Skocz do zawartości

Tani dedyk pod bloga WordPress 15.000 dziennie

feders

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

nie wiem jak zwykły czysty WordPress (ten nowy 2.5) jest pamięcio-żerny i nie miałem dedyków ale potrzebuję taniego dobrego serwera pod taki blog wp z ruchem 15.000 wizyt dziennie / 50.000 odsłon.

Myślę ze taki powinien sobie dać radę, w koncu to czysty blog wordpress:

https://www.ovh.pl/prywatne/produkty/kimsufi08.xml

Intel Celeron 220

1.2 GHz L2: 512Ko, FSB: 533 MHz

lub alternatywnie to samo inaczej:

Intel Celeron D

2.00 GHzL2: 256Ko, FSB: 400 MHz

1 GB DDR

250 GB HDD

łącze 100 MBs

proszę o opinie i rady przed zakupem. Czy taki serwer dedykowany da rade na taką dość małą stronke (15.000 wejść dziennie) ?

wp z ruchem 15.000 wizyt dziennie / 50.000 odsłon.
Pochwal się adresem :)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Niestety sama ilość UU nie jest odpowiednim wskaźnikiem tego, czy serwer utrzyma stronkę.

Według mnie przy odpowiedniej konfiguracji dało by radę, ale osobiście spróbowałbym o pakiet wyżej 2GB ramu i procek albo 3GHz albo 2x 2GHz (181zł / m-c).

Przede wszystkim zobacz ile pluginów obciążających sprzęt masz włączonych (typu generatory sitemapy, sądzę, że masz sporo contentu przy takich statach, więc rebuild sitemapy trochę ramu Ci zeżre), być może spokojnie wystarczy linkowany przez Ciebie.

Ogólnotematyczny katalog stron - moderowany katalog na domenie z 2001 roku. Moderowany minimum 2 razy dziennie. PR 3, megaszybka indeksacja. Dodaj swój unikalny wpis już dziś.

Ostatnio dodane strony w katalogu.

najpiękniejsze kobiety świata

pluginów nie mam wcale, bo połowa z nich jest niedopracowana i często zamulała procesor pętlami itp.

generowania sitemapy chyba też nie mam włączone, bo standardowo 2.5 o ile wiem tego nie ma i nigdzie takiej mapy .xml u siebie nie widzialem :D hm?

Nie chcę mówić "tak, wytrzyma", bo nie chcę być potem winny wyrzuceniu kasy w błoto. Trudno jest cokolwiek ustalić bez linka chociażby, ale rozumiem dlaczego nie chcesz go podawać.

Według mnie serwer powinien wtrzymać, ale miło by było, jakby ktoś jeszcze się wypowiedział. ;-) Zapytaj jeszcze może na https://www.webhostingtalk.pl/\

edit: widzę, że już zapytałeś. :-)

Ogólnotematyczny katalog stron - moderowany katalog na domenie z 2001 roku. Moderowany minimum 2 razy dziennie. PR 3, megaszybka indeksacja. Dodaj swój unikalny wpis już dziś.

Ostatnio dodane strony w katalogu.

najpiękniejsze kobiety świata

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności