Skocz do zawartości

Nowa wyszukiwarka na rynku

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 36
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Zrób własny indeks oparty na jakimś rewolucyjnym algorytmie i krytykuj

No, śmiało - pobaw się, to znajdziesz. Gym jest ustawiony jako tryb podtsawowy tymczasowo - ze względu na wdrażane modyfikacje w dwóch własnych indeksach :-) Nie mam ambicji rewolucjonisty, ale mogę zaoferować inną jakość i inne spojrzenie na zagadnienie wartościowania serwisów. Ułatwisz mi pracę i przyspieszysz zejście Google jeżeli udostępnisz mi 50% środków wpakowanych w cuil lub w hakię ;-)

edit: Yeden, dzięki za zrozumienie ;-)

No dobra jest, patrzyłam na pierwszy erkan i nie zauważyłam :) I sądzicie, że te kilkanaście, dziesiąt milionow wystarczy na promocję nowej wyszukiwarki i odebranie rynku googlowi? Przecież to kropla w morzu. Jeśli cała ta cuil ma zrewolucjonizować rynek swoim algorytmem to czemu Twoja wyszukiwarka nie ma odpowiedniej promocji, ma własny mechanizm i jesteś na forum kilak lat :)

No dobra jest, patrzyłam na pierwszy erkan i nie zauważyłam :) I sądzicie, że te kilkanaście, dziesiąt milionow wystarczy na promocję nowej wyszukiwarki i odebranie rynku googlowi? Przecież to kropla w morzu. Jeśli cała ta cuil ma zrewolucjonizować rynek swoim algorytmem to czemu Twoja wyszukiwarka nie ma odpowiedniej promocji, ma własny mechanizm i jesteś na forum kilak lat :)

Czytaj co piszesz promocja = pieniądze, duże pieniądze!

Bogusław Senator, firma Poczta Kwiatowa INC.

Ale ten Cuil jest demonem prędkości... Właściciele chwalą się że mają w indeksie więcej stron niż google, a przy premierze już pada z przeciążenia :) Brawo, dobry początek. (tak poza tym, to wyniki powinny choć trochę oddawać to czego się szuka.) Co dziwi ciężko znaleść wiki, która bądź co bądź treść ma wartościową, a to podobno ma być główny osąd tej serczki)

Due to overwhelming interest, our Cuil servers are running a bit hot right now. The search engine is momentarily unavailable as we add more capacity.

Thanks for your patience.

Tak, taki np. mercedes też od samego poczatku byl jedny z najlepszych smochodow a japonczycy tez od poczatku robili najlepsze masowe samochody.

Wiadomo nie od razu Rzym zbudowano, jednak troszkę pokory ze strony twórców by się przydało. Bo niestety jak czytam, to oni JUŻ rozpływają się nad algorytmem i rozmiarami szukajki twierdząc że jest lepsza od Google. A takim ludziom dobrze nie wróżę, mimo że są fachowcami w swojej dziedzinie. Uważam że wyszukiwarka padnie tak szybko jak wstała, ale obym się mylił.

Proszę to przeczytac. 

cyt. 

Z początkiem tego tygodnia ruszyła nowa wyszukiwarka internetowa Cuil, która chwali się indeksem zawierającym ponad 120 mld unikalnych stron. Biorąc pod uwagę fakt, że indeks Google jest niemal dziesięciokrotnie większy, warto przyjrzeć się, czym Cuil zamierza przekonać do siebie użytkowników - jest to bowiem projekt ambitny, spekulacje na jego temat ciągnęły się już od kilku lat, a szczegóły utrzymywane były dotąd w wyjątkowo dużej tajemnicy.

No THI z ust (albo spod klawiatury) mi to wyjąłeś. Z resztą pewnie tak pewnie to ochrzczą polscy internauci :D Na dzień dzisiejszy marnie, niewypał. Wyniki kiepskie, całkowicie nieadekwatne do wpisywanego zapytania.

O tym czy zasada cytatu jest trafna oceniają internauci korzystający z wyszukiwarki. Na razie wychodzi na to, że nie wymyślono nic lepszego a cuil wykorzystuje tę samą zasadę cytatu, tyle że tematycznego (podobno). Podobno też indeksuje miliardy stron... i znowu podobno bo może sobie nawet indeksować kwadryliony stron i kogo to obchodzi skoro na głównej na zapytania PL i EN wypluwa spam i inne śmieci. W sumie jak wypluje spam to jest dobrze bo niektóre strony z wyników w ogóle nie działają.

Wypasiona wyszukiwarka która nie wie co to onet a na hasło wykop wypluwa wideo z jutuba i strony z grami blizzarda :) Aż musiałem sprawdzić co jest na hasło pozycjonowanie: aukcje domen by dropped i zawieszony katalog linków https://www.otwarty.ddl2.pl/ jest jeszcze fajny spam :) Zaraz na drugim miejscu. https://www.west.warszawa.pl/

Faktycznie chyba nastanie nowa era pozycjonowania. Zrobi się stronę, gdzie się wpisze pozycjonowanie x 2000 i to będzie w top 1 nawet miesiąc po tym jak ją "wykonawca" skasuje z serwera ;)

Google youtube -> top1 niedziałająca strona

Google blogger -> spam https://officialnewsblog.com/blogs/blogspot/126029/

buy sony tv -> https://www.setindia.com/

I absolutny hit!

car rental wisconsin -> połowa wyników z wikipedii, oczywiście top1 jak zwykle nieadekwatny do niczego. W stanie który ma 8 mln mieszkańców wg. cuil nie można wynająć samochodu :Dhttps://en.wikipedia.org/wiki/Wisconsin_Rapids%2C_Wisconsin

Napiszmy jak debilowi: rent a car in wisconsin

oczywiście spam, do tego zepsuty i zamiast wisconsin US mamy Toronto, Kanada :D

https://www.shoplosion.com/car/dollar-rent-a-car-toronto.php

The requested URL /car/dollar-rent-a-car-toronto.php was not found on this server.

MSN jest 10 lat do przodu przed tym czymś, wie, że np. toronto to toronto a nie wisconsin. O dziwo, jeśli wynik pojawia się w podpowiedzi to strony czasem wyskakują adekwatne, może to wynik tego, że trzeba być idiotą, żeby napisać wyszukiwarkę która na zapytanie microsoft posła spam zamiast microsoft.com :D

Nie mam ambicji rewolucjonisty, ale mogę zaoferować inną jakość i inne spojrzenie na zagadnienie wartościowania serwisów.

Skoro umiesz to znajdź inwestora i zaoferuj, jeśli to taka rewolucyjna metoda na pewno nie będzie problemu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności