Skocz do zawartości

Uwaga na tego rodzaju e-maile !!!!!!!

luman

Rekomendowane odpowiedzi

kurcze, powiem ci, że wcale niekoniecznie, nie kazdy jest obcykany co i jak a maja pozakladane konta na allegro przez kogos wic nic nie czaja poza umiejetnoscia zakupu, licytacji a taki mail w prosty sposob kradnie im i e-mail i konto w allegro a pozniej to juz tylko placz

p.s. odebralem tego maila 3 min. temu wczesniej nie mialem tkowych dlatego przestrzegam......

no własnie, że koniecznie koniecznie :)

nie trzeba być żadnym web guru żeby wiedzieć, że żadnych haseł nigdy i nikomu nie nalezy podawać. koniec. kropka.

ja tam dostaje czesto spam z jakiegoś pseudo banku, zatytulowany 'dear customer'.. bla bla, zaloguj sie tutaj bo cos tam :lol:

Yeden napisał(a):
To kwestia skali działania, podobnie jak z podszywaniem się pod banki internetowe. Skoro to robią, to znaczy, że jakieś efekty przynosi.

wiesz z bankiem netowym symulujesz logowanie wymuszasz wspianie jednego czy 2 tokenów i jazda :lol: na allegor duzo nie zepujesz mzoesz sobie kupic cos na kogos ale nikt ci nie wysle przedmiotu bez $ ,chyba ze sprzedasz jakies g to wtedy to ma sens !

propnuje temu k$$$$ allegro.pl@poczta.of.pl zrobic kuku piersze to go zgłosic do allegro a ja bym mu spama zapuscil :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

normanos napisał(a):
ale zeby dac sie nabrac na takiego maila trzeba byc skonczonym idiotą..

Ja tez pozwole sie nie zgodzic. Nie kazdy musi byc we wszystkim obcykany.

normanos napisał(a):
żadnych haseł nigdy i nikomu nie nalezy podawać. koniec. kropka

nie kazdy wie o tej zasadzie, a nawet jezeli wie to niektorych czujnosc tez moze sobie dac czasami na wolne.

a ja na miejscu Allegro by dac po du**e takiemu ......, napisałbym do of.pl poprosił o logi na tego e-maila, z jakiego IP i kto się logował poczym ustalił takiego usera i pokazałmu co grozi za wyłudzanie informacji,

luman podeślij to do allegro, oni pewno będą wiedzieli co z tym zrobić i może gościowi się odechce takich zabaw jak zastukają mu pewni panowie do drzwi.

szookpl napisał(a):
napisałbym do of.pl poprosił o logi na tego e-maila, z jakiego IP i kto się logował poczym ustalił takiego usera i pokazałmu co grozi za wyłudzanie informacji,

Najpierw byś musiał jednak to zglosić na policje, bo serwisy teraz jakoś niechętnie dają numery IP :lol:

stopka usunieta z wpoodu wirusa na stronie docelowej

MMP - ależ ja mówię że to jest w interesie Allegro, dlatego gdyby luman napisał do nich to allegro już się o to postara ;-) oni nie lubią takich numerów.

Dla Allegro złożenie takiego wniosku to nie problem, myślę że admin of.pl w takiej sprawie też nie będzie robił większych problemów tak więc ustalenie autora nie jest trudne a oskarżenie mogłoby być poważne - np. próba zniszczenia zaufania do Portalu Aukcyjnego Allegro, bądź wyłudzenie danych, sporo by tego było.

Luman ew. podeślij mi tego meila z adresem IP z jakiego został wysłany, a ja podeślę go do allegro

I co to da?

-po pierwsze:

a) jeżeli hakujesz, phreakujesz, phinishing, bankring, carding to nie z domu :roll: OD czego są kawierenki internetowe :)

;) jeżeli wysłał z domu to zmiennie IP, jak jak hackowałem sobie ;) to mam program że co 10 sekund zmienia mi IP+odjechane proxy itp.

Nie znjadzie mnie nawet ogi server itp. Jeżeli przyjdą tacy Panowie do mnie do domu?

c) spytam sie o nakaz sądowy, nie mają to niech spadają

d) nie ma jak to email bombery, na interi powysyłełem znajomym kilkaset tyśiecy ;), po drugie na Internecie można wszystko

e) nie ma tego w informacji publicznej, ale jakiś czas temu była luka w systemach bankowych, i można było przerabiać karty płatnicze na kredytowe, potem debety w sklepach.

f) powstają coraz nowsze ataki w internecie, co myślicie że maniaki z chęcią zemsty, mózgi na skurw..... bogaczach itp. firmach będa sie obijać, najlepije hack in the NIGhT :) Blokowanie serva, poprzez zapchanie sobie .

Poczuj sie swobodnie w swoim domu wybierz rolety warszawa dla wiekszego komfortu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności