Skocz do zawartości

Program Google Site SEO Master

Mion

Rekomendowane odpowiedzi

:) ooo całkiem zapomniałem o tym programie Kolegi Maximus Marius'a :)

Mój program też miał mieć generowanie wykresów i ich export, ale to dopiero w niedalekiej przyszłości....

ale ja uważam, że narzędzie Maximus'a jest lepsze, ponieważ dodatkowo generuje wykresy z uwzględnieniem lini czasu, które są dla mnie bardzo pożyteczne
Tylko w kwestii formalnej między moim programem, a Maximusa-Mariusa jest różnica w legalnnym zastosowaniu. IMHO sadząc po komponentach Maximus-Marius projektuje aplikacje w RAD Delphi 2007, bo Delphi w wersji Turbo Exploler nie ma komponentu typu Chart. Wiec jeśli nie ma programu zakupionego wykonane w tym środowisku programy mogą być tylko do zastosować niekomercyjnych.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

• Odpowiedzi 40
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Google Site SEO Master 1.5.0

- Poprawiłem obsługę dat;

- Wprowadziłem opcję z archiwum site;

- Dodałem wizualną prezentację wskaźnika site w postaci trzech wykresów do wyboru;

Przykładowy wykres site:

wykresy.jpg

- Dodałem możliwość wydrukowania wykresów. W oknie ustawienia drukowania które wywoływane jest z poziomu programu należy zmienić orientację papieru na poziomą;

- Została zniesiona blokada liczby 10 domen które można monitorować która jest teraz bez ograniczeń;

- Została zmieniona licencja która znosi ograniczenia w kwestii komercyjnego wykorzystywania programu;

Program jest na licencji freeware i może być nieodpłatnie wykorzystywany oraz rozprowadzany do zastosowań niekomercyjnych oraz komercyjnych. Jednak zabrania się czerpania korzyści finansowych z jego dystrybucji bez zgody autora programu.

Nowa wersja również nie wymagająca instalacji tylko wypakowania: Google Site SEO Master 1.5.0

I to by było na tyle -> życzę wysokichj wskaźników site ;)

Pozdrawiam

-------------------------------------------------------------------

Podało pytanie o uruchomienie wykresów - wiec podpowiadam:

W celu uruchomienia wykresów trzeba dane site zapisać w bazie:

- pobieramy site dla wszystkich dodanych domen;

- zapisujemy site dla wszystkich domen;

- prawym przyciskiem myszy dla danej domeny z menu kontekstowego wybieramy "Dane archiwalne"

w oknie danych archiwalnych klikamy na button wykresy... I mamy wykresy ;)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

- nawet śmiga na Linuksie, ale nie zapisuje wyników do bazy
No to jestem w szoku, ale żałuję, że na dzień dzisiejszy nie mam możliwości przygotowania wersji pod Linuxa ;)

Ja Ci w tym na razie niestety nie pomogę- jeszcze nie umiem programować na tyle, żeby się zabrać za takie coś, tymbardziej, że używasz silnika IE- pod Linuksem trzeba zrobić myk (eksport zmiennej środowiskowej- opisałem problem na moim blogu i tutaj, w odpowiednim temacie) żeby zadziałało. No i jeszcze nie działa generowanie wykresów- chce ode mnie flasha 6, a poza Firefoxem i Operą nie uświadczysz u mnie odtwarzania jakiegokolwiek flasha.

Moje programy kieruję zdecydowanie do użytkowników Windows, a w wypadku tego ostatniego do generowania wykresów wymagany jest IE, ale ten jest standardowo w Windows z obsługą flasha.

Pozdrawiam

Zobacz czy baza danych w katalogu dane/SiteBaza.sql nie ma zerowego rozmiaru pliku. Jeśli tak skasuj ją i utworz na nowo wybierając z Akcje -> Utwórz Bazę Danych. Jeśli nie ma wielkość ok 2KB i taki błąd się pojawia może program nie ma uprawnień do tego pliku, ale to wydaje mi się mało prawdopodobne.

Wyjątek SQLITE_ERROR zgłaszany jest także podczas próby zapisu wyników jeśli zamiast wartości site dana domena ma ------- należy taką domenę usunąć z listy wywołując menu kontekstowe prawym przyciskiem myszy dla niej.

Najlepiej pobierz aktualną wersję programu w której są pewne zmiany.

Instalator programu Google Site SEO Master

• 2 tygodnie później...

Bardzo fajne narzędzie.

Dzięki.

Byłoby miło jakby była możliwość dodawania krótkiego opisu do każdej domeny, jakiej sprawdzam site.

Czemu miałoby to służyć?

np. temu, że mógłbym sobie zapisywać co tam stoi żeby się łatwiej w tym odnaleźć.

Unikalnatreść.pl - bo wartościowy content to podstawa!

Skuteczny SEO Copywriting!

• 5 miesięcy temu...

pandha- w skrócie, piszę na przykładzie archiwum .rar, ten instalator podlega tym samym prawom:

- instalujesz wine

- w konsoli przechodzisz do folderu z SSM

- odpalasz poleceniem 'wine SiteMaster.exe' [lub wine 'setup_sitemaster.exe']

- w zależności od wersji- jeśli to było archiwum- odpali Ci się program. Jeśli instalka, to zrób sobie skrót na pulpicie i powinno śmigać :lol:

TAK, w konsoli pojawi się masa dziwnych napisów- nie wiem co to jest, ale ważne, że program działa ;)

Jeśli nie będzie Ci chciało sprawdzić pozycji to:

- instalujesz ies4linux(powinno być w repozytoriach)

- odpalasz ies4linux(z konsoli) i instalujesz IE

- 'cat ~/bin/ie6'

- przeklejasz całą linijkę zaczynającą się od export do konsoli

- odpalasz to- nie będzie żadnej reakcji

- a później odpalasz normalnie 'wine SiteMaster.exe'

Nie sprawdzałem tego jakoś dogłębnie, ale przy generowaniu wykresów program sie niejako wykrzacza, ale wydaje mi się, że poprawne wykresy są w folderze 'wykresy' jako 'wykres.html', 'wykres2.html' i 'wykres3.html'- za mało się bawiłem, żeby to dobrze sprawdzić ;)

Jakby coś było jeszcze niejasne/niedziałało, to napisz mi na priva co nie śmiga :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności