Skocz do zawartości

Pytanie o wklad w rozwój emarketing na serwisach typu PRACUJ.pl GAZETAPRACA

sanchez

Rekomendowane odpowiedzi

Jak sadzicie jaki szmal bylby mi potrzebny do w miare dobrej pozycji na rynku ofert pracy moze nie odrazu PRACUJ.pl, GAZETAPRACA, jobpilot.pl ale na tyle aby moc byc zagrozeniem dla nich :hello:???

czy ktos sie spotkal z tym tematem lub siedzi w nim ;) i moglby podzielic sie wrazeniami

( dodam ze mam juz serwerek ,domenke,gotowy scrypt ,plus w miare dobrą wiedze z zakresu pozycjonowania :P) ...dzieki za odpowiedzi. ;)

• 4 tygodnie później...

Odpowiem Ci w wprost kilkaset tysięcy moim zdaniem. to co masz to trochę mało.

a np. content, kampania billboardowa, bannery, ciekawe nowe rozwiązania na stronie, biznes plan.

Masz ogóle biznes plan - podstawowy dokument biznesu?

https://www.mprojekty.com - Profesjonalne Strony Internetowe

pasek.jpg

- Zobacz przestawienie oferty na youtube

@sanchez - jak to mówią samo się nie zrobi. Tu naprawdę jest masę pracy przy takim serwisie szczególnie by zachęcić pracodawców do ogłaszania się akurat u Ciebie. Ty muszą już wydać pieniądze więc będą się zastanawiać 2 razy. Buduj markę, zdobywaj ogłoszeniodawców, ale tu wychodzi się poza czysto internetową komunikację. Generalnie rynek dość nasycony i praca długa + nie dla jednej osoby.

W zasadzie Krupek tu mógłby opowiedzieć o swoich doświadczeniach z branżą.

@Kamil - jeśli piszesz o bilbordach i kampanii mediowej ogólnie to zweryfikuj swoje kilkaset tysięcy, bo takich kampanii nie prowadzi się jednorazowo, więc kwota jest znacznie wyższa, ale wcale nie trzeba zaczynać z przysłowiowej "grubej rury".

Jak sadzicie jaki szmal bylby mi potrzebny do w miare dobrej pozycji na rynku ofert pracy moze nie odrazu PRACUJ.pl, GAZETAPRACA, jobpilot.pl ale na tyle aby moc byc zagrozeniem dla nich ;)???

czy ktos sie spotkal z tym tematem lub siedzi w nim :) i moglby podzielic sie wrazeniami

( dodam ze mam juz serwerek ,domenke,gotowy scrypt ,plus w miare dobrą wiedze z zakresu pozycjonowania :D) ...dzieki za odpowiedzi. :D

Trzeba dużo (bardzo dużo) pieniędzy i dużo czasu. Z pewnością same pozycjonowanie nie wystarczy (to też nie łatwe bo jest strasznie ciasno w top10).

rOOt

fasttony.es - reklama na facebook.com

Aplikacje facebook - tworzenie aplikacji na facebook.com

• 2 tygodnie później...
Jak sadzicie jaki szmal bylby mi potrzebny do w miare dobrej pozycji na rynku ofert pracy moze nie odrazu PRACUJ.pl, GAZETAPRACA, jobpilot.pl ale na tyle aby moc byc zagrozeniem dla nich :)???

czy ktos sie spotkal z tym tematem lub siedzi w nim :) i moglby podzielic sie wrazeniami

( dodam ze mam juz serwerek ,domenke,gotowy scrypt ,plus w miare dobrą wiedze z zakresu pozycjonowania :P) ...dzieki za odpowiedzi. :)

Trzeba dużo (bardzo dużo) pieniędzy i dużo czasu. Z pewnością same pozycjonowanie nie wystarczy (to też nie łatwe bo jest strasznie ciasno w top10).

No widze ze masz stronke z takiej tematyki pewnei znasz rynek :) a co sadzisz o tym jak by to podpiac pod serwis z 25tys uu dzienie wiek od 18 do 30 lat

poza tym u ciebie widze ze masz troche firm ,a ceny masz strasznie male za dodanie ogloszenia dlaczego ???

i ile czasu rozwijasz ten serwis ???

Dzieki za odpowiedzi...

No widze ze masz stronke z takiej tematyki pewnei znasz rynek :closedeyes: a co sadzisz o tym jak by to podpiac pod serwis z 25tys uu dzienie wiek od 18 do 30 lat

poza tym u ciebie widze ze masz troche firm ,a ceny masz strasznie male za dodanie ogloszenia dlaczego ???

i ile czasu rozwijasz ten serwis ???

Dzieki za odpowiedzi...

jak podpiąć?

ceny od zawsze były niskie i pewnie takie pozostaną - w najbliższym czasie nie zamierzam ich zmieniać :D

serwis mam od 2005r

rOOt

fasttony.es - reklama na facebook.com

Aplikacje facebook - tworzenie aplikacji na facebook.com

można też ograniczyć e-marketing na rzecz rozbudowanej usługi, telemarketingu, dopracowywania portalu + długi okres utrwalania marki na rynku c.a. 3 lata

zespół około 8-12 osób - koszty płacy, biura itp około 60K/miesiąc.

Czyli na rozkręcenie potrzeba około 2 mln złotych.

• 2 tygodnie później...

Nie chce byc niemily, ale z tymi tysiacami i setkami to chyba lekko przesadzacie kto powiedzial ze odrazu musze byc liderem rynku lub prawie liderem w tej branzy tak odbieram wasze wpisy (zniechcecaja nei ukrywam wiem ze nie jest latwo ale nie odrazu zbudowali rzym)

poza tym sadze ze jesli bede w miare widoczny i podepne strone z seriwsami ktore juz maja wyrobiona marke jak tez strona bedzie przyjazna w bardzo duzym stopniu uzytkownikom (w tym kryje sie setno ) to mam szanse na zyski po okresie dajmy 5-6 miesiecy po latach 2-3 wieksze...

wiadomo ze wiedza pozycjonowania sama nie wystarczy i musze wlozyc w inna forme promocji kase, ale nie odrazu 60tys miesiac ;)

strone bedzie na poczatek prowadzily 3 osoby w tym 2 redaktorow (newsy,artykuly)

Jesli sie myle to poprawcie mnie :) , ale jeszcze raz powtarzam nie traktujcie mnie jako jedna z czolowych marek w tej branzy :P

Jak tez chcialem zapytac co sadzicie o domenie BANK-PRACY.PL lub PRACA-KARIERA.PL

dzieki jeszcze raz za pomocne info...

nie jest to takie proste jak Ci się wydaje,

zobacz na allegrowy serwis pracy: pracaallegro.pl,

wystartowali ponad 3 miesiące temu,

ofert pracy: niecałe 1500,

Ponad 140 tysięcy wprowadzonych formularzy CV, kilka tysięcy zamieszczonych ofert pracy i setki odsłon każdego dnia to bilans trzymiesięcznej działalności pracaAllegro. Dzięki Waszej aktywności na stronach nowej kategorii Allegro jej oferta stale się powiększa i jest coraz atrakcyjniejsza.

Wystawienie oferty w wersji podstawowej wciąż kosztuje jedynie 1 zł.

cały cennik: https://pracaallegro.pl/help_item.php?item=1615

dużo? mało? jak na taką markę, podpięcie się pod allegro.pl (chyba, że Twoje serwisy mają bardziej wyrobioną markę) to nie za wiele,

a mieli PR w każdym 'newsowym' serwisie, reklamują się w Adwords, itd.

co prawda to nie typowy serwis pracy, ale jakiś obraz daje,

za rok, dwa może coś z tego będzie...

a ile by było ofert, jakby cena była normalna? a jakby była podobna do pracuj.pl?

mija 3 miesiące, allegro.pl jest w plecy, minie pół roku, dalej będą w plecy, minie rok, pewnie dalej będą w plecy... a Ty po pół roku planujesz zyski, które wypracuje Twój zespół 2 pisaczy newsów?

nie jest to takie proste jak Ci się wydaje,

zobacz na allegrowy serwis pracy: pracaallegro.pl,

wystartowali ponad 3 miesiące temu,

ofert pracy: niecałe 1500,

Ponad 140 tysięcy wprowadzonych formularzy CV, kilka tysięcy zamieszczonych ofert pracy i setki odsłon każdego dnia to bilans trzymiesięcznej działalności pracaAllegro. Dzięki Waszej aktywności na stronach nowej kategorii Allegro jej oferta stale się powiększa i jest coraz atrakcyjniejsza.

Wystawienie oferty w wersji podstawowej wciąż kosztuje jedynie 1 zł.

cały cennik: https://pracaallegro.pl/help_item.php?item=1615

dużo? mało? jak na taką markę, podpięcie się pod allegro.pl (chyba, że Twoje serwisy mają bardziej wyrobioną markę) to nie za wiele,

a mieli PR w każdym 'newsowym' serwisie, reklamują się w Adwords, itd.

co prawda to nie typowy serwis pracy, ale jakiś obraz daje,

za rok, dwa może coś z tego będzie...

a ile by było ofert, jakby cena była normalna? a jakby była podobna do pracuj.pl?

mija 3 miesiące, allegro.pl jest w plecy, minie pół roku, dalej będą w plecy, minie rok, pewnie dalej będą w plecy... a Ty po pół roku planujesz zyski, które wypracuje Twój zespół 2 pisaczy newsów?

Moim zdaniem takie strony jak praca.allegro to jedna wielka zenada, wlasnie tymi cenami psuja prestiz ;) swojej marki i zanizaja ceny innym firmom ,a jak by bylo malo dla mnie przerobienie scryptu aukcji w prace to jest jakas paranoja, lenistwo juz nie wspomne o tym samym wygladzie co aukcje dodajac fakt iz allegro nie ma dobrej opini pod wzgledem cen za oplaty na aukcjach internetowych ( w porownaniu do konkurencji i to jest wystraczjacy powod dlaczego jest tak jak jest po 3miesiacach na serwisie praca )

duzo firm juz dawno przeszlo na swoje sklepy www itp. mysla ze maja podrobionego ebaya to zwojuja rynek ja ju zmam serdecznie dosc takich serwisow :dresiarz: zrozumialbym jeszcze jesli by pierwsi wpadli na ten pomysl ...

Poza moja opinia dodam ze nie bedzie latwo i licze sie z tym faktem ,ale jesli mam do tego odpowiednie predyspozycje to wyjde na swoim ( nie odrazu po tysiace ofert miesiecznie)

wielkie dzieki za cenna uwage tego posta Kaviorek co do serwisu praca.allegro ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności