Skocz do zawartości

Jaki hosting+domena pod stronę o Atari?

tobster

Rekomendowane odpowiedzi

Chcę ze znajomym zrobić stronę o Atari :). Prosta strona z newsami, recenzjami gier, download (linki do zewnętrznych serwerów), forum, opisy sprzętu. Przestrzeń dyskowa hmm 500mb powinno wystarczyć, raczej limit transferu ważny. Mile widziany panel z automatyczną instalacją CMS np. Joomla lub Quick.CMS. Jaki hosting wybrać do ok 100pln/rok oraz gdzie wykupić domenę .pl lub .net

Home trochę drogi jest i te chwyty z domenami :D zastanawiam się nad:

- Netmark-SerwerMini

- Proste.pl - dla początkujących

- Nazwa.pl - Serwer Active - 50PLN

- AZ.PL PERSONAL hosting

- Hekko.pl - EasyPack+

Coś jest warte uwagi ?

Czego unikać ? Chcę kupić bezpieczny serwer bez ukrytych kruczków typu wybieram na 3 miesiące, a tak naprawdę kupuję na 5lat, domenę kupuję 1zł, za rok odnowienie to 120 netto etc. ?

Z Hekko i Netmarkiem jest dobry kontakt - gdyby co. Z Hekko dostawałem ostrzeżenia za obciążenie, ale porobięłm co trzeba i nie dostaję. Na Netmarku podobnie, przy czym pewnego razu na moje kopie dmoza napadła sfora bootów i mi domenę zamknęli. Ale kontakt bardzo dobry i raz dwa można się dogadać. Przyjazne panele - DAdmin i CPanel. Podobny w klimacie jest też firehost.pl - cena dobra, DAdmin i kontakt też dobry.

Na Proste.pl trochę zakręcony panel mają i trzeba się długo przyzwyczajać, ale jak już opanujesz, to wszystko działa. Nie ma tutaj preinstalowanych skryptów chyba, ale te 10Mb dasz radę załadować?

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

tak dziwnie dobrales firmy bo jednak hekko i netmark to znacznie nizsza klasa niz az, nazwa i proste.pl To ostatnie z czystym sumieniem moge polecic - mam tam troche zaplecza i smiga bez problemow.

pozdrowienia.

googlerulz.

no ja mam tam same domeny i narzekam, a jesli chodzi o "klase" to glownie chodzilo mi o wielkosc i historie firmy.. tak jak pisalem wczesniej z tego tria moge polecic jedynie Proste.pl bo na hostingu Nazwy sie przejechalem a az starczy mi dla domen :)...

pozdrowienia.

googlerulz.

tak dziwnie dobrales firmy bo jednak hekko i netmark to znacznie nizsza klasa niz az, nazwa i proste.pl

Mam wiele kont na wielu hostingach, więc polecam świadomie. A Ty przyznajesz, że przejechałeś się i na AZ i Nazwa - a jednak stawiasz je wyżej. Masz konto na Netmarku? Testowałeś? Ja mam i na początek serwisu wystarczy z pewnością. Nie wiem, jak się to tobsterowi rozkręci, życzę sukcesu, ale wtedy będzie szukał czegoś z górnej półki.

A do Netmark, Hekko i Firehost dodałbym jeszcze 8p.pl - każdy z tych hostingów sprawdzi się z pewnością - do czasu popularności NKlasy itp ;-)

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności