Skocz do zawartości

Potrzebuje odp na wczoraj!

kwasny

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiele osób mogłoby poczuć się pokrzywdzeni przez google

A moim zdaniem wiele, bo zabiegi typu display:none czy pozycjonowanie div wzgledem strony ma czesto miejsce w różnych wynalazkowych meni w JS.

Wyszukiwarki i tak nie czytają JS.

Największy i najlepszy serwis Apple w Polsce, a do tego również Serwis iPhone

Wyszukiwarki i tak nie czytają JS.

Chodzi mi o menu typu DHTML, które opierają swoje działanie na stylach i JS

Kiepskie to menu które nie będzie działać wszędzie i na dodatek wykorzystuje w/w styl. Ale o gustach się nie dyskutuje. Ale zastanówmy się... najwyżej takie DHTMLowo-JSowe menu nie zostałoby zauważone orzez wyszukiwarki. Przykra sprawa.

Kiepskie to menu które nie będzie działać wszędzie i na dodatek wykorzystuje w/w styl.

Hm a dlaczego ma nie działać wszedzie, display:none obsługują wszystkie popularne przeglądarki, a gdy JS nie będzie włączony to po prostu odwiedzający zobaczy zwykłe odnośniki.

Ale zastanówmy się... najwyżej takie DHTMLowo-JSowe menu nie zostałoby zauważone orzez wyszukiwarki.

Ale dlaczego miałoby być niezauważone jeśli, display:none jest zgodne z powszechnie przyjętymi standardami.

Przykra sprawa.

Sprawa zawsze jest przykra jeśli robot nie potrafi się dostać w inne cześci strony

...

Hm a dlaczego ma nie działać wszedzie, display:none obsługują wszystkie popularne przeglądarki, a gdy JS nie będzie włączony to po prostu odwiedzający zobaczy zwykłe odnośniki.

Chodziło mi raczej o poprawne wyświetlenie tego DHTMLowo-JSowego menu. Wiadomo jak jest ze zgodnościa przeglądarek.

Ale dlaczego miałoby być niezauważone jeśli, display:none jest zgodne z powszechnie przyjętymi standardami.

Gdzieś tu dyskusja się to czyła nt. JS i crawlera. Stanęło chyba na tym, że przeglądarki nie czytają wewnątrz JS'a, a najwyżej mogą <noscript>, ale tam już nie potrzeba display: none;

Sprawa zawsze jest przykra jeśli robot nie potrafi się dostać w inne cześci strony

Jak dla mnie to pomysł z omijaniem display: none; jest strzałem w dziesiątkę i uważam, że trafiłoby to w pozycjonerów. EOT.

A inne wyszukiwarki zagladaja do css?

Zastanawiałeś się kiedyś co możesz mieć za darmo?--->>>

darmoszka.com

Ku chwale mini.otwarty--->>>

katalogstron.darmoszka.com

Zapraszam do mojego kontrastowego katalogu --->>>

katalog

Jak dla mnie to pomysł z omijaniem display: none; jest strzałem w dziesiątkę i uważam, że trafiłoby to w pozycjonerów.

Wedlkug mnie to bylaby glupota, i trafiala by w mase ludzi, ktorzy o pozycjonowaniu nawet nie slyszeli. Naszczescie wyszukiarki tez podzielaja to zdanie.

A inne wyszukiwarki zagladaja do css?

Jak narazie nie, chociaz Yahoo probuje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności