Skocz do zawartości

seo.net.pl - linki stałe

krupek

Rekomendowane odpowiedzi

hej,

System Wymiany Linków seo.net.pl zyskał nową funkcjonalność - linki statyczne.

Linki przypisane są do podstron permanentnie na czas nieokreślony (na zawsze).

System statyczny i dynamiczny mają swoje oddzielne punkty, które działają w obrębie swojej części.

Punktów dynamicznych nie można wykorzystać do systemu statycznego i odwrotnie.

Zasada działania:

=============

W dużym skrócie - dodajemy strony do systemu, które wyświetlają linki użytkowników,

w zamian strony innych użytkowników wyświetlają nasze linki.

Opis działania Statycznej części seonetu:

[Moje Linki] Określamy dzienny przyrost stron, na których mają wyświetlać się linki.

System raz na dobę (w nocy) przypisuje do wybranych serwisów nasze linki.

Każda strona emituje link na co n-tej* podstronie, stąd rozróżnienie w systemie: ilość stron wyświetlająca linki

oraz średnia ilość linków, które są wyświetlane i powinny znaleźć się w indeksie.

W systemie seonet nie ma możliwości podglądania na jakch stronach/podstronach znajdują się nasze linki statyczne.

* w zależności od site - < 1,000 - około na co 16 podstronie, >= 1,000 - około na co 256 podstronie.

Dla przykładu:

strona z site < 1,000

jeżeli link został przydzielony do strony z site = 800 to system będzie wyświetlał link na około 50 podstronach (800 / 16)

strona z stie >= 1,000

a jeżeli link zostanie przydzielony do strony z site = 25,000, znajdzie się on na blisko 100 podstronach (25,000 / 256),

a jeżeli z site 2,000 to na około 8 podstonach (2,000 / 256).

Zmiany w Panelu Użytkownika:

======================

W Panelu Użytkownika odróżniliśmy kolorem tła funckjonalność systemu dynamicznego

("stary sytem") - tło żółte, jak i statycznego - tło niebieskie.

W skrócie można powiedzieć, że "stary seonet" znajduje się "żółtym tle".

Strona Główna po zalogowaniu zawiera informacje n/t punktów z systemu dynamicznego oraz statycznego,

Moje Serwisy - widoczny podział na część dynamiczną i statyczną - osobno można aktywować część dynamiczną

i statyczną.

Część statyczna zawiera informacje:

- status instalacji,

- % przydzielonych linków do strony,

- punkty przyznane za stronę.

Moje Linki - analogicznie podział na dwie części.

Każdy link zyskał dodatkowe atrybuty:

- dzieny przyrost stron wyświetlających link,

- maksymalna ilość stron, na których ma się wyświetlać link,

- ilość stron, na których link się już znajduje,

- średnia ilość podstron, na których link jest wyświetlany,

- koszt - informacja ile punktów kosztuje nas wyświetlanie linków.

Moje Przelewy - możliwość przelewania punktów zarówno dynamicznych jak i statycznych (opcja zostanie udostępniona niebawem).

Instalacja:

========

Aby zainstalować system na stronie należy pobrać z Panelu (Pobierz Skrypt) najnowszy skrypt w wersji 2.x i wg instrukcji zainstalować na go.

Skrypt w wersji 2.x wyświetla jednocześnie linki dynamiczne i statyczne.

UWAGA! funkcja manoGetLinks wyświetla razem dynamiczne i statyczne linki

Sytemu, lub tylko te dla których strona została aktywowana.

Jeżeli chcemy wyświetlać tylko linki jednego typu, lub wyświetlać rożne

typy linków w różnych miejscach na stronie, należy skorzystać z funkcji

- manoGetLinksD dla linków dynamicznych oraz

- manoGetLinksS dla linków statycznych

parametry obu funkcji są takie same jak dla manoGetLinks.

Każdy użytkownik posiada swój unikatowy skrypt.

Uwaga! dla wszystkich stron jednego użytkownika skrypt jest ten sam - tak jak zawsze było.

Po poprawnym wgraniu skryptu, wracamy do Panelu -> Moje Strony i aktywujemy strony w systemie analogicznie jak w dynamicznym.

Reasumując najprostszym rozwiązaniem jest tylko podmiana starych plików seonet_xxx.php z wersji 1.x na 2.x, a następnie aktywacja stron w zakładce Moje Strony.

Punktacja:

========

Ilość punktów, które otrzymamy za dodaną stronę do systemu wynosi:

Ilość punktów za stronę jak w systemie dynamicznym * (25 + 75 * (procentowe obłożenie strony linkami)) / 100.

Jeżeli dodajemy stronę do systemu i nie wyświetla ona jeszcze żadnych linków otrzymujemy za nią 25% * ilość punktów jak w systemie dynamicznym,

w chwili gdy strona zapełniona jest linkami w 20% otrzymujemy za nią (25 + (75 * 20%))%.

Przykład:

Strona z PR = 3 i site = 7 860, punkty w systemie dynamicznym = 13,218.

Nowa strona dodana do systemu statycznego dostaje 25% * 13,218 = 3,305 punktów,

w chwili gdy przydzielone do niej zostało 20% powierzchni linków: (25 + (75 * 20%))% * 13,218 -> (25 + 15)% * 13,218 -> 40% * 13,218 -> 5,287 punktów.

Usunięcie i ponowne dodanie strony skutkuje usunięciem z niej linków statycznych co za tym idzie także punktów.

Uwaga!

Punkty statyczne w systemie odświeżane są w 100% raz na dobę!

Program Partnerski:

==============

Program Partnerski działa analogicznie jak w części dynamicznej. Wszyscy nasi poleceni użytkownicy dalej generują nam punkty.

Pytania i Odpowiedzi:

===============

* Co się stanie z moimi linkami i punktami, jeżeli strona w systemie dostanie bana?

- Linki przestaną się na niej wyświetlać, a punkty wrócą do Użytkownika?

* Co się stanie jeżeli stracę punkty (zmiana site, wygaśnie przelew), którze przeznaczone są na linki?

- Jeżeli zabraknie punktów na koncie na wyświetlanie linków statycznych, zostaną one usunięte z serwisów

w kolejności od najświeższych, a strony w systemie nie stracą punktów (tutaj w pewnym momencie dochodzimy do paradoksu i reakcji łańcuchowej).

* Kiedy zobaczę punkty w Panelu: dodałem stronę, usunąłęm linki, a punktów nie ma?

- Punkty w Panelu w zależności od zmian odświeżane są od razu lub raz na dobę. Od razu zobaczymy punkty za dodane strony,

natomiast koszt linków dopiero następnego dnia.

* Czy mogę przelewać punkty z systemu statycznego do dynamicznego i odwrotnie?

- Na chwilę obecną nie ma takiej możliwości, czas pokaże czy fizycznie będziemy mogli dodać taką funkcjonalność.

Gorąco zapraszamy do testowania nowej funkcjonalności.

P. S.

Teraz będziemy mieli więcej czasu na prace bieżące (support) i postaramy się jak najszybciej rozwiązać zaległe problemy?.

W razie pytań najszybciej się ze mną skontaktować via GG: 1124584.

Pozdrawiam

Paweł, www.seo.net.pl project manager

potęga umysłu

• Odpowiedzi 47
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Fatal error: Call to a member function prepareLinks() on a non-object in ... .php on line 1
Na dwóch różnych serwisach/serwerach to samo, też tak ktoś ma?

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Fatal error: Call to a member function prepareLinks() on a non-object in ... .php on line 1

Zostało uwzględnione w nowej wersji, błąd występuje na pewnych wersjach PHP.

Wszystkich kto ma podobny problem prosimy o aktualizację skryptu instalacyjnego.

Potwierdzam teraz aktywacja dziala :pytajnik:

Mam jeszcze jedno pytanie bo nie widze wyjasnienia, mianowicie jaki jest koszt jednego linka stalego.

Bo mozna w tej chwili ustawic sobie dzienny ich przyrost oraz maksymalna ilosc ale nie wiadomo ile na to trzeba punktow.

Bede wdzieczny za rozwianie watpliwosci.

No.. nareszcie coś się zadziało. Irytujące były aktywne serwisy które dostawały 0pkt lub brak możliwości aktywowania pewnych stron, co pewnie jest przyczyną takiej a nie innej liczby domen w systemie.

Teraz pomyślcie nad jakimś kompetentnym marketingiem i supportem, bo system ma wszystko to co obecnie potrzebuje dobry SWL, być nr1.

PS. Jak przybędzie więcej podstron oddaję głos, aby przyjmowane były tylko serwisy "z www".

Powodzenia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności