Skocz do zawartości

Czy mailing jest jeszcze skuteczny ?

Maximus Marius

Rekomendowane odpowiedzi

Tak sie zastanawiam czy mailing np. w Onet, wp, o2 są jeszcze skuteczne ?

Rok temu pozwoliłem sobie na wysłanie kilku wysyłek i oprócz odpowiedzi "precz spamerze" (delikatnie mówiąc) to żadnych reakcji nie było.

ostatnio wkupywałem mailingi do 30k, 20k userów - i skutek był taki że serwis odwiedziło okolo 1000 userów na te 30k wyslanych maili. A uzytkownicy i tak nie spędzili duzo czasu na stronie. Mailing musi byc jednak dobrze dobrany aby dobrze spełnil swoja role.

a9177b36246d7ce96fa698c9971dd36b.png

Sprzęt akwarystyczny kupuj w moim - sklep akwarystyczny.

adwokat częstochowa - Radca prawny Grzegorz Ledwoń. Pomoc w sprawie odszkodowania.

Wg Piotra Majewskiego jest baaaaaaaaaaardzo skuteczny. A wg mnie nie jest.

Zadam Ci pytanie: podaj 3 ostatnie wiadomosci z oferta reklamową, które przeczytałeś.

Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych.

Zadam Ci pytanie: podaj 3 ostatnie wiadomosci z oferta reklamową, które przeczytałeś.

To nie jest dobre pytanie, bo wszyscy jesteśmy z braży i wiemy o co chodzi... Są ludzie, którzy łytają wszstko co im na pocztę przyjdzie...

Ale świadomość rośnie i ich jest coraz mniej...

Nie warto w to inwestować.

Ostatnio wysłany mailing z WP do targetu "książka". Mailing dotyczył przeceny kiludziesięciu poczytnych tytułów.

- respond na poziomie 7%

- konwersja z respondu na poziomie 30%

- efekt finansowy zadowalający

- pozyskano kilkuset nowych subskrybentów newslettera księgarni

IMHO była to udana akcja choć licząc nakład finansowy lekko na minusie. Jednak doliczając nowych newsletterowiczów i późniejsze jeszcze zakupy można stwierdzić, że akcja na plus.

Jest tak wiele czynników które wpływają na powodzenie mailingów, że bez wcześniejszych prób i testów inwestowanie większych środków jest bezcelowe. Najważniejsze z nich to:

- tytuł maila

- treść

- układ graficzny mailingu

- przygotowanie serwisu

ps. to, że otrzymałeś kilkadziesiąt maili z treścią o spamowaniu - tym się nie przejmuj, Ci ludzie zakładając konto godzili się na to więc nie mogą mieć pretensji do Ciebie, to frustraci.

ja mam taki drobny problem ze mój target w kategoriach firm które posiadaja bazy mailowe nie istnieje ;)

A dokładnie są to rolnicy, o ile dzieci rolników już mają często internet to ich rodzice żadko korzystają z tego medium.

Choć osobiście znam kilka wyjątków ;)

Wtedy w tytule maila piszesz "Zapytaj rodziców czy ..." ;)

Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności