Skocz do zawartości

phpLD

art15

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam zainstalowany skrypt katalogu phpLD 3. I mam włączony mod rewrite (przyjazne linki), ale występuje taki problem, że jak robię kategorie/podkategorie, wpisuje tytuł np. "Aktualności" to on nazwę linku zamienia na "Aktualno_ci". Właśnie w tym problem, że ja chce aby linki wyglądały tak "Aktualnosci".

Z góry dzięki za pomoc.

automatycznie to troche w php i cos zmienic w .htaccess

A nie lepiej jak tworzysz kategorie zrobic w:

Title: Aktualności

URL Title: Aktualnosci

i wtedy masz link: adres.pl/Aktualnosci :)

a9177b36246d7ce96fa698c9971dd36b.png

Sprzęt akwarystyczny kupuj w moim - sklep akwarystyczny.

adwokat częstochowa - Radca prawny Grzegorz Ledwoń. Pomoc w sprawie odszkodowania.

Gdzies w kodzie znajduje się skrypt ktory przepuszcza tylko znaki a-z i 0-9 a reszte pewnie zamienia na "_"

Sztuka polega na tym abys znalazł ten kawałek kodu. I przed nim wstawił wlasny skrypt, ktory zamieni polskie znaki na zwykłe bez ogonków.

.

Już to zrobiłem :D Zmienia automatycznie polskie znaki na zwykłe, spacje zmienia na - (myślniki) itd. Ale mam kolejny problem. Jak zrobić tak żeby np. w podkategorii wstawić link prowadzący do jakiejś strony? Ale ten link ma być wmieszany w nazwy innych podkategorii. Jak narazie osiągnąłem taki efekt zmieniając w bazie mysql wartość CACHE_URL. I link działa poprawnie (przenosi do odpowiedniej strony) póki nie wyczyści się cache katalogu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności