Skocz do zawartości

Potrzebuje odp na wczoraj!

kwasny

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc.

Kto wie niech sie wypowie.

Ma ktos jakies info oparte na TWARDYCH FAKTACH na temat tego czy Google czy jak kto woli GoogleBot zaglada do plikow css? Wiadomo ze G bierze pod uwage glownie te czesc tresci strony www ktora jest najbardziej widoczna dla uzytkownika. Czyli ta zawarta pomiedzy tagami <h1>... oraz <b>. I teraz pytanie. Czy jak w stylach porobie sobie np class="BigHeader" a w css zrobie do niego

.bgheader {

font-size: 25px;

font-weight: bold;

};

to czy G sie zorientuje na podstawie tego zapisu ze np <div class="BigHeader">Tekst<div> jest BARDZO widoczny dla uzytkownika i doda mi to punktow w rankingu wyszukiwania?

Moim zdaniem tak ale nie posiadam zadnych zapisow loga serva zeby udowodnic moja teze ogladania i co najwazniejesze wiazania plikow css z odpowiednimi plikami html przez G/GB

Zastanawiałeś się kiedyś co możesz mieć za darmo?--->>>

darmoszka.com

Ku chwale mini.otwarty--->>>

katalogstron.darmoszka.com

Zapraszam do mojego kontrastowego katalogu --->>>

katalog

oczywiscie w pliku html zrobie odpowiednie odnosniki do odpowiedniego pliku css.... no ale to juz pisze tylko jakby ktos sie mial "bzdur doczepic" ;]

darmoszka.com

katalog

Moim zdaniem nie

Zgadzam sie ze nie.... :]

1. Wszystko nalezy robic z umiarem.

2. Patrz pkt. 1

Lepiej dac to w zwykle <h1> a w tekscie pogrubic frazy <b>

lub <strong> i da lepszy efekt.

Sprzedam IPHONE 13PRO MAX stan używany sprzedam iphone

praca za granicą, ogłoszenia sprawdzonych pracodawców: praca za granicą
dieta ketogeniczna, przepisy ketogeniczne? Jak wywołać stan ketozy dieta ketogeniczna

Niestety w obecnej chwili nie moge sie z wami zgodzic. Jestem w trakcie pisania dosc obrzenego raportu na temat G i z moich dotychczasowych "badan" wynika ze G musi tam zagladac. Opieram te wypowiedz na logicznych spostrzezeniach. Wiec cos w tym musi byc. Niestety tak jak mowilem nie mam na to dowodow w postaci logow. Bardzo mi na nich zalezy wiec jak ktos cos ma to info prosze.

Rozumiem "robienie rzeczy z umiarem" itp ale chcialbym sie dowiedziec czy stopien zaawansowania GB jest "juz" na tyle wysoki ze potrafi wiazac te pliki ze soba oraz wyciagac z nich "wnioski" podobne (w tej sytuacji akuratnie) do tych jakie wyciaga ze zwyklych tag-ow typu hX czy b.

darmoszka.com

katalog

chcialbym sie dowiedziec czy stopien zaawansowania GB jest "juz" na tyle wysoki ze potrafi wiazac te pliki ze soba oraz wyciagac z nich "wnioski" podobne (w tej sytuacji akuratnie) do tych jakie wyciaga ze zwyklych tag-ow typu hX czy b.

Tak jak napisalem wczesniej, Google nie bierze pod uwage styli zawartych w css. Z tego co zauwazylem to nawet nie wezmie pod uwage styli jak sa w <head>.

Ja dosyc dokladnie analizuje logi i jeszcze mi sie nie zdarzylo zauwazyc googlebota, ktory pobiera stylesheet.css.

Yahoo pobralo plik chyba tylko raz.

Czesc.

Kto wie niech sie wypowie.  

Ma ktos jakies info oparte na TWARDYCH FAKTACH na temat tego czy Google czy jak kto woli GoogleBot zaglada do plikow css? Wiadomo ze G bierze pod uwage glownie te czesc tresci strony www ktora jest najbardziej widoczna dla uzytkownika. Czyli ta zawarta pomiedzy tagami <h1>... oraz <b>.

Nie, G nie analizuje plików CSS, tak jak i chyba żadna wyszukiwarka. Byłoby to dość trudne do analizowania.

Największy i najlepszy serwis Apple w Polsce, a do tego również Serwis iPhone

Byłoby to dość trudne do analizowania.

A co w tym trudnego, choćby za pomocą wyrażen regularnych,zresztą niektóre wyszukiwarki sobie już powoli z css radzą.

Raczej nie jest to jakaś konieczna sprawa, czytanie css-ów. Szkoda mocy obliczeniowej, lepiej pewnie tą moc zużyć w jakiejś sensowniejszy sposób.

...

czy G sie zorientuje na podstawie tego zapisu ze np <div class="BigHeader">Tekst<div> jest BARDZO widoczny dla uzytkownika i doda mi to punktow w rankingu wyszukiwania?

Wtedy biorę takie coś(uwaga :lol:!!!):

.bgheader {

position:absolute;

top:-milion;

left:- drugi_milion;

font-size: trzeci_milion_px;

font-weight: bold;

};

<div style="bgheader">tekst</div>

I jestem pierwszy (pod warunkiem że wyszukiwarka zaakceptuje te miliony).

Dlatego właśnie nie zgadzam się z Tobą... :cry:

jahoo ja tu powaznie staram sie do przykladu podejsc.... a jezeli mowisz tu o spamie to zapraszam na https://www.pcworld.com/reviews/pguide/0,p,...,pgid,34,00.asp

bo to stad te przyklady. uwazasz ich za spamerow?

darmoszka.com

katalog

Byłoby to dość trudne do analizowania.

Dlaczego?

Ponieważ zabezpieczenie tego mechanizmu przez nadużyciami byłoby nie lada wyzwaniem. Pozatym jak przedmówca powiedział, szkoda mocy obliczeniowej na tak zbędną rzecz. Jedyne co mogliby dodać to wykrywanie style="display: none;".

kwasny przeczytaj najpierw co napisałem dokładnie i ze zrozumieniem, to się dowiesz dlaczego napisałem spam. Spam to nie ustawienie wielkości tekstu na 25px (w końcu właściciel strony może sobie zrobić headera 48px, jego sprawa) tylko pozycji diva na -milion. To był przykład na nadużycie gdyby Twoja teoria miała sens.

Techniki spamowe po prostu nie pozwoliłyby Googlarce kochanej na branie pod uwagę realnej wielkości tekstu...

Jedyne co mogliby dodać to wykrywanie style="display: none;".

Jeszcze by musieli sprawdzic dokladnie kod strony, czy akurat display:none nie jest czescia jakiejs funkcji ulatwiajacym uzytkownikom poruszanie sie po serwisie.

Mogliby, ale nie musieliby. Nie wiele osób mogłoby poczuć się pokrzywdzeni przez google (chodzi mi o wykorzystywanie display: none; w słusznych celach [wykluczając pozycjonowanie :>])

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności