Skocz do zawartości

Alternatywa dla Google

Rekomendowane odpowiedzi

chcesz więcej takich przykładów ? to jest gigantyczna korporacja , która ma du***pie etyke , liczy się kasa i jest na tyle już monopolistą, że wszelkie jej próby utemperowania muszą być na szczeblach rządowych podejmowane, więc najpierw kierunek nasi osłowie , przepraszam literkę P mi wcieło.

Zlikwidowanie w Polsce Gugielka, zabronienie jego używania, przekierowanie z google.pl na stronę prezydenta ;P

Wtedy nie będzie dominatora, każdy zacznie się starać aby przyciągnąć Polaków. Oni mogliby wiele, ale...

Edit:

Mamy 12,553 zarejestrowanych użytkowników

DO 100.000 jeszcze trochę ;P

100.000 podpisów i już z tym do sejmu - niech oni nad tym się zastanawiają.

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Mysle, że rozumiesz o co mi chodzi ?

Dokladnie, pozycjonerzy nie maja prawa oficjalnie najezdzac bo to poniekad tak, jakby jakis pirat gieldowy narzekal na producenta gry, ze nie moze jej zcrackowac i zarobic mu nie daja :)

Wsrod nas jest bardzo duzo poszkodowanych wlascicieli malych sklepikow internetowych, ktore bez Google nic nie zdzialaja. Malych firm, ktorzy 100 % klientow pozyskiwali z google, oraz wlascicieli malych portali, ktorzy zyli dzieki traffikowi z Google. Oni wlasnie maja najwiecej do powiedzenia i najwiecej moga zdzialac.

nie wiem jak Wy, ale ja nie chce zyc w kraju, w ktorym o tym, czy bede mial co jesc ma decydowac Google. Za pare lat beda mieli 100% kontroli nad kazda nowpowstala firma, bo kazdy bedzie sie musial u nich reklamowac. (moze oprocz kioskow ruchu, osiedlowych sklepikow, zakladow fryzjerskich itp).

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Intru to kwestia znacznie szersza ja widzę dwa możliwe kierunki rozwojowe wszystkie wyszły przy okazji przygotowywania się do pozwu :)

1. związany z ustawą o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji

2. zwiazany z łamaniem praw konsumentów

dodatkowo chciałbym poznać zgodność wszystkich regulaminów google z prawem obowiązującym na terenie RP

Zresztą przygotowywuje materiały do serwisu o tej tematyce (troche poczekam z nim bo inne sprawy na głowie) ale jak rusze z nim to napisze.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

dodatkowo chciałbym poznać zgodność wszystkich regulaminów google z prawem obowiązującym na terenie RP

Regulaminem? A reszta? Cache google kopiuje treść strony, video.google, youtube bezkarnie udostępnia treści kopiowane i udostępniane na równi z P2P... Nam zabraniają katalogów, a sami mają swoje własne kopie dmozów i one już są ok. Eh...bez kitu pora się zebrać w kupę pozycjonerów z polski i wybrać nową wyszukiwarkę do promowania.

U ruskich niby jest tyle spamu, ale prym u nich wiedzie yandex, dlaczego u nas pokemony mniejsze i duże nie korzystają z innej wyszukiwary? TO MY ICH DO TEGO ZMUSILIŚMY swoimi sposobami (bo łatwiej pozycjonować pod jedną wyszukiwarkę niż pod trzy). Sami stworzyliśmy giganta na polskim rynku. Pamiętam jeszcze 3 lata temu G miało 50-60% rynku.

.....TO MY ICH DO TEGO ZMUSILIŚMY swoimi sposobami .....
.... Sami stworzyliśmy giganta na polskim rynku. .....

Dokładnie TAK też się pod tym podpisuje , sami ubiliśmy onet i pozostałe wyszukiwarki bo nie pozwalali nam pozycjonować na swoim podwórku to też przekonywaliśmy klientów ze tylko google jest jedyna słuszną wyszukiwarką

Sami sobie zgotowaliśmy ten los ale myślę ze jak by tak na horyzoncie pojawiła się jakaś inna wyszukiwarka albo netspit pozwoli by nam u siebie pozycjonować w rok czasu zbilib byśmy pozycje monopolisty w Polsce

Teraz albo sie dostosujemy albo wyglądamy na jakis stateczek na horyzoncie ;)

Marketing internetowy dla firm

w chwili obecnej NS do niczego sie nie nadaje i sami dobrze o tym wiecie , chyba ze zrobią takie same zasady na jakich opiera się pozycjonowanie w G ale raczej to nie możlwie wiec pozostaje nam czekac na jakąs konkurnecje G w dalekiej przyszłosc

Marketing internetowy dla firm

sorry, ale ja google ma 92.4% udzialu w .pl to potrzeba milionow PLN i kilku lat zanim cos sie zmieni, do tego czasu padna klienci seo i branza. Nie da sie ukryc ze nie ma alternatywy na razie.

Ciupagi z Helu na export

"Jak żech cyckoł (ssał) ta kartka, toch myśloł, że to jest kotlet. Trocha było ciężko, bo był niedosolony" PAP

Ja myśle że google nakłada filtry i bany po to aby mieć więcej kasy, z reklam. W wynikach bedą wyswietlały sie tylko linki sposnorowane ;).

To im się opłaca bo z tego mają duża kase. A to że do twojej strony prowadzi 20000 linków ? nie korzystasz z swl ? Pozycjonujesz zgodnie z white seo ? Google z tego żadnej kasy nie ma. Dlatego woli nałozyć filtr lub bana i skłonic cie do wykupienia reklamy w wyszukiwarce :) bo z tego mają ogromnę pieniadze.

a9177b36246d7ce96fa698c9971dd36b.png

Sprzęt akwarystyczny kupuj w moim - sklep akwarystyczny.

adwokat częstochowa - Radca prawny Grzegorz Ledwoń. Pomoc w sprawie odszkodowania.

sorry, ale ja google ma 92.4% udzialu w .pl to potrzeba milionow PLN i kilku lat zanim cos sie zmieni, do tego czasu padna klienci seo i branza. Nie da sie ukryc ze nie ma alternatywy na razie.

Albo podp[cenzura]dalacz skończą i zaśmiecimy gugielka....

Ew. obniżymy ceny za pozycjonowanie w PL wyszukiwarkach, zaczniemy do nich namawiać etc.

Z GOOGLE trzeba skończyć...

ALe tutaj państwo pomoże, które powinno wy^&%^%(wyrzucić ;)) google z Polski i po problemie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności