Skocz do zawartości

Co robic ze zbanowanymi domenami?

Pawka

Rekomendowane odpowiedzi

radek przecież jak opchniesz zbanowaną domenę to zmienia się właściciel i na 100% jej zawartość więc jak nowy właściciel napisze o odbanowanie to mu ja odbanują więc w czym problem. google banuje za zawartość a nie za to że mu się nazwa np rowery nie podoba

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

• Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
radek przecież jak opchniesz zbanowaną domenę to zmienia się właściciel i na 100% jej zawartość więc jak nowy właściciel napisze o odbanowanie to mu ja odbanują więc w czym problem. google banuje za zawartość a nie za to że mu się nazwa np rowery nie podoba

Gielo nie dobijaj mnie, miałem o tobie dobre zdanie :D jak opchniesz domenę jako zbanowaną to jest ok. Ale jak opychasz domenę jako "funkiel nówka" bo frajer tego nie wie to jest nie w porządku.

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

najfajniejsze są domeny, które czekają na swój czas, przedłużane co rok, już chyba z przyzwyczajenia, chyba każdy z nas ma jakieś takie? :D

najstarsze to mam kilka z 2003, chyba jeszcze z czasów słania faxów do NASK, żadne z atrakcyjnych nazw, po prostu czekają na swoją kolej, ale nie wydaje mi się, aby w ciągu najbliższego roku coś się w tej kwestii zmieniło...

ja nie przedluzam niczego co nie zarabia a sporo tego jest, zal mi tylko jak widze, ze ktos przejal moja zbanowana albo sfiltrowana domenke, sam nie raz tez takie przechwytuje, co poradzic :D
Hmm, mam małe doświadczenie z tym, ale moja zbanowana domena (z recyclingu - miała rok czyste oryginalne treść - ale była poza G) własnie wrocił do indeksu, kiedy przydłuzałem przez opcje.

Inna z recyclingu - nowa strona unikalny treść pisane przez pracownika (nie bota :)) - nadal zbanowana. W końcu parkowałem na ND - wracała w ciągu 2 ms. do indeksu.

Może, że Content is king.

Jeśli chodzi o zbanowanych domen: lepiej ponownej rejestracja albo parking.

Jeżeli domeny mają sensowne nazwy to można próbować posprzedawać niewinnym firmom. Nie znają się, a strona to zawsze prestiż.

Jeśli samochód sensownie wygląda, to można cofnąć licznik i sprzedać nieświadomemu nabywcy. Nie zna się, a samochód to zawsze prestiż...

Polska mentalność bywa żenująca...

radek przecież jak opchniesz zbanowaną domenę to zmienia się właściciel i na 100% jej zawartość więc jak nowy właściciel napisze o odbanowanie to mu ja odbanują więc w czym problem.

Jeśli tylko nabywca zostanie poinformowany o banie przed transakcją, to nie ma żadnego problemu.

Tomek

Pobierz sobie tapety na komórkę.

Zobacz system Płatności SMS - kompleksowa obsługa SMS Premium Rate.

Car audio

Czytam i tak sobie myślę: jeżeli G zdejmowałoby bany nowym posiadczom domeny z nową treścią, to może powymieniać się między sobą tymi domenami? Cesja, zmiana treści, próba odbanowania i w ten sposób nic nie tracimy, a możemy zyskać. Tak tylko głośno myślę... :)

=== więcej herezji o SEO piszę na blogu ===
Contexto - problem z pozycjonowaniem? zgłoś się do nas:)

Taa... I potem będzie:

Dzień dobry, jednak mój pech mnie nie opuszcza i znów kupiłem zbanowaną domenę. Czy bylibyście tak mili i zdjęli bana też z tej domenki?

Taki czarny humor zaraz z rana :)

Polecam moje pluginy do WordPress'a: WyPiekacz, Meta SEO Pack, User Locker, Google Integration Toolkit i wiele innych :)

Poradnik Webmastera ‰ Ostatnio na blogu:

PoradnikWebmastera-Blog.1.gif

Jeśli samochód sensownie wygląda, to można cofnąć licznik i sprzedać nieświadomemu nabywcy. Nie zna się, a samochód to zawsze prestiż...

Polska mentalność bywa żenująca...

Jeśli tylko nabywca zostanie poinformowany o banie przed transakcją, to nie ma żadnego problemu.

Czy jaśnie Pan miał już kiedyś zbanowaną domenę? Jeśli nie to rozumiem... Czy taki właściciel małej piekarni będzie się interesował tym, że jego domena w googlu nie jest wyświetlana? Nie, bo on działa na rynku lokalnym, gdzie każdy tutaj się zna. Napisze adres na swoich samochodach tylko dla prestiżu. Moja firma też wyleciała z indeksu i nie płacze. Działam w mieście gdzie mieszka 11 tyś. osób i taka strona to tylko prestiż.

Sam sprzedając zbanowaną domenę osobiście bym wspomniał o lekkich problemach z indeksacją przez google.

Kredyty mieszkaniowe

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności