Skocz do zawartości

Wojna Gruzja-Rosja

Exe

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 104
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Dinth dokładnie o to mi chodzi. Trudno jest to dobrze rozegrać bo tak źle i tak niedobrze. Co byś wolał? Aby Amerykanie pomogli Gruzji, a jakie będą tego skutki to wiadomo... czy żeby przeszli obok tego obojętnie udowadniając nam i nie tylko nam, że tak naprawdę to sojuszników nie ma. Albo są ale tylko na papierze...

boxnaprezent.pl - wyjątkowe BOXy prezentowe

Tyle że Gruzja nie jest sojusznikiem USA w żadnym wypadku, także nie wiem dlaczego wymagacie integrencji USA w sprawy Gruzinów. Inna sprawa że Gruzja jest sama winna tej wojnie, co jak co ale pozwolenie na udział wojsk WNP nie należąc od ~2004 do militarnej części WNP jest kretyńskim pomysłem, powinni poprosić ONZ o wysłanie wojsk w tamte rejony kiedy odchodzili z sojuszu.

stopka usunieta z wpoodu wirusa na stronie docelowej

Z takich wolnych przemyśleń - Spotkałem z takimi głosami, że to Gruzja zaczęła wojnę.

Według mnie nie można jednoznacznie stwierdzić kto ją zaczął,

wiem jedno Rosja ma takie służby specjalne, że jakby chciała to

by wmówiła światu, że to Polska rozpoczęła tą wojnę i nikt by się nie

zorientował. Trochę więcej dystansu do tego co podają media.

Jedno jest pewne, wojna jest zła i trzeba ją jak najszybciej

skończyć.

Inwestycje Giełdowe - skuteczne pomnażanie pieniędzy ; Nokia 5310 - blog o muzycznej Nokii 5310

Dinth dokładnie o to mi chodzi. Trudno jest to dobrze rozegrać bo tak źle i tak niedobrze. Co byś wolał? Aby Amerykanie pomogli Gruzji, a jakie będą tego skutki to wiadomo... czy żeby przeszli obok tego obojętnie udowadniając nam i nie tylko nam, że tak naprawdę to sojuszników nie ma. Albo są ale tylko na papierze...

Sojuszników masz tylko wtedy, kiedy atakuje cię słabszy od sojusznika. A, że USA = Rosja(pod względem militarnym) to wiadomo, że USA nie będzie angażować bo szkoda kasy. Co zyska na zaangażowaniu? Stracone hummery, f16 i tysiące zabitych. Lepiej zaprzestanie na pogrożeniu palcem. Nie od dziś wiadomo, że mały jest na końcu łańcucha pokarmowego.

Osobiście żal mi Gruzinów, bo przecież oni o nas złego słowa nie mówią. Ale jestem pewien, że jak wyślemy tam choć jednego żołnierza to gasprom podniesie ceny gazu, Rosja nie będzie przyjmować od nas żadnego importu itp.

Polubownie z Rosjanami nie da rady... W końcu Putin zaczął łączyć byłe republiki ZSSR w jedną Rosję.

Kredyty mieszkaniowe

MMP jak to nie? Gruzja to dla Amerykanów strategiczny sojusznik w regionie... także wspierają USA w Iraku.

E:

" Wojna kaukaska trwa również w internecie. Rosyjscy hakerzy blokują gruzińskie portale i strony rządowe. Dlatego Lech Kaczyński udostępnia swoją stronę internetową ministerstwu spraw zagranicznych Gruzji. Do serwisu prezydenta trafiły już gruzińskie komunikaty i zdjęcia.

Lech Kaczyński pozwolił gruzińskim władzom publikować ich materiały na swojej stronie internetowej www.president.pl. W części poświęconej wojnie na Kaukazie są już komunikaty ministra spraw zagranicznych Gruzji oraz zdjęcia z wojny.

"Gruzińskie portale internetowe blokuje Federacja Rosyjska" - tak decyzję o udostępnieniu serwisu tłumaczy Kancelaria Prezydenta."

To że współpracują ze sobą nie oznacza że są w sojuszu militarnym, inaczej rzecz biorąc - każde państwo które pomaga USA nie będą w NATO to kretyni.

@Cheed: Gruzja jest winna bezpośredniego starcia

Rosja, nie odpowiedzialnym działaniem WNP(tylko siły rosyjskie tam stacjonowały)

ONZ, że w ogóle dopuścili do możliwości by jedna ze stron mogła posiadać wojska na politycznym terenie innego państwa(strony)

stopka usunieta z wpoodu wirusa na stronie docelowej

Jeżeli Amerykanie - militarni sojusznicy Gruzji zostawia to tak jak jest, to pokaza swiatu ile ich sojusze sa warte, a nam Polakom - ze niewiele wiecej niz sojusz z francuzami w 39tym.

kwestia jest czy wmieszac sie w wojne i naparzac sie z rosja co w skutkach moze byc niemile, czy olac pomoc militarna gruzji, jakby nie patrzec 2gi przypadek niesie mniejsze zniszczenie

Z takich wolnych przemyśleń - Spotkałem z takimi głosami, że to Gruzja zaczęła wojnę.

pisza, ze prezydent gruzji spelnia swoje obietnice wyborcze o rozwiazaniu problemow z Abchazja i Osetia, a na date wybrali 8.8.08 bo akurat wtedu Putin relaxowal sie na olimpiadzie

Jeżeli Amerykanie - militarni sojusznicy Gruzji zostawia to tak jak jest, to pokaza swiatu ile ich sojusze sa warte, a nam Polakom - ze niewiele wiecej niz sojusz z francuzami w 39tym.

Obawiam się, że gdyby Rosja z jakiegoś powodu zaatakowała również Polskę, nasi "sojusznicy" również schowali by głowy w piasek. Smutne ale patrząc na to co się dzieje w Gruzji można tak właśnie sądzić.

Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe

@Cheed: Gruzja jest winna bezpośredniego starcia

Rosja, nie odpowiedzialnym działaniem WNP(tylko siły rosyjskie tam stacjonowały)

ONZ, że w ogóle dopuścili do możliwości by jedna ze stron mogła posiadać wojska na politycznym terenie innego państwa(strony)

Nie jestem przekonany co do tego, że to Gruzja wywołała ten konflikt(chociaż temu nie przeczę!), bo tego nie da się stwierdzić. Ludzie sobie nie zdają, że jesteśmy codziennie sterowani przez służy specjalne i jak już pisałem, jeśli będą chcieli, żeby świat myślał, że wojnę wywołała Gruzja to bez problemów to zrobią. Przeczytałem też dzisiaj na pasku, że Rosjanie mają ujawnić wszelkie zbrodnie Gruzińskie w Osetii. Myślicie, że KGB jest niezdolne do tego, żeby dzisiaj zabić 1000 osób w Osetii i za tydzień poinformować, że znaleźli masowe groby po mordach bestialskich Gruzinów?

Inwestycje Giełdowe - skuteczne pomnażanie pieniędzy ; Nokia 5310 - blog o muzycznej Nokii 5310

Wystarczy, że po stronie Gruzji staną Amerykanie i już mamy III wojnę światową... tylko, że Amerykanie teraz bija się o ropę. Gdy już ją będą mieli to rzucą się na gaz... :)

E: Dlatego tak im zależy na tej śmiesznej tarczy... A Rosja zaraz rzuci się na Ukraine ;)

Weźcie nawet nie mówcie - i Ruski wiedzą, i Amerykanie i NATo, że konflikt na którymkolwiek z tych frontów grozi użyciem w ostateczności broni jądrowej. I to na szeroka skalę.

A to - nie oszukujmy się - rozpoczecie albo koniec świata!

Serio - jak się zaczna tłuć to nawet Google padnie!

Tyle - ja chce dalej pozycjonowac swoje strony.

A ten Kaczyński - powiedział by m coś o nim więcej- to jedna wielka.... wtrąca się tam gdzie nie trzeba i nam kłopotów narobi! mam ogrzewanie na gaz przecież, a zima idzie xD

Nieruchomości bez pośredników? Tylko NoBroker.pl - platforma ogłoszeń bezpośrednich.

Dlatego Amerykanie się w to nie wmieszają... a Kaczyński... sami żeście go sobie wybrali :) Tak jak już ktoś tutaj napisał wystarczy mała nasza ingerencja w sprawy Rosja - Gruzja, a ci pierwsi dadzą nam o sobie znać (gaz, eksport). Ukraina też już się boi... ostrzegli dziś Rosję przed wykorzystaniem okrętów Floty Czarnomorskiej do walki z celami z Gruzji.

Ja od kiedy zacząłem się interesować polityką i historią zauważyłem w dzisiejszych czasach jedną prawidłowość.

USA mówi "jesteście naszymi strategicznymi partnerami", my odpowiadamy super :) ale życie pokazuje, że stany zjednoczone mówią takie rzeczy w 2 przypadkach:

- jeśli jesteśmy potrzebni (irak, tarcza antyrakietowa), a nawet głupi Obama nie przyjechał do nas. Co to oznacza? Jeśli będą potrzebowali poparcia na końcu jego listy będzie Polska.....

- jeśli się jest bogatym krajem (pieniądze, surowce) lub Izraelem.....

Aż żal du**ę ściska, że nie umiem robić ataków ddos, "spaliłbym" wszystkie rosyjskie serwery rządowe ;)

Witam, w ostatnich dniach i tygodniach nie logowałem się na konto i nie sprawdzałem co słychać na forum. Okazało się że ktoś się włamał mi na konto i oferował licencje seokatalogów itp. To nie ja oferuję i ktoś próbuję wyłudzić pieniądze od was.

Dlatego Amerykanie się w to nie wmieszają... a Kaczyński... sami żeście go sobie wybrali ;) Tak jak już ktoś tutaj napisał wystarczy mała nasza ingerencja w sprawy Rosja - Gruzja, a ci pierwsi dadzą nam o sobie znać (gaz, eksport). Ukraina też już się boi... ostrzegli dziś Rosję przed wykorzystaniem okrętów Floty Czarnomorskiej do walki z celami z Gruzji.

Nasz prezydent przecież nie jest az taki głupi żeby wtrącac się wsprawy Rosji n ie narobi nam hałasu ;]

https://www.tvn24.pl/12690,1560713,0,1,pols...,wiadomosc.html

https://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Ros...ml?ticaid=16677

To sa jakies jaja! Niech on sie zajmie polskimi szpitalami i przemyslem!

Aż żal du**ę ściska, że nie umiem robić ataków ddos, "spaliłbym" wszystkie rosyjskie serwery rządowe :)

Napisz do mnie :( Ale na ruskie serwery raczej nie starczy mocy ;]

Nieruchomości bez pośredników? Tylko NoBroker.pl - platforma ogłoszeń bezpośrednich.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności