Skocz do zawartości

Wielki spadek zarobków w Adsense

centrumse

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj miałem spory spadek cen za kliki. Zawsze miałem 5 razy więcej za klik jak wczoraj :/

Zauważyłem, że zaczęły mi się wyświetlać reklamy zupełnie nie związane z tematyką strony, postanowiłem więc je zablokować, zobaczymy co to da. Wcześniej wszystkie reklamy mialem ładnie dopasowane.

Tez własnie tak miałem - poblokowałem, i dziś poskutkowało. Do południa zarobiłem tyle, co wczoraj przez cały dzień.

Tylko, że blokując reklamy nie zwiększasz wartości potencjalnego kliku - wręcz odwrotnie: zmniejszasz.

Jedynie to CTR może Ci pójść w górę, a jeśli wzrośnie na tyle dobrze, że przewyższy spadek wartości kliknięcia, to wyjdziesz na tym dobrze (wzrost eCPM).

pzdr

co by tu wstawić...

ja juz prawie identycznie wychodze na adkontekst jak na adsense tylko w adsense mam wiecej klikow bo wiecej reklam... ale juz mi lepiej placa w adk. walic to adsense rezygnuje po ost. placy za sierpien

A w wolnej chwili forum-budowa.pl ew. praktycznie Uwaga awaria!

A to: portal branży budowlanej

ja juz prawie identycznie wychodze na adkontekst jak na adsense tylko w adsense mam wiecej klikow bo wiecej reklam... ale juz mi lepiej placa w adk. walic to adsense rezygnuje po ost. placy za sierpien

no tak, tyle że niektórzy muszą dodatkowo 22vat zapłacić...

pzdr

co by tu wstawić...

Zastanawiam się czy wy także umieszczacie w filtrze reklam konkurencyjnych reklamy które dodają wam bardzo mało $? Bo mi robi się niedobrze jak widzę, że za niektóre kliknięcia mam 0,04-0,08$...

Inwestycje Giełdowe - skuteczne pomnażanie pieniędzy ; Nokia 5310 - blog o muzycznej Nokii 5310

W teorii Google dobiera nam reklamy nie o największym CPC tylko o najwyższym eCPM, więc uważam pomysły blokowania niedopasowanych reklam za ryzykowne.

Po poblokowaniu stron, z których moja tematyka nie miała wiele wspólnego - na stronie polskojezycznej z jednego kliku mam tera znie mniej niż 0.3$ - a średnio kliki 0.5$

Mi to pasuje ;]

Nieruchomości bez pośredników? Tylko NoBroker.pl - platforma ogłoszeń bezpośrednich.

W teorii Google dobiera nam reklamy nie o największym CPC tylko o najwyższym eCPM, więc uważam pomysły blokowania niedopasowanych reklam za ryzykowne.

Po poblokowaniu stron, z których moja tematyka nie miała wiele wspólnego - na stronie polskojezycznej z jednego kliku mam tera znie mniej niż 0.3$ - a średnio kliki 0.5$

Mi to pasuje ;]

Mam wrażenie, że najwyższe eCPM jest obliczane w obrębie całego systemu AdSense a nie jednej witryny czy nawet jednego konta. W takich warunkach mechanizm dopasowania najlepszych reklam jest mocno niedoskonały. Ale to tylko moje przypuszczenia... I dlatego napisałem, jak to wygląda w teorii.

Mi to pasuje ;]

Mam wrażenie, że najwyższe eCPM jest obliczane w obrębie całego systemu AdSense a nie jednej witryny czy nawet jednego konta. W takich warunkach mechanizm dopasowania najlepszych reklam jest mocno niedoskonały. Ale to tylko moje przypuszczenia... I dlatego napisałem, jak to wygląda w teorii.

Wiesz - ja w cale nie twierdzę, że sie mylisz - bo specem od AS jesteś zaje****tym :P

Ale po prostu zrobiłem to co zrobiłem i dobrze na tym wyszłem. Może to tylko zbieg okoliczności - ale sytuacja ciągle się utrzymuje i jest OK.

Pzdr

Nieruchomości bez pośredników? Tylko NoBroker.pl - platforma ogłoszeń bezpośrednich.

Mi zarobki spadły w ciągu kilku miesięcy z rekordowych prawie 40 bucksów dziennie do 3-6 (onet zrezygnował z wyszukiwarki, do tego ludzie przestali mi klikać w reklamy). Ponoć kasa szcześcia nie daje, ale ja cieszyłem się wtedy jak dziecko - więc chyba jestem jakimś dewiantem.

Zależy od tematyki.

Moja strona(Tematyka kulturystyka, doping, suplementy) za 10 klików zarabia czasem ponad 2$ chociaż to i tak mało, ale lepsze to, niż 1.5$ za 200 klików...

KryptoPoradnik - twoje źródło wiedzy o kryptowalutach

Dyskusje o kredytach i pożyczkach - Forum Kredytowe | Kantory walut online - KantoryWalut.pl     

• 2 tygodnie później...

Nie wiem co sie dzieje w naszym kraju z ADS ale to juz lekka przesada z 100% zarobkow od 2 lat przy statach duzo wyzszych i klikalnosci w tym miesiacu do kur.............................. nedzy mam 35% zysków pardon i parodiaaaaa wrrrrrrrrrrrr

a jak by bylo smiesznie na serwisie w USA tematyka filmowa wzrost o kilka-nascie dolców od 2 miesiecy :( oby tak dalej

ehhh a na PL szkoda nerwów...... :aggressive:

Jak na serwisach ENG prezentuja sie u was zarobki ??? :)

na poczatku zarobki u mnie wzrosly o 200% tak jak pisalem w poscie wczesniej, ale pozniej duzy booom i wszystko spadlo bardzo nisko, a od tygodnia znowu bardzo duzy wzrost.

Z klikami to jest bardzo roznie, sledzac ok 50 serwisow to w niektorych mam bardzo duzo klikow i male zarobki a w niektorych to mam jedynie 4 kliki a prawie 5$ z tego wpadlo.

Codziennie rozne serwisy inaczej zarabiaja czasami mniej czasami wiecej, ale ogolnie to zarobki jak u mnie to wzrosly. Tematyka stron to turystyka i interaktywne mapy, hotele itp

A ja mam stronę, która podlega bardzo silnym wahaniom sezonowym - w wakacje odwiedzalność spada o ponad 4/5.

Mimo to udało mi się wydusić w sierpniu więcej niż nędzne 18 dolców, m.in. dzięki co najmniej parokrotnemu wyświetleniu reklamy, która zgodnie z moimi obliczeniami i obserwacjami kosztowała 2 dolary...

Wrzesień się zaczął, odwiedziny w górę, kliki też - i z 11 klików mam np. 45 centów (wczoraj). Ale jestem zły... Zacząłem akcję blokowania co się da - w ten sposób już parę razy wyłowiłem najtańsze reklamy tekstowe. Generalnie chyba najdroższe są te ładne flashowe - i klikalność dużo wyższa ;)

Żałuję, że w adsense nie ma jakiegoś bardziej klarownego systemu sprawdzania ceny linków. Choć nie dziwię się, że tak jest.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności