Skocz do zawartości

Oświadczenie w sprawie firmy AZ.pl

michal

Rekomendowane odpowiedzi

To jak wpłynęła na PR az współpraca z firmą za którą nie przepadacie pozostawmy im do oceny.
I jakie z tej współpracy wyciągną/wyciągneli wnioski... tj, czy trwa ona dalej ?

Dużo w az.pl domen nie mam, ale za to serwerek stoi :D Nie zamierzałem i nie zamierzam się wyprowadzać.

logo-stat4seo-blue-small.png

• Odpowiedzi 44
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Dobre dobre. Nie ma co lamentować. Pan M.J. wykreował wizerunek taki, a nie inny - w końcu to ich usługa. Gotowy pomyśleć niegdyś, że to on jest właścicielem "szok.peel". Wielokrotne pisanie o jego "wtyczkach" w AZ spowodowało, że naruszona została wiarygodność.

Teraz "wyciągnął kosę" w kierunku pozycjonerów, którzy są właścicielami zapewne wielu milionów domen. Odbiło się jak widać nie tylko na nim. Osobiście nie zamierzam mieć nic wspólnego z tym osobnikiem, więc zdecydowałem się na odejście z AZ. Zaznaczam, że powód jest nie tyle techniczny co moralny. Nie chcę być powiązany z konfidentami w jakikolwiek sposób, nawet jeśli cą oni tylko zleceniobiorcami.

Pozdrawiam i współczuję takich partnerów biznesowych firmie AZ.pl.

Kilka słów ode mnie:

1) Znajomość Panów Mariusza Jańczuka i Alberta Jerki nigdy nie stanowiła tajemnicy. Trzeba jednak zwrócić uwagę, że informacja o tej znajomości pochodziła tylko od Mariusza - pisał o tym oficjalnie na forum, tak więc pogląd na stopień zażyłości tych Panów jest jednostronny i może nie odpowiadać rzeczywistej sytuacji.

2) Az jestem jedną z 3 firm w której trzymam domeny - nie zanotowałem nigdy żadnego wypadku z wyciekiem danych, ani choćby "ukradzeniem pomysłu"

3) Firma AZ ma również hosting, który jakościowo znacząco odbiega od oferty obsługi domen, przez co czasami jest kojarzona jako firma "z dolnej półki", co w odniesieniu do usługi obsługi domen jest oceną krrzywdzaca.

4) Na liście, która znalazła się w internecie nie znalazła się ŻADNA domena, którą trzymam w AZ, choć mogły znaleźć się inne, stąd podejrzenie o wyciek może być jedynie bezpodstawnym podejrzeniem.

Panowie, ale niby co AZ mial sie pokornie przyznac do tego ze cos bylo na rzeczy? Czy skrzetnie ukryc sam fakt i wszystkiego sie wypierac? Nie wiem jak bylo w rzeczywistosci, ale mam swoja opinie na ten temat i na temat osbslugi domen przez te firme i zawsze bylo cos nie tak, ale to moja subiektywna opinia. Poza tym w temacie nikt nie wypowiedzial sie w kewestii poziomu znajomosci z Szookiem, ale znajac realia naszego kraju laczenie znajomosci biznesowych i prywatnych czesto prowadzi do zachowan, ktore mozna porownywac z tymi jakie obserwujemy w polityce.

Ogolnie jesli chgodzi o to oswiadczenie to powinno być jedno, a poziom profesjonalizmu moge okreslic jako mizerny poniewaz jest to zwykle wygrazanie wg. mojej interpretacji przekladajac je lopatologicznie to wyglada to tak: jesli nie przestaniecie pisac zle o nas to Was pozwiemy tu macie na podstawie czego... Ja wam mowie, ze wczesniejszy temat byl pisany nie bez powodu w formie przypuszczajacej bo nie mamy pewnosci co do konkretow wspolpracy Szooka z AZ czy tez z jego właścicielami i zapewne nigdy jej miec nie bedziemy. Drugie oswiadczenie jedynie powiela pierwsze wiadomo, ze jak napisze sie 1000 razy to wiecie co bedzie :(.

Rozumiem, ze michal musial pozamykac watki bo nie chcial miec na glowie jakis problemow chodz wiadomo, ze jako administrator nie odpowiada za publikacje uzytkownikow nie mniej po co mu to?Chciałbym także zaznaczyc, ze wolnosc slowa gwarantuje konstytucja tego kraju jak rowniez klika innych prapisow, a wypowiadanie watpliwosci na temat wspolpracy firm czy poczynan osob w wolnosc slowa sie wpisuje. Tak czy owak, ja osobiscie do AZ bede podchodzil z duza rezerwa, a z cala pewnoscia wycofam te pare domen, ktore u nich mam.

Giełda Domen Internetowych - najlepsze domeny w sieci

Ale czy któs tak właściwie miał taką sytuację, że na liście znalazły się jego domeny tylko z AZ ? I dlaczego któs miałby sięgać po takie metody skoro wszyscy tutaj dokładnie wiedzą, jak zlokalizować domeny z SWL w stopce :(

Czy Az.pl wciąż współpracuje z Szook.pl ?

logo-stat4seo-blue-small.png

Brad: znajomosci nie tylko przynosza firmie chlube, ale takze momentami moga tez klopoty.

Czy Az.pl wciąż współpracuje z Szook.pl ?

Moze bedzie osobne oswiadczenie w tej sprawie? Bo mnie interesuje bardziej ta wspolpraca aniezeli to czego firma AZ nie robi.

Krótko mówiąc wychodzi na to, że Szook działał na szkodę AZ ( i innych rejestratorów). Nie wiem jak AZ, ale ja z taką firmą nie chciałbym współpracować.

Pytanie czy AZ chce dalej wspolpracowac z firma Szooka i jak to dokladnie bylo z tymi domenami .eu rzekomo mu przekazanymi?

Krótko mówiąc wychodzi na to, że Szook działał na szkodę AZ ( i innych rejestratorów). Nie wiem jak AZ, ale ja z taką firmą nie chciałbym współpracować.

Główną szkode to on wyrządził sobie

Moja  fotografia kulinarna  :D  Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

"Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ

Ustosunkowanie ze strony naszej firmy.

Cieszymy się że firma Az.pl złożyła oświadczenie i jak wielu zauważyło została pomówiona.

Wiadomym jest iż te pomówienia miały jeden cel - działanie na szkode firmy Szook.pl i podważenie wiarygodności u partnera/klienta jakim jest firma Az.pl

Zastanawiają nas oczekiwania pewnych osób, rozumiemy że pomówienia opisywane na tym forum miały na celu zdyskredytowanie naszej firmy.

Nie zauważamy by walka o tzw. czysty indeks była czymś negatywnym, dziwnym by było gdyby tą miarą dobierano sobie partnerów.

Wielu z forumowiczów pozwoliło sobie na zbyt wiele oczerniając i pomawiając naszą firmę. Szczeg. iż współpraca z wyszukiwarkami w zakresie jakości wyników nie jest działaniem negatywnym.

Takie postrzeganie posiada tylko wąska grupa osób znajdujących się na tym forum.

Wszelkie próby nacisku, pomawiania naszej firmy są bezcelowe i bezskuteczne.

Na tym forum padło wiele obelg, prób pokazania iż takie działania są negatywnymi.

Drodzy Państwo, jednak nei wszyscy popierają takie działania jak generowanie stron, nie wszyscy chcą się temu przyglądać. To jednak nie daje nikomu prawa do tego by szkalować naszą firmę. W wybranych przypadkach, jeżeli zajdzie taka konieczność będziemy prostowali zaistniałą sytuacje.

Odn. szkód dla registrów. - Google dba o jakośc wyników bez względu na to czy jest w tym nasz dodatkowy udział.

Więc można powiedzieć że osoby kupujące domeny pod generowane strony które najprawdopodobniej dostaną bana działają na szkodę registrów.

Dziwi fakt, że ludzie stawiający takie strony, bo dobre strony nie znikają z indeksu potrafią postawić się w roli tak poszkodowanych i używac bezprawnych stwierdzeń.

Nasze stanowisko jest jasne, te próby nacisku nie wywałają w nas lęku i nie będa powodowały zaprzestania działań zmierzających do czystego indeksu.

Oczywiśnie nie możemy tolerować pomawiania naszej firm i działań szkodliwych tylko z tego powodu że walczymy o czysty indeks. Tym samym w wypadku dalszych pomówień będziemy wyciągać odpowiednie wnioski.

Z poważaniem

Anna Grabowska

Szook.pl

Nasze stanowisko jest jasne, te próby nacisku nie wywałają w nas lęku i nie będa powodowały zaprzestania działań zmierzających do czystego indeksu.

Oczywiśnie nie możemy tolerować pomawiania naszej firm i działań szkodliwych tylko z tego powodu że walczymy o czysty indeks. Tym samym w wypadku dalszych pomówień będziemy wyciągać odpowiednie wnioski.

Z poważaniem

Anna Grabowska

Szook.pl

I za kazdym razem rejestrowac nowe konto.

Szanowna Pani Anno Grabowska , nikt nie zabraniał, nie zabrania i nie będzie zabraniał ani Pani firmie ani zatrudnionemu w niej panu Mariuszowi "walki" o czystość indeksu tym bardziej , że z łatwością można znaleźć w sieci formularz temu służący , natomiast ujawnianie / publikacja list stron jest działaniem na niekorzyść innych firm i osób - a dlaczego ? wkrótce się Pani dowie.

Dodatkowo bezprawna publikacja kopi listy bez zezwolenia jej autora jest przestępstwem czy ja się mylę ? (mam czarno na białym oświadczenie, że opublikowaliście liste bez zgody jej autora i nie jest ważne czy zmieniliście jej tytuł)

Pani firma zajmuje się "budową" wizerunku - radziłbym zajrzeć do podstaw i zareagować profesjonalnie tak jak zrobiła to firma AZ

Pozdrawiam,

Krzysztof Ziółkowski

I jeszcze jedno w temacie Waszej walki o czystość indeksu - w sieci jest jeszcze wiele dowodów na to jak "czysto" walczycie , ale proszę się nie obawiać nie umieszcze żadnej ogólnodostępnej o tym informacji to wszystko bedzie przedstawione w inny (mam nadzieje) skuteczniejszy sposób.

Moja  fotografia kulinarna  :D  Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

"Największą podatność na manipulację wykazują osoby mało inteligentne, a którym zarazem wmówiono, że są świetnie wykształcone." CGJ

Szanowny Panie Krzysztofie,

Tak jak wspominałam Panu wcześniej, proszę czynić. Lista została udostępniona na Grupie Google dla Webmasterów - jak została nazwana przez twórce nie jest już naszą kwestią.

Lista na bazie udostępnionej przez użytkownika Colin znajduje się tutaj:

https://www.semtalk.pl/googlewww.txt

Nie okresłamy jaka jest to lista, bo cieżko nam jest to stwierdzić bez przegladania takich stron.

Informuje jednak Pana, że owa lista jest legalna.

Jednak jeżeli uważa Pan inaczej przysługuje Panu prawo do udowodnienia tego, co zapowiadał Pan już na tym forum.

To pozwala nam wyłączyć się z dalszej dyskusji, licząc że dalsze pomówienia nie będą miały miejsca ze strony użytkowników tego forum.

Z poważaniem

Anna Grabowska

Szook.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności