Skocz do zawartości

Newsy i szybkość indeksowania przez googla.

McGoo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam takie pytanie, bardzo często zdarza mi się googlać różnego typu informacje, zauważyłem jakiś czas temu, że np. Gazeta.pl ma w googlu bardzo aktualne dane. Przykładem może być artykuł który pojawił się o 21:30 a ja wygooglałem go o 21:35 tego samego dnia. Jak zoptymalizować witrynę żeby google pobierało tak aktualne dane? Załadowana jest mapa googla w której jest ustawiony czas aktualizacji, title jest krótkie i rzeczowe, decription różni się i zawiera max 160 znaków. Jakaś porada ??

Z góry dzięki za wszelką pomoc...

POZDRAWIAM

McGoo

Freelancer portfolio

Ja sądzę, że duże znaczenie ma też dobre podlinkowanie serwisu, im więcej dobrych linków tym częściej roboty będą na stronie. A tak na marginesie to mam pytanie - pingowanie zostało niby pierwotnie stworzone dla blogów i właściwie tylko przy blogach go używam. Czy używanie pingowania w przypadku dużych serwisów informacyjnych też przyniesie jakiś skutek?

tourpages_baner.png

Scandall, sam nigdy nie pingowałem większych seriwsów. Jednak czytałem jeden artykuł, że warto to robić. Autor wyrażnie zaznaczał wpływ pingowania na zwiekszenie indekacji stron. Tak więc, nieważne czy to blog czy inna strona, pingowanie w kazdym przypadku pomoże.

Kontakt: punkty@strony.pl

gg: 10386146

Musisz mieć w miarę często aktualizowany serwis (1 na dzień wystarczy, ew. nieco rzadziej) który jest dobrze podlinkowany i który ludzie też lubią. Wtedy po dodaniu nowego artykułu i zapingowaniu wyszukiwarek za chwilę będziesz miał na stronie boty, a po kilku-kilkunastu minutach nowa strona pojawi się w G. (gdzie indziej pewnie też, nie sprawdzałem).

Polecam moje pluginy do WordPress'a: WyPiekacz, Meta SEO Pack, User Locker, Google Integration Toolkit i wiele innych :)

Poradnik Webmastera ‰ Ostatnio na blogu:

PoradnikWebmastera-Blog.1.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności