Skocz do zawartości

Ilość odwiedzin a pozycja w Google

richti007

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam pewne pytanko apropos pozycjonowania. Nie uważam się za znawcę pozycjonowania dletego chciałbym się w pewnej kwestii skonsultować z ludźmi lepszymi ode mnie. Otóż mam następujące pytanie. Czy może mi ktoś jednoznacznie określić, czy poza linkami i optymalizacją strony pod słowa kluczowe jest dla Google istotna również ilość odwiedzin?? Czytałem w kilku książkach, że na pozycję w Google mają wpływ 3 główne czynniki. 1. Ilość linków 2. Ilość odwiedzin 3. optymalizacja strony. Natomiast same odwiedziny nie powinny się kończyć np po 2 sekundach bo Google może uznać, że na stronie nie zostały odnalezione szukane informacje. Nie wiem w jaki sposób Google mogłoby analizować czas spędzony na stronie bez zainstalowanego Google Analitycs ale być może jest na to jakiś sposób.

Proszę o sugestie i Wasze opinie na ten temat

...optymalizacja strony. Natomiast same odwiedziny nie powinny się kończyć np po 2 sekundach bo Google może uznać, że na stronie nie zostały odnalezione szukane informacje. Nie wiem w jaki sposób Google mogłoby analizować czas spędzony na stronie bez zainstalowanego Google Analitycs ale być może jest na to jakiś sposób.

Proszę o sugestie i Wasze opinie na ten temat

Nie zagłębiam się w ten temat, wiem tylko co przeżyłem na własnej skórze i tak: domena nowa, dodana do katalogów onetu, googli i wp, po tygodniu zaindeksowana strona główna gdzieś na końcu tabeli wyników. Dziesiątego dnia kilkaset wejść z różnych stron świata dzięki reklamie w ogólnopolskim radiu i po godzinie były zaindeksowane wszystkie podstrony, forum, a główne frazy wskoczyły na 3 pozycje i zostały tam do dziś. Ten przypadek powtórzyłem jeszcze raz z inną domeną, również nową i efekt był podobny. O użytkowników trzeba dbać:)

=== więcej herezji o SEO piszę na blogu ===
Contexto - problem z pozycjonowaniem? zgłoś się do nas:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności