commandera... I już wiem ,że złapałem te gó**o w pracy...

Teraz mam do wszystkich prośbę i pytanie zarazem. Google mi zablokowało strony - wystarczy wejsc na web.biz.pl i widać ;( Jak mogę to teraz odblokować ?

Czy google zbanuje mi te strony, albo filtra im zarzuci ? Bedzie to indeksować dalej ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności