Skocz do zawartości

Pozycjonowanie forum internetowego (phpbb2 by przemo) - Rady i Podpowiedzi

The A.

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie

Czy moglibyście napisać w tym temacie, różne sugestie, zalecenia jak wypozycjonować forum internetowe (np. uzywajace skryptu phpbb2 by Przemo)?

Z tego co wiem, fora mają ograniczone mozliwosci, jesli chodzi o pozycjonowanie i robi się to inaczej, niz zwykłą stronę www.

Główna zasada jest ta sama: linkuj, linkuj, linkuj i czekaj.

Niestety nie jestem zwolennikie phpbb2 szczególnie modyfikacji wykonanej przez przemo, ale popatrz za pluginami co dynamicznych tytułów oraz ładnych linków.

Ogólnotematyczny katalog stron - moderowany katalog na domenie z 2001 roku. Moderowany minimum 2 razy dziennie. PR 3, megaszybka indeksacja. Dodaj swój unikalny wpis już dziś.

Ostatnio dodane strony w katalogu.

najpiękniejsze kobiety świata

forum przema idzie bardzo fajnie pozycjonowac, i bardzo ladnie lapie nowe wpisy

zacznij od zainstalowanie modyfikacji z przyjaznymi linkami i mapa strony

linkuj glowna + dzialy - czasami oplaci sie takze podlinkowac poczytniejsze tematy

spore korzysci przynosi wymiana linkami z innymi forami

Niestety nie jestem zwolennikie phpbb2 szczególnie modyfikacji wykonanej przez przemo

a ja tam lubie wersje PHPBB od Przemka :)

natomiast pozycjonowanie forum wcale nie jest trudne.

główna trudność polega na tym, że treść na SG forum raczej nie jest wartościowa, dlatego warto albo dać kilku zdaniowy opis tego czego dotyczy forum albo nazywać działy według słów kluczowych na które pozycjonujesz, a najlepiej jedno i drugie :)

Zapraszam na Crossweb.pl - wszystie ciekawe barcampy i konferencje w jedym miejscu.

Z tego co wiem, fora mają ograniczone mozliwosci, jesli chodzi o pozycjonowanie i robi się to inaczej, niz zwykłą stronę www.
Pierwsze słyszę aby forum jakoś specjalnie trudniej się pozycjonowało :) Jak dla mnie nawet łatwiej bo różne tematy wypływają pod frazy niszowe ;)
Ok, a jak wypozycjonować samą stronę głowną, gdy widok postów jest ograniczony dla osób zarejestrowanych?
Normalnie tak samo jak by wszystkie działy były widoczne jednakże ograniczasz sobie ruch z fraz niszowych. Czasami udaje się wybić na mocne frazy bez linkoania ;) Ja przez dłuższy czas z forum ogólnotematycznymi wylądowałem pod różnymi frazami XXX (bez pozycjonowania) ;)

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności