Skocz do zawartości

Kilka prostych pytań

Ramzes2

Rekomendowane odpowiedzi

Która z tych rzeczy jest najważniejsza, przy katalogowaniu.

PR: Google IP: BL Google: Yahoo IP: BL Yahoo:

Druga rzecz dlaczego na trzy słowa kluczowe w google mam pozycję od 30-50 przy 8mln wyszukań.

A na słowo kluczowe które ma tylko 150tys. wyszukań fraza znajduje się poza 1tys.?

Czy może to wynikać z tego, że te trzy słowa kluczowe które mam w title mają pozycję od 30-50 a reszty słów kluczowych nie widze nawet w google?

Korzystam z systemu linkorn czy warto? Zauważyłem, że w tym systemie znajduje się coraz mniej wartościowych stron, nie mówiąc tu o PG a o treści. Linkowana jest także ta fraza która ma 150tys. wyszukań no ale znajduje się ciągle poza 1tys.

Mam obecnie takie statystyki:

Backlinks Yahoo :93

Backlinks AltaVista :94

Backlinks AlltheWeb :159

To duzo czy mało i dlaczego ciagle mam Backlinks Google :0?

Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi.

Ja rozumiem, że pytania są może tak banalne, że powiniem to wiedzieć ale nie wiem i może jakiś użytkownik tego forum odpowie na moje pytania?

Która z tych rzeczy jest najważniejsza, przy katalogowaniu.

PR: Google IP: BL Google: Yahoo IP: BL Yahoo:

Wszystko po trochu, jednak jak już wielokrotnie pisano na forum, pozycja na dane słowo jest najważniejsza. I jeszcze raz to wyjaśniam. Pozycjonujesz "oponki" to wpisz "oponki" i leć wyniki Googla aż znajdziej pierwszy, drugi, trzeci katalog który znajdzie się w wynikach. Czym wyżej tymlink z takiej strony mocniejszy.

Druga rzecz dlaczego na trzy słowa kluczowe w google mam pozycję od 30-50 przy 8mln wyszukań.

A na słowo kluczowe które ma tylko 150tys. wyszukań fraza znajduje się poza 1tys.?

Czy może to wynikać z tego, że te trzy słowa kluczowe które mam w title mają pozycję od 30-50 a reszty słów kluczowych nie widze nawet w google?

Nie rozumie. Jeśli pozycjonujsze się na 4 frazy to kombinuj tak z title aby był zrozumiały dla ludzi i jednocześnie zawierał wszystkie 4 frazy. Ilość znalezionych wyników nie ma znaczenia. Wpisz w Google "o" - myślisz że byłoby trudno wypozycjonować się na to hasło? Ilość znalezionych wyników: 5,080,000,000 :)

Korzystam z systemu linkorn czy warto? Zauważyłem, że w tym systemie znajduje się coraz mniej wartościowych stron, nie mówiąc tu o PG a o treści. Linkowana jest także ta fraza która ma 150tys. wyszukań no ale znajduje się ciągle poza 1tys.

Co do systemu to nie mogę się wypowiadać, ale jeśli linkujesz frazę i nie ma CIę w 1 tys wyników to albo masz filtr na tą frazę, albo nawet nie masz jej w nagłówkach, treści i title swojej strony a ilość linków zaindeksowanych z tą frazą jest bliska zeru.

Mam obecnie takie statystyki:

Backlinks Yahoo :93

Backlinks AltaVista :94

Backlinks AlltheWeb :159

To duzo czy mało i dlaczego ciagle mam Backlinks Google :0?

BL w Google 0 oznacza, że jeszcze nie pokazuje linków, Google nie pokazuje wszystkich a wraz z upływem czasu powinno zacząć pokazywać cokolwiek. Generalnie ilość nie powala ale wszystko zależy od potrzeb. IMHO to mało.

Ja rozumiem, że pytania są może tak banalne, że powiniem to wiedzieć ale nie wiem i może jakiś użytkownik tego forum odpowie na moje pytania?

Ja rozumię Twoje zniecierpliwienie ale to nie jest komunikator tylko forum. Tu nieodpowiada się błyskawicznie i proszę nie pisz postów pod swoim postem na przyszłość i daj czas nieco dłuższy niż 2 godziny czekania na odpowiedz.

Co do systemu to nie mogę się wypowiadać, ale jeśli linkujesz frazę i nie ma CIę w 1 tys wyników to albo masz filtr na tą frazę, albo nawet nie masz jej w nagłówkach, treści i title swojej strony a ilość linków zaindeksowanych z tą frazą jest bliska zeru.

Nie mam jej w title to fakt, filtra raczej nie mam, fraza znajduje się jednak w treści strony oraz w "meta name description" a google jej nie widzi, chodź linki z tą frazą są linkowane na innych stronach.

"Co do systemu to nie mogę się wypowiadać"

Zakazane jest wypowiadanie się na forum na temat systemów wymiany linków czy jak?

Chętnie bym prosił o wypowiedzenie się na ten temat, dlatego, że macie własne doświadczenie i czy nie brnę w "ślępą uliczkę"

Wpisz w Google "o" - myślisz że byłoby trudno wypozycjonować się na to hasło? Ilość znalezionych wyników: 5,080,000,000"

Myślę, że było by ciężej wypozycjonować serwis im więcej wyników, a ważniejsza sprawa zależy to pewnie od konkurencyjności frazy. No ale ja się nie znam i to tylko mój domysł.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności