Skocz do zawartości

Głowa do góry

Łysy!

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Weś pomyśl zanim coś napiszesz... Jeżeli moje strony latami utrzymywały się na wysokich pozycjach i w ciągu jednej nocy nie wiadomo dlaczego wszystkie lecą na dół to chyba idzie się wkurzyć. Gdyby mnie konkurencja wyprzedziła w uczciwy sposób w ramach normalnej rywalizacji to nie miałbym powodów do narzekań bo byłbym sam sobie winny. Dla G. potrzebna jest porządna konkurencja, wtedy może w końcu zastanowiom się nad efektami swoich działań.

A czemu Ty nie pomyślisz zanim coś napiszesz? Skoro latami byłeś na wysokich pozycjach to mogłeś część zysków przeznaczyć na reklamę i inne formy promocji, tak aby nie być uzależnionym tylko od Google. A co mają napisać ci co w ogóle nie byli na wysokich pozycjach? Mają napisać, że Google ich okrada?

Tak to już jest - raz na wozie, raz pod wozem. I nie ma co się żalić, że Google pozbawia kogoś środków do życia, bo to śmieszne jest po prostu.

Ponadto można zaryzykwać stwierdzenie, że jeżeli czyjeś strony były przez jakiś czas wysoko i miały duży traffic, to jeżeli były naprawdę wartościowe to go i tak utrzymają, a filtry pozwalają wypromować się też innym stronom i wydaje mi się, że taki jest ich główny cel (żeby nie tworzyć monopolistów na niektóre frazy, a dawać szanse też innym :brawa: ). Możecie się nie zgadzać, ale osoby tworzące naprawdę wartościowe serwisy nie powinny się chyba obawiać filtrów aż tak bardzo.

Pozdrowienia!

A czemu Ty nie pomyślisz zanim coś napiszesz? Skoro latami byłeś na wysokich pozycjach to mogłeś część zysków przeznaczyć na reklamę i inne formy promocji, tak aby nie być uzależnionym tylko od Google. A co mają napisać ci co w ogóle nie byli na wysokich pozycjach? Mają napisać, że Google ich okrada?

Tak to już jest - raz na wozie, raz pod wozem. I nie ma co się żalić, że Google pozbawia kogoś środków do życia, bo to śmieszne jest po prostu.

A co mi niby reklama da? Mam kupic bannerek na onet.pl na ktory mnie nie stac, alb wykupic reklamowe kontekstowa? Jaki jest tego sens, czesc ludzi przyzwyczaila sie do strony wiadomo to zostaja, ale to jest malutenki %. Prosze wes nie odpowiadaj takich glupot co maja powiedziec Ci co w ogole ich nie bylo na wysokich pozycjach, jak juz napisalem wczesniej i mogles sie domyslic sami sa sobie winni. To ze utrzymywalem sie wysoko przez ostatnie 3 lata to tylko dzieki ciaglej pracy nad tymi serwisami. Zaczynajac 5 lat temu od samiusienkiego zera, gdzie nie bylo mnie stac nawet na domene. Niech sie wezna do roboty, zdobeda odpowiednia wiedze to tez beda wysoko, proste.

Aby WielkieG miało jakąś sensowną konkurencję potrzeba lat pracy albo kogoś z naprawdę porządną kasą i pomysłem.

Jest ktoś z kasą i w miare pomysłem - Live.com i wujek Bill :) Można zebrać siły i wypromować tą szukare. Tylko trzeba chcieć a wszystko jest możliwe, w jedności siła jak to się mówi. Wszystkim wyjdzie na dobre konkurencja dla G. które już ma 95% naszego rynku...

(...) Prosze wes nie odpowiadaj takich glupot co maja powiedziec Ci co w ogole ich nie bylo na wysokich pozycjach, jak juz napisalem wczesniej i mogles sie domyslic sami sa sobie winni. To ze utrzymywalem sie wysoko przez ostatnie 3 lata to tylko dzieki ciaglej pracy nad tymi serwisami. Zaczynajac 5 lat temu od samiusienkiego zera, gdzie nie bylo mnie stac nawet na domene. Niech sie wezna do roboty, zdobeda odpowiednia wiedze to tez beda wysoko, proste.

No własnie. To Ty też nie płacz tylko weź się do roboty, żeby wrócić na wysokie pozycje.

Cały czas pracuje. Z tym, że nawet osoby bardziej zorientowane ode mnie w temacie wyszukiwarek są aktualnie zdezorientowane :D To jest cały problem, że nikt nic nie wie. Dlatego jestem wkurzony bo dostało się w wszystkim (losowym wybrańcom) bez względu na to czy trzymał się wytycznych G czy nie.

No chyba, że Ty dysponujesz wiedzą jak wybrnąć z tego G. skoro piszesz tak pewny siebie, wiele osób chciałoby się czegoś dowiedzieć...

No chyba, że Ty dysponujesz wiedzą jak wybrnąć z tego G. skoro piszesz tak pewny siebie, wiele osób chciałoby się czegoś dowiedzieć...

Wiesz, wiedza kosztuje :D

A tak na powaznie to już nie raz moje serwisy leciały ostro w dół, ale do głowy mi nie przyszło oskarżać G o pozbawianie środków do życia. Sorry, ale to mnie po prostu rozbawiło.

Jeżeli G. ma 95% rynku i dosłownie wszyscy uzależnieni są tylko od tej jednej wyszukiwarki, to trudno mówić inaczej. Google bazuje na naszych stronach (bo po co wyszukiwarka, jeżeli byłaby tylko 1 strona w sieci), a my na niej. Należałoby więc traktować nas, twórców wartościowych witryn internetowych z odpowiednią powagą.

kiedys były czasy ze wyszukiwarka byla dla ludzi i stron, teraz ludzie i strony sa dla wyszukiwarki. Musicie sie z tym pogodzic, bo monopol Google nie zniknie w ciągu najbliższych 2-3 lat. Pozycjonerzy nic na to nie poradzą bo nie zmienią mentalności i przyzwyczajen 30 mln Polaków od tak.. zresztą na tą chwilę nie ma nic lepszego w Polsce.

Widzisz nie do konca. Gdzie by sie nie ruszyc, gdzie by czegos nie przeczytac, to wszyscy polecaja tylko ta 1 wyszukiwarke. Wina w tym tez pozycjonerow/webmasterow (moja tez), bo jezeli ktos mial jakis problem to sie odpowiadalo - poszukaj na Google. Gdyby zastapic slowo klucz Google na MSN/Live to juz byłby jakiś postęp.

...

Gdyby zastapic slowo klucz Google na MSN/Live to juz byłby jakiś postęp.

Rozumiem, że tam Twoje strony stoją lepiej w wynikach niż na googlu ?

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności