Skocz do zawartości

Otwarty Katalog Stron | Otwarty.info

Kazur

Rekomendowane odpowiedzi

No bo mnie odrzuciłeś wczoraj Smile

Narazie nie prszyjmuje stron o jezyku innym niz Polski.

Jak ktos pomoze stworze inne dzialy jezykowe..

hehe Very Happy mam nadzieję że bardzo Ci to nie koliduje, podałem link do words&phrases tylko jako uzupełnienie

Spoko, spoko... tylko zartuje :P

w przypadku katalogów konkurencję lepiej mieć blisko siebie niż ją walczyć Wink

Dokladnie :-)

Chętnie, ale o czym mam konkretnie pisać?

Mysle, ze o..

elastyczności innych mechanizmów katalogowych
:-)

Pozdrawiam

Absurd, nonsens i hipokryzja.

Mój blog o SEO / SEM

Mógłbyś Piotrze bardziej szczegółowo opisać swoją niechęc do Cncat ? Wszyscy wiemy jak jesteś dumny ze swojego systemu Webwweb i Words&Phrases, ale tak konkretnie:

1. czy możliwości wyszukiwawcze w Twoim katalogu są lepsze/prostsze dla zwykłej osoby szukającej informacji niż w katalogu opartym na cncat?

2. czy siła linku z Twojego katalogu jest większa od w/w?

(oczywiście mówię tu o starannie prowadzonym/moderowanym katalogu cncat, z dokładnie dobranymi kategoriami, itp.)

3. czy kolejne kopie Dmoza, które służą tylko i wyłącznie do powiększenia sztucznie swojej bazy i w których dodanie własnego wpisu do tegoż jest praktycznie niemożliwe można porównać do osobnych katalogów opartych na jednym silniku?

4. czy elastycznośc wpisu, kategorii, system punktacji jest zaletą czy wadą? a jeśli zaletą to dlaczego?

z góry dzięki za odpowiedź - przywilejem moderatora jest chyba nie tylko wpisywanie się w cudzych wątkach ale i szybka odpowiedź, prawda?

nie każdy kto ma pisaka jest Dostojewskim,

nie każdy kto ma siusiaka jest Casanovą

i nie każdy kto ma rumaka - pozycjonerem...

(oczywiście mówię tu o starannie prowadzonym/moderowanym katalogu cncat, z dokładnie dobranymi kategoriami, itp.)

A u mnie tak jest czy nie? Prosze o szczera odp. :P

przywilejem moderatora jest chyba nie tylko wpisywanie się w cudzych wątkach

Ja nie mam nic przeciwko :-)

Pozdr.

Mój blog o SEO / SEM

swoją niechęc do Cncat

Czemu miałbym być zniechęcony do niego? Cncat to dobry system katalogowy o znanej wszystkim "zainteresowanym" strukturze i możliwościach. Nic dodać nic ująć.

Różnice pomiędzy webwweb.PL + webwweb.COM a resztą dostępnych katalogów znajdziesz na etapie dodawania wpisu i przede wszystkim zarządzania nim w dowolnym momencie.

Wszyscy wiemy jak jesteś dumny ze swojego systemu Webwweb i Words&Phrases,

Owszem jestem zadowolony ze swoich projektów. Ale abym mógł być z nich dumny jeszcze wiele im brakuje.

przywilejem moderatora

Coś Ci się chyba przywidziało. Komentarz często polega na analizie porównawczej. Równie dobrze może się tu wypowiedzieć każdy autor katalogu i "zmierzyć" się z projektem Kazur'a.

Kazur sorka, że aż tak odbiegłem od wątku. Jesli mogę zasugerować to zastosuj w swoim katalogu jakieś ciekawsze fonty. Przydałby się też jakiś element graficzny w nagłowku.

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

Czemu miałbym być zniechęcony do niego? Cncat to dobry system katalogowy o znanej wszystkim "zainteresowanym" strukturze i możliwościach. Nic dodać nic ująć.

Myślałem, że "skrzywiona buźka" i porównanie do kopii dmoza oddaje w jakiś sposób Twoj stosunek do tego skryptu. Niestety nie rozwinąłeś myśli, trudno.

Różnice pomiędzy webwweb.PL + webwweb.COM a resztą dostępnych katalogów znajdziesz na etapie dodawania wpisu i przede wszystkim zarządzania nim w dowolnym momencie.

Ja znam różnice i nie pytałem o nie. Jeśli mógłbyś zarekomendować swój katalog (skoro czynisz to już w tym wątku) i wykazać wyższość nad pozostałymi. Oczywiście to tylko prośba...

[...] Komentarz często polega na analizie porównawczej. Równie dobrze może się tu wypowiedzieć każdy autor katalogu i "zmierzyć" się z projektem Kazur'a.

Ale nie każdy musi tutaj reklamować swóje rozwiązania mając do dyspozycji całą kategorie na forum. Np. moja skromna osoba nie pozwoliła sobie na SPAM w wątku kolegi, choć dysponuje trzema spełniajacymi kryteria katalogami. Dysponuje również PW.

pozdrawiam

ps. Ładnie Kazur wyciągnąłeś moduł do dodawania podkategorii - muszę u siebie popracować.

nie każdy kto ma pisaka jest Dostojewskim,

nie każdy kto ma siusiaka jest Casanovą

i nie każdy kto ma rumaka - pozycjonerem...

Jeśli mógłbyś zarekomendować swój katalog

Każdy zainteresowany może przejrzeć

całą kategorie

a nawet dwie, jeśli ma ochotę zapoznać się z moimi projektami.

Ale nie każdy musi tutaj reklamować swóje rozwiązania

Owszem jeśli nie ma nic ciekawego do dodania ani porównania to rzeczywiście nie tyle nie muisi co nie powinien.

- buduj content metodą drag&drop i łatwo zgarnij SEO backlinki z msDrop

- wideoporadniki jak korzystać z msDrop

Kazur sorka, że aż tak odbiegłem od wątku. Jesli mogę zasugerować to zastosuj w swoim katalogu jakieś ciekawsze fonty. Przydałby się też jakiś element graficzny w nagłowku.

Wlasnie czekam na logo od grafika... razem z logiem zmienie fonty :-)

Nom , przydałoby się też zrobić coś z wyborem kategorii w add.php . Bo rozwijana lista to dosyć niewygodne. Sam pracuję nad tym problemem.

Pomysl juz mam od jakiegos czasu - z kategorii w ktorej sie jest odaje sie strone TYLKO do tej kategorii (jak w dmozie) ale boje sie powtarzac strone add.php tylko z innym parametrem wygladajace zupelnie tak samo oprucz jednej linijki tekstu.

Pozdrawiam

PS. Dido - kiedy moge zlapac Cie na gg?

Mój blog o SEO / SEM

a w mailu informującym o odrzuceniu wpisu, zamiast "sprawdz czy nie zlamales regulaminu" niech bedzie "sprawdz czy nie zlamales regulaminu lub czy twoja strona nie jest obcojezyczna" :roll:

La Palma tu żyję.

Strony www, ilustracja to robię.

Link Vault jest spoko.

Pomysl juz mam od jakiegos czasu - z kategorii w ktorej sie jest odaje sie strone TYLKO do tej kategorii (jak w dmozie) ale boje sie powtarzac strone add.php tylko z innym parametrem wygladajace zupelnie tak samo oprucz jednej linijki tekstu.

To już mam. Wystarczy dać nofollow w takim linku do add.php .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności