Skocz do zawartości

Oświadczenie w sprawie firmy AZ.pl

michal

Rekomendowane odpowiedzi

A ja liste moge dac i mi prawnicy Berra moga na wacka skoczyc.

Widac slabi moze takie rzeczy na Colina dzialaja hahah normalnie smiech na sali.

Z wielkim smiechem przygotuje kazda kolejna liste.

https://83.19.186.28/domoderacji.txt

I jest lista dawac chlopaki z pozwami za umieszczenie listy.

Moge miec kazda liste jaka chce.

Tutaj macie druga

https://83.19.186.28/lista2.php

błagam proszę dalej w to nie brnąć

nie pomogło niestety zdjęcie z zacytowanych adresów listy - obydwie kopie listy czyli jej autora i listy umieszczonej w cytowanym fragmencie sąd dostanie do porównania.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

• Odpowiedzi 44
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Pani Anno - proponuje zaczac oczyszczanie indeksu ze spamu od stron ktore wyniki wyszukiwan zaburzaja.

Moge podac za przyklad parkingi stron ktore sa zindeksowane przez google, czy chocby wyniki na prawie kazda fraze dotyczaca erotyki lub pewnych medykamentow - gdzie pierwsze 200 wynikow zwykle to wlasnie spam.

Jezeli zaczyna sie oczyszczanie indeksu od stron zaplecza pod weblinka, takich jak kopie wikipedii, agregatory RSS, zbiory dowcipow i tym podobnych serwisow ktore znalajduja sie na liscie opublikowanej przez Pani firme, choć próżno ich szukać w samych wynikach wyszukiwań, to znaczy ze szczytne idealy walki o czystosc indeksu to zwyczajna hipokryzja i mijanie sie z prawda - bo celem jest jedynie zniszczenie konkurencji i przez to zwiekszenie dochodow Pani firmy.

I o ile do "zwiekszania dochodow prywatnej firmy" nic nie mam, wrecz z pogladow jestem "dzikim kapitalista" - co zreszta stwierdzil Pani maz, o tyle mam granice dazenia "po trupach do celu" i poslugiwanie sie w tym celu najbardziej niemoralna rzecza jaka kiedykolwiek wymyslila ludzkosc - czyli donoszeniem, donoszeniem w celu pozbawienia konkurencji środków do życia - lezy daleko poza ta granica.

A jeżeli dalej po przeczytaniu tego sądzi Pani że to co Pani robi jest "uczciwą konkurencją" i jest "moralne" to podam Pani pewien przyklad:

Załóżmy że prowadziła by Pani sklep z akcesoriami erotycznymi, miała jakieś stałe grono klienów i różne fajne w nim akcesoria. Jednak sielanke zburzyła by konkurencja która przed Pani sklepem postawiła by aparat fotograficzny i robiła Pani stałym klientom zdjęcia jak kupują gumowe kaczuszki w celu udostępnienia ich żonom. Wszystko legalne, ale jakby Pani się wtedy czuła? A tutaj mamy identyczną sytuację tylko przeniesioną na Google - w końcu tak jak żony mają roszczenia do wiedzy o tym co ich męzowie robią z gumowymi kaczuszkami, tak jak Google ma roszczenia do zgłaszania spamu.

Tutaj bedzie sygnaturka

To jakim prawem udostępniacie taka listę jak nie wiecie co na niej jest!:(

To jest zwykłe ośmieszenie waszej firmy walczycie z czymś a sami nie wiecie z czym!!!

Mogę podać masę stron z tej listy na których nie ma żadnego swl. A tym samym szkalujecie dobre imię każdej z tych firm.

Mogę podać masę stron z tej listy na których nie ma żadnego swl. A tym samym szkalujecie dobre imię każdej z tych firm.

i dlatego spotkamy się w sądzie

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Szanowny Panie M@K

Zanim Pan nas osądzi czy się wypowie, warto zapoznać się czy gdzieś stwierdziliśmy iż jest to lista stron spamerskich.

Napisaliśmy iż owa lista została umieszczona przez użytkownika Colin, nie ponosimy odpowiedzialności za to jak nazywa tą liste użytkownik nie związany z naszą firmą.

My jako firma jasno napisaliśmy iż jest to lista bazująca na danych udostępnionych na grupie Google i nie oceniamy tego co znajduje się na podanej liście. Dlatego też straszenie Pana Krzysztofa jest conajmniej mało zasadne. To że inny użytkownik tak nazwał ta listę, to już jest jakby obok nas.

My nigdzie nie określiliśmy iż są tam zainstalowane SWL. Potrafimy znaleźć takie witryny bez pomocy takiej listy, jednak ona pozwala przyglądnąć się temu co tam się znajduje. Jednak nie oceniamy jej zawartości, bo jak wcześniej pisałam nie jesteśmy jej twórcą a tym bardziej daleko nam do nazewnictwa tej listy.

Gdybyśmy my konstruowali taką listę moglibyśmy wypowiedzieć się w tej sprawie. Z drugiej jednak strony nasze działania nie mają na celu publikowania list. W wypadku gdy odnajdujemy takie strony przesyłamy je poprostu formularzem Google, wyszukiwarka sama decyduje o tym jaki jest to rodzaj strony internetowej.

Stąd uwazamy że przypisywanie nam nazewnictwa tej listy jako lista domen spamerskich jest błedna. My tak tej listy nie nazwaliśmy i byśmy nie nazwali, nie znając jej dokładnej zawartości. Została skopiowana byśmy mogli ocenić co się na niej znajduje.

Patro, użytkownik Colin już wcześniej zgłosił inne strony - bez związku z naszymi działaniami dot. Webcities.

I jak pamietam ową listę stworzył w zwiazku z potyczkami z użytkownikiem Xann, gdzie wymieniali wzajemnie PW.

Więc jakby nie ma to żadnego związku z naszymi działaniami.

Pawlowski - proszę zapoznać się z prawami autorskimi - wszelkiego rodzaju listy, wykazy nie są nimi objęte.

Tym bardziej że owa lista nie posiada nazewnictwa strony z zainstalowanym SWL i posiada odnośniki do wyszukiwarki Google.

Z poważaniem

Anna Grabowska

Szook.pl

Można być kolegą wiele lat z PIO i być rozczarownym. Tak samo można się przyjaźnić na stopie zawodowej i również być rozczarowanym.

Nasze kontakty były bardzo dobre, choć widzieliśmy się 4-5 razy w życiu.

Współpraca Az.pl i Pana Jańczuka, dotycząca marketingu sieciowego, rozpoczeła się w tym roku. Zostaliśmy również sponsorem imprezy dla SEO.

Mieliśmy plany na rozszerzenie współpracy. Na stopie zawodowej współpraca była nienaganna.

Wczoraj dowiedzieliśmy się czegoś nowego, dowiedzieliśmy się o działaniach, którym jesteśmy przeciwni.

Jesteśmy przeciwni wysyłaniem list domen komukolwiek. Bardzo mocno akcentuję te słowa! One mogą zaważyć na przysżłej współpracy.

Dodatkowo padły nieprawdziwe słowa o Az.pl. Starałem się bardzo uprzejmie zareagować i dziękuję wszystkim za pozytywną reakcję.

O wszystkim wiemy od wczoraj. Wszystkie uwagi bierzemy sobie do serca. Konsultujemy się z wieloma ludżmi SEO. Prowadzimy rozmowy wewnątrz Az.pl.

Prosmy o czas na wyciągnięcie wszystkich wniosków i przyszłe decyzje. Dzisiejszy dzień i temat jest związany z tym co spotkało Az.pl .

Nie zmienajmy tematu.

Dziękuję wszystkim za każdy głos, napisany tutaj.

Społeczność SEO nie może piętnować Az.pl za fakt współpracy na stopie zawodowej i nie piętnuje. Społeczność SEO również współpracowała z szook.pl. Rozmawiała, prowadziła gorące dyskusje. W większym stopniu niż Az.pl.

ps

Sprawa .eu jest bardzo prosta, Az.pl miała ponad 3200 darmowych kredytów na rejestracje do wykorzystania w czerwcu. Rozdała je swoim klientom, zgodnie z promocją. Resztę przekazała w czerwcu kilku podmiotom współpracujących z Az.pl, w tym firmie szook.pl. Jako naszą wdzięczność za dobrą współpracę.

Nie rozumiem co ma wspólnego z tematem tego wątku lub wczorajszego. Była dobra współpraca, więc taką się gratyfikuje.

Powiedziałem w tej sprawie wszystko co miałem do powiedzenia, przedstawiłem oświadczenie, zrobiłem wszystko aby ludzie z PIO nie oskarżali uczciwej spółki. Prosimy o czas na wyciągnięcie wszystkich wniosków ze współpracy.

Na koniec, wypada mi, pomimo smutku, i głebokiego rozczarowania, podziękować każdej osobie, która nas rozumie, broni i popiera.

To bardzo dla nas ważne. Budujmy przyjaźnie na stopie zawodowej, konkurujmy, działajmy honorowo i uczciwie. Nie oskarżajmy uczciwych ludzi i firm. Działajmy z rozsądkiem.

Az.pl pozdrawia wszystkich uczciwych ludzi SEO a ja osobiście dziękuję, że mogłem wiele osób z WAS poznać i poznać trapiące WAS kłopoty.

Albert Jerka Az.pl

My jako firma jasno napisaliśmy iż jest to lista bazująca na danych udostępnionych na grupie Google i nie oceniamy tego co znajduje się na podanej liście.

Anna Grabowska

Szook.pl

pozwoliłem sobie wytłuścić to co jest niezgodne z prawdą lista została skopiowana ze strony polishrevolution.org/listawelink.txt na co również są dowody , na grupie google jedyne dane jakie były udostępnione to aktywny link do cytowanej przezemnie strony.

Tak więc proszę dalej nie brnąć w wypisywanie treści niezgodnych z prawdą bo podawanie takowych jest również karalne.

Czy moglibyście dąć sobie już luzu... sezon ogórkowy czy co ????

Do osób zainteresowanych czy firmy AZ.pl i Szook.pl współpracują ze soba nadal. Zwykłą praktyką biznesowa jest zawieranie umów, które są poufne. tam właśnie zawarte są sposoby rezygnacji ze współpracy to jest kwestia dla prawników i właścicieli obu firm do rozstrzygnięcia. Jestem przekonany że wszystkie ostatnie awantury w jakiś sposób odbiły się lub odbiją się w przyszłości na kondycji finansowej obu firm. IMO AZ.pl dostaje rykoszetem. Pamiętajcie iż nie wszyscy w Polsce śledzą afery na PiO. Wolałbym żeby nikt nie musiał śledzić żadnych afer.

Dziękuje panu Albertowi za wypowiedz, i pomimo wszystko wspieranie konkursu który organizujemy.

pytanie retoryczne: mam zamknąć ten tez wątek ?

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

Nie wiem jak wy znacie się na prawie ale bardzo prosto idzie udowodnić w jakim celu w ogóle udostępniacie to listę. Ta lista była najpierw udostępniona jako spam strony a masa ludzi o tym wie. I każdy wie czym zajmujecie się teraz i prosto można wywnioskować co to jest za lista i do czego ona ma służyć.

Koniec tematu. Nie wywołujcie dalszych afer.

W tym wątku merytoryka już się raczej wyczerpała. Wszystko co miało być powiedziane zostało.

Aniu, niestety działania Mariusza doprowadziły do tego, że nie życzę sobie (z poparciem wszystkich forumowiczów) obecności kogokolwiek z firmy szook.pl na forum. Przykro mi, ale proszę nie zakładajcie kolejnego konta.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności