Skocz do zawartości

Zgodne z regułami google?

nostromo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Po prostu mam sklep który jest włączony do dwóch systemów wymiany linków.

Sprawa jest taka. zmuszony jestem oddzielić funkcję strony firmowej od sklepu internetowego. całość będzie wyglądała strona firmowa oraz osobno sklep internetowy na innej domenie. obecnie połaczony sklep z firmową jest strony ładnie wypozycjonowaną. Pomyślałem sobie, czy nie da się zrobić tak, że za stronę firmową (ok 5 podstron) na tym samym serwerze połączyłbym ze sklepem np jednym odnośnikiem gdzieś schowanym na stronie firmowej. Teoretycznie nie powinienem stracić linków, a sklep byłby tylko dawcą podstron i miejsca na linki.

Tyle że ten sam sklep chciałbym wykorzystać na prawdziwym sklepie już jako normalny sklep. Czy google jest w stanie wyłapać coś takiego?. Czy wystarczyłoby tylko przemeblowanie treści?

Pozdrawiam.

W sumie to albo ja dzisiaj mam coś z oczami, albo trochę bełkotliwie piszesz...ale z tego co zrozumiałem to fajnie byłoby sprecyzować stwierdzenie "jednym odnośnikiem schowanym gdzieś na stronie firmowej"

Tyle że ten sam sklep chciałbym wykorzystać na prawdziwym sklepie już jako normalny sklep.
- ja nie mam nic z oczami :)

Ok sorry, jeszcze raz.

Mam stronę firmową połączoną ze sklepem. Chcę te dwie rzeczy rozdzielić na dwie różne domeny. W chwili obecnej ten sklep ze strona firmową jest nieźle wypozycjonowany. Aby tego nie stracić, chciałbym utworzyć nową strone firmową (ok 5 podstron) oraz dodatkowo niejako schowac za nia ten sklep, aby był niewidoczny. Sprawi to, że nie stracę pozycji, będę miał więcej zaindeksowanych stron itp. Dodatkowo ten sam sklep chciałbym wrzucić na nowa domenę i swoim torem go pozycjonować. Czy coś takiego przjedzie?

Piszesz tak, żeby nikt nie wiedział o co pytasz :D

Zainstaluj sklep na nowej domenie najlepiej z tym samym układem odnośników.

Zrób przekierowanie 301 ze starej domeny na nową domene.

Jeśli dobrze pokombinujesz z regułkami to Google "prawie" nie zauważy tych zmian.

Dodatkowo zrób na starej domenie (firmowej):

1. Mapę odnośników (z opisami) do działów w sklepie na nowej domenie.

2. Dział nowości/aktualności z opisami i linkami do konkretnych produktów w nowym sklepie (przykład na Proline.PL)

Kurs SEP w Twoim mieście. Gdy zdobędziesz uprawnienia SEP praca dla elektryka sama Cię znajdzie.

z tego co rozumiem, chcesz:

1/ na obecnej domenie zostawic wypozycjonowany sklep

2/ na nowej domenie zrobic 5-stronowa strone firmy

3/ na stronie firmy gdzies w subdomenie/katalogu umiescic kopie swojego sklepu.

Wg mnie to ryzykowne.

polish suicide flew 48 successful missions

Hrrrr tak to jest jak wiem co chce zrobić, a nie wiem jak to wytłumaczyć.

Chodzi o to, że tek naprawdę połączenie tej strony ze sklepem będzie np linkiem 3px, bardzo mała ccionka, że nikt tego nie zauważy, i nigdy nie wejdzie do tego sklepu z poziomu strony firmowej. A ja w ten sposób będę miał sporo podstron aby przyjąć linki z SWL oraz będę miał więcej zindeksowanych stron. Ten sklep będzie w pełni funkcjonalny, ba będe go rozwijał dodawał jakieś tam produkty aby był przyrost podstron. Fizycznie sklep będzie funkcjonował, ale nikt do niego nie wejdzie bo odnośnik będzie np 3px gdzieś uryty w rogu jednej z podstron.

No to możesz się wtedy spodziewać bana na domenę- zostanie to uznane za ukryty tekst. Nie lepiej dać normalny jeden link do tego sklepu gdzieś w treści?

I jeśli stronę firmową chcesz do SWL'a podpinać to nie wiem czy to jest najszczęśliwsze rozwiązanie- szczególnie pod względem wrażeń użytkowników takiej strony

Wiem wie, nie ma w pełni dobrych rozwiązań, są albo dobre, albo tanie. Na razie musi coś takiego wystarczyć.

Czyli jeżeli bym zrobił ten link normalny, to nie powinno być problemów?

I jeszcze jedno. Jak można zrobić aby plik index.php był na hasło? Chodzi o to, że gdyby w razie już ktoś się tam dostał, to zastałby stronę do logowania.

Na pewno da się to załatwić jakimś wpisem w .htaccess- ale w tym momencie nie pamiętam jakim :brawa: ale jeśli zablokujesz w ten sposób to roboty też nie wejdą na stronę. Zostaw po prostu normalny link do sklepu- najwyżej ktoś coś od Ciebie kupi :brawa:

'nostromo' jeżeli masz coś wypozycjnowane to zasada jest jedna - nie rusza się tego w ogóle.

Rada zostaw to tak jak jest a zainwestuj w kolejne domeny i zrob to co chesz na nowych domenach , noramlną sprawą w obecnych czasach jest posiadanie wielu adresów

Marketing internetowy dla firm

no własnie, ja nie chce tego ruszac co jest tereaz. Chce do tego co jest dodac tylko 5 podstron. Będzie to wyglądało tak

5podstron => sklep na tym samym serwerze do którego wchodzi się przez jednego linka. Tyle że ten sklep ma byc na tej starej domenie nieużywany.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności