Skocz do zawartości

długa droga i nadal nic

regolit2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Od jakiegoś roku staram się własnymi siłami pozycjonować swoją stronę na hasło sklep jeździecki.

Niestety po kilku próbach sforsowania 4-5 pozycja w google. Obecnie od około miesiąca siedzi na 2 stronie google i ani drgnie, nie mówiąc już o wskoczeniu na 1 stronę.

Stronę pozycjonuję:

1. własne zaplecze (strony tematyczne, forum, strony nie tematyczne ale z keywords: sklep jeździecki) ok 15 domen tematycznych 3-4 nie tematyczne (wszystkie wartościowe żaden spam)

2. SWL którym pozycjonuję zarówno strone główną jak i zaplecze

3. katalogi

4. blogi - tematyczne i nie

I teraz problem:

1. nie daje rady wskoczyć do top10 - jeśli się udaje to tylko na kilka dni

2. ostatnio w top10 mam strony z zaplecza a nie strone główna (utrzymuje się to dość długo) - raczej wolałbym nie robić przekierowania bezpośredniego.

Czy coś źle robię? A może poprostu taki urok i wam też się to zdarza?

Pozdrawiam,

regolit2

Ehhh.... co za ludziska :) typowo polskie. Jak ja nie mam to niech inni też nie mają ;) no to nie podaje :) ale kto SWL nie używa? Wszyscy używają nie ma bata....

no i tu sie kolego grubo myslisz : ) swl uzywaja.. ok nie bede nikogo obrazal : ] testowalem nie powiem.. tak szybko jak wszedlem tak szybko olalem to scierwo. Nie mow ze korzystaja wszyscy.. bo czesc osob ma troche wiecej pomyslow w glowie na pozycjonowanie niz tylko zasmiecanie katalogow, preslii i swl.. to nie takie trudne ale wymaga myslenia i troche zaangazowania.. czego jak widac wiekszosci brakuje.

za wcześnie wprowadziłabyś SWL.

Powinieneś był linkowac stronę i zaplecze klasycznie - katalogi, presselpages, wpisy, tak żeby wsadzić hasło do top 10-15.

A na koniec dopalić SWL.

SWL, choć go nie lubię może dobrze linkowac ale charakteruzyje się niestabilnością. Linkując SWL równoczesnie stronę i zaplecze narażasz się na ta niestabilnośc podwójnie.

rady:

Wróc do wzmocenia zaplecza klasycznego. (Może jakiś system stały)

Zabacz na jakiej pozycji masz to bez SWL'a i czy w trym momencie cokolwiek jeszcze daje !.

wykorzystaj zaplecze do podlinkowania wielu produktów i haseł, tak żeby co najmniej zrównowaźyć brak twojej ulubionej frazy w czołówce.

na koniec jak się ustablizuje spróbój znowu SWL'a ale może się okazać, że na ta fraze już jestes "zablokowoany" - spokojnie pół roku i dasz radę.

To wszystko.

ale kto SWL nie używa? Wszyscy używają nie ma bata....

Witam,

Ja nie używam, a moje sklepy mają się więcej niż dobrze :)

Pozdrawiam,

Mariusz

Strona https://sklep-promar24.pl to sklep internetowy sprzedający dobre polskie zlewozmywaki.

Przepraszam wszystkich którzy jednak nie używają SWL i poczuli się urażeni :rolleyes:

Dzięki za rady!

Strona na szczęście na początku była linkowana klasycznie (katalogi itd) jednak po sukcesach zaplecza (działało jedynie na SWL) niestety i główną stronę podłączyłem. I chyba za szybko chciałem dotrzeć na TOP :)

Teraz zgodnie z poradami wyłączyłem SWL - dam za jakiś czas znać jak tam zmiany.

No i zacznę interesować się innymi frazami.

"(Może jakiś system stały)" - co mam rozumieć przez system stały? Ten który miałem to były linki stałe nie rotacyjne. To o to chodzi czy może jeszcze o coś innego?

"jeśli nie masz czasu i rozeznania w pozycjonowaniu to zwyczajnie zleć to jakiejś firmie, będzie o wiele prościej" - czas mam, a rozeznanie zdobywam, że firma się dopiero rozwija więc nie ma mowy o kolejnych wydatkach :)

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności