Skocz do zawartości

Coraz gorsza indeksacja w G

AdamAGP#

Rekomendowane odpowiedzi

stary temat - ciągle malejący site, ale jak zauważam również z indeksacją nowych jest coraz gorzej. Czy G już stwierdziło, że ma wystarczająco doskonały indeks i nie musi indeksować nowych podstron serwisów? Pingi się nie sprawdzają. Macie jakieś nowe sposoby na indeksowanie dużych serwisów?

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Również tego doświadczyłem :), to znaczy ostatnio zawirowania z indeksacją spowodowane były przez update PR, ale update się skończył a tu dalej cieniutko :(. Google najchętniej łyka unikalne, niepowtarzalne serwisy, więc trzeba się wziąć za tworzenie takowych, albo poczekać cierpliwie aż po jakimś czasie zassie te powielane mniej orginalne :puknijsie:. Grunt to się nie załamywać i testować wszelakie rozwiązania, bo jakiś sposób znajdzie się napewno :).

Macie jakieś nowe sposoby na indeksowanie dużych serwisów?

dlaczego stare sposoby są złe ? Linkowanie , linkowanie i jeszcze raz linkowanie, nie tylko do głównej, ale do odpowiednich miejsc wewnątrz serwisu.

Ale niechęć do indeksacji widać, widać. Obserwuje niektóre precelki, gdzie ludzie piszą posty i jakoś ich nie widać w indeksie, a jak 'walnę' tam swój i dam gdzieś jednego linka, to siedzi ładnie w indeksie.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Wiele rzeczy wskazuje na to, że google zaczyna oszczędzać moc serwerów.

- zmniejszenie site (dawniej wydzielenie suplementu)

- wolniejsza indeksacja

- próby walki ze sztucznymi zapytaniami.

Być może jest to zwykłe przycinanie kosztów, tak ważne w giełdowych spółkach. Słyszałem też, że google w ramach ekologicznych posunięć planuje przejść z dyskowych serwerów na flashowe by zaoszczędzić troszkę prądu. Może ma to coś z tym wspólnego...

- próby walki ze sztucznymi zapytaniami.

ooo właśnie ostatnio zbanowali mi jeden adres IP z którego ich odpytywałem...

Dodatkowo po zmianie IP i tak nie na wszystkie zapytania odpowiadają mojemu prostemu pytaczowi....

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

wiesz mario jak masz serwis z 1000 podstron to nie ma aż takiego problemu ale już z 100 000 problem się pojawia. Fakt że odpowiednie linkowanie wewnętrzne i linkowanie na podstrony z zewnątrz poprawia sytuację ale nie aż tak aby było to zadowalające. Nie mówię tu o indeksacji spamów ale sklepach, forach dyskusyjnych i innych wysokositowych stronach dla userów.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Kopie wiki nadal się indexują - i to nawet takie z jednym linkiem wskazującym, nawet dmozy - wystraczy poprzerabiać szablon, dodać coś od siebie i po sprawie - może ciężko teraz osiągnąć 10k z wiki, ale nie niedozrobienia.

mój najnowszy wynik:

od początku sierpnia strona (kilkadziesiąt tys podstron, katalog) podlinkowana do głównej (katalogi, artykuły, linki) oraz pingowana do podstron - dało to prawie 3000 site.

To dużo, czy mało?

bo wszyscy narzekają, ale nikt nie mówi, czego sie spodziewa: że 100tys zrobi w tydzien?

pzdr

co by tu wstawić...

mój najnowszy wynik:

od początku sierpnia strona (kilkadziesiąt tys podstron, katalog) podlinkowana do głównej (katalogi, artykuły, linki) oraz pingowana do podstron - dało to prawie 3000 site.

To dużo, czy mało?

bo wszyscy narzekają, ale nikt nie mówi, czego sie spodziewa: że 100tys zrobi w tydzien?

pzdr

Moim zdaniem dobry wynik jak na katalog.

Mam w indexie google ok 300/500 stron nowej site, w tej chwili robię pierwszy raz sitemap dla tej strony ok. 300 000 podstron i nadal robot szuka site na mojej stronie przez program do map. Ciekawe jak dodam do narzędzi webmastera tą nową mapkę ile będę miał zaindeksowanych site w google? Jeszcze dodam ją do yahoo, ale to inna bajka :/

Witryna Biznesu - najlepsza promocja biznesu w sieci.

Czy zauważył ktoś oprócz mnie dziwny pozytywny skok sajta na przełomie wczoraj/dziś, nawet beznadziejne spamy mi zaindeksowało :D , chociaż nie zdziwie się jak ich jutro już nie będzie ;)

Naturalne plastry drewna / rustykalne dekoracje weselne / unikalne księgi gości weselnych - https://plastry-drewna.pl

Sprawdź sam!

Czy zauważył ktoś oprócz mnie dziwny pozytywny skok sajta na przełomie wczoraj/dziś, nawet beznadziejne spamy mi zaindeksowało :D , chociaż nie zdziwie się jak ich jutro już nie będzie ;)

Faktycznie, u mnie tez site roznych spamow najpierw spadl a teraz znow troche podskoczyl.

Estetyczna i trwała reklama - naklejki 3D oraz breloki - producent.

Rowery i narty Kraków - sprzedaż hurtowa i detaliczna.

Polecamy kamery sportowe i kamery ekstremalne Liquid Image.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności