Skocz do zawartości

[opinia] NetArt - nazwa.pl

Studio 2FX - bocian

Rekomendowane odpowiedzi

Nie raz mialem problemy z tym hostingodawca ....

aczkolwiek dzisiaj przeszli juz sami siebie ...

W ciagu kilku ostatnich dni ktos mi sie wlamal na sklep internetowy i zroibl male zamieszanie.

Z racji iz nazwa udostepnia podzielone na dni logi access log bez zadnego podzialu wszystko zsypane w jednym ciagu poprosilem o jeden zbiorczy z ostatnich 2 tygodni, o log ftp ktorego nie ma w panelu oraz o log z polaczen bo bazy danych.

Konsultant stwierdzil ze tak to tylko mailem, wiec poprosilem o rozmowe z przelozonym po czym uslyszalem ze na maila.

Wiec wyslalem maila na co pewien Pan ktory ponoc jest tam kordynatordem biura obslugi klienta odpisal mi ze:

Witam,

W związku z naszą rozmową telefoniczną dotyczącą strony klimatyzatory.org pragnę Pana poinformować, iż podmieniono Panu stronę poprzez dziurawy skrypt sklepu oscommerce wgrywając phpshell.

Dodam jeszcze, że sklep zbudowany jest na skryptach oscommerce z 2003 roku. Dzisiejsze problemy ze stroną klimatyzatory.org nie są spowodowane brakiem zabezpieczeń naszych serwerów a jedynie dziurawym skryptem nieaktualizowanego oprogramowania sklepu.

Sugeruję zaktualizowanie skryptu do najnowszej wersji.

Pozdrawiam,

Michał J******

No wiec zadzwonilem raz jeszcze i uslyszalem ze przeciez maila Pan mi odpisal.

Pytam dlaczego nie bylo tam tego o co prosilem to uslyszalem ze mam to wszystko w panelu.

Po 10 minutach meczarni z tym czlowiekiem stwierdzil ze zaraz mi to wysla.

Po 2 godzinach dostalem kolejnego maila:

Witam,

Logi dostępne są w panelu administracyjnym serwera Active.admin w sekcji "Dziennik serwera"

Pozdrawiam,

Michał J******

Zeby bylo weselej to z tym Panem stoczylem batalie telefoniczna, i tlumaczylem mu ze tam jest tylko accesslog i do tego pociety.

I to ten Pan obiecal ze bedzie to wyslane, ponoc to szef BOA w NetArt.

No i jak wyslalem prosbe o logi tak oczywiscie ich nie zobaczylem.

Wiec dzwonilem po raz kolejny i po raz kolejny slyszalem ze logi niedlugo zostana przeslane ale z polaczen do bazy nie dostane bo takich nie prowadza no bo po co ?!

i dostalem miala ze zdaniem ....

Logi ftp w pliku: logi-ftp.txt na serwerze

Poprostu ... z tymi idiotami bo inaczej nazwac sie tego nie da wspolpracowac sie nie da.

Naprawde ... cokolwiek by sie nie dzialo nigdy w tym nie ma ich winy.

Mimo ze juz kilka razy wraz ze znajomym udowodnilismy tej cudownej firmie ich ewidentna wine.

Wyjasnienia, no faktycznie cos musialo sie samo przelaczyc.

Nigdy za stracony czas z ich bledow itp nawet slowa przepraszam nie uslyszelismy.

Zdecydowanie odradzam jakiekolwiek uslugi firmy NetArt.

Studio 2FX

Projektowanie Stron i Serwisow Internetowych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności