Skocz do zawartości

Wojna Gruzja-Rosja

Exe

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 104
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Może troche przesadza ale w tej kwestji go popieram. Przecież Rosja weszła i zabrała tereny na ktore miala ochotę i juz pewnie nie odda. I co mial podziekować Rosji ładnie że zakończyli dzialania wojenne, że nie wzieli sobie wiecej republik?

Krawata chyba zapomniał wziąść z Polski.

.

no nie przesadzam bo nie chodzi o agresje wojenną ale my jesteśmy uzależnieni od Rosji jak by nie patrzec wystarczy ze zakrecą kurek i po zamiatane , za pewne na dniach bedzie jakas reakcja z strony Rosji

Ale jak Gruzja będzie ich, to moga kazdemu nieprzychylnemu p.óźniej zakręcić kurek. Gruzja to bardzo potrzebne państewko. Ono może dac niezależność.

Poza tym - jakby na Pllskę - lub inny kraj NATO napadła Rosja - i NATo, ani np. nasi wielcy sojusznicy, by nie zareagowali - nici z układów, nici z braterstwa - koniec normalnego porzadku na świecie.

Co do tego jak rosja zareaguje - jeśli będą cos mówic o jakichs działaniach - co ja się nie dziwię po wystapięniu tego szlaensca, który jak coś wyjedzie do Francji czy Niemiec - i "z daleka bedzie oceniał sytuację" - to należy zgodzić się na budowę tarczy antyrakietowej - daje nam to bezpieczeństwo co do pomocy amerykanów. Rosja nie odważy się im wyejść na drogę. Jeśli by sie odważyła - mielibyśmy wojnę cały świat - Rosja.

Jednakże, umieszczenie w Polsce antyrakiet troch e koliduje ze zdaniem NATO na ten temat. Poza tymniech Sikorski tam trzma naszego prezydenta, bo wygaduje takie głupoty, że mi go żal - już nic mnie nie zaskoczy - jak w reklamie Playa.

Nieruchomości bez pośredników? Tylko NoBroker.pl - platforma ogłoszeń bezpośrednich.

Hm... Tak czy siak...

Gdyby się nadarzyła wojna... Nawet NATO vs Rosja to wiecie Panowie że w najgorszej sytuacji będzie Polska?

Mamy przechlapane przezn ten obwód Kaliningradzki... Jak nam Amerykanie pomogą? Puszczą nam pare atomówek i po Polsce... A nawet jeśli by ta tarcza była... Czy w ogóle ta tarcza daje naszemu terytorium ochoronę od atomówek ze strony Rosji?

Bo mnie się wydaje że nie... A nawet jakby się dało zestrzelić tą rakietę to i tak wszystko spadnie na terytorium Polski...

Powiem krótko... że mamy przerąbane z tymi Ruskami...

Hm... Tak czy siak...

Gdyby się nadarzyła wojna... Nawet NATO vs Rosja to wiecie Panowie że w najgorszej sytuacji będzie Polska?

Mamy przechlapane przezn ten obwód Kaliningradzki... Jak nam Amerykanie pomogą? Puszczą nam pare atomówek i po Polsce... A nawet jeśli by ta tarcza była... Czy w ogóle ta tarcza daje naszemu terytorium ochoronę od atomówek ze strony Rosji?

Bo mnie się wydaje że nie... A nawet jakby się dało zestrzelić tą rakietę to i tak wszystko spadnie na terytorium Polski...

Powiem krótko... że mamy przerąbane z tymi Ruskami...

Już raz było powiedzianie i jest to prawda - użycie co najmniej jednej "atomówki" skończyłoby się definitywnie końcem Rosji, lub innego kraju który by jej uzył. Nikt nie chciałby miec kraju, który w XXI wieku szasta ładunkiem nuklearnym i miliony ludzi skazuje na pewną, okropną zagładę.

Nieruchomości bez pośredników? Tylko NoBroker.pl - platforma ogłoszeń bezpośrednich.

Okręty wojenne USA płyną do Gruzji

Oto dowód, że Rosjanie złamali rozejm

...polecam filmik dołączony do drugiego artykułu :)

"Dokąd jedziecie?" - pyta żołnierza reporterka Polsatu News. "Do Tbilisi. Pod miasto" - odpowiada jej Rosjanin. Za jego plecami ciągną kolumny pancernego sprzętu. To dowód, że Rosja złamała warunki rozejmu z Gruzją."

Zna ktoś rosyjski to niech napisze co on dokładnie powiedział... :)

boxnaprezent.pl - wyjątkowe BOXy prezentowe

Jak zakręcą to nie zarobią więc nie ma co cenzura ogniem...

wystarczy, że podniosą nam ceny, a wtedy będziemy mieć ten już męczony przez xanna "zakręcony kurek".

mówiłem Wam, że tego nie da się załatwić pokojowo. nie z rosją, nie wolno się okłamywać, że to skończy się na jakimś ograniczeniu handlowym. będzie ciężko, ale poradzimy sobie.

Incognito - to tak, tam o pozycjonowaniu, ale nie Ciii, bo się wyda. Nie mów nikomu...

Przyszłość seo - wszyscy mówią to i ja...

https://www.navoine.ru/forum/viewtopic.php?t=112 <- tak wygląda wojna (ostrzegam jest kilka nieciekawych zdjęć więc +18 lat)

Ja uważam, że tarcza USA spowoduje u nas troszkę inną wojnę - nuklearną ale bez strachu taka wojna ogarnie cały świat i w ostateczności wszyscy zginą ;/

- - - -
StudioTypo3.com - tworzenie stron w oparciu o TYPO3, aplikacji mobilnych i programów desktopowych. Po ciężkiej pracy zapraszam do odwiedzenia gabinetu kosmetycznego znajdującego się w Rzeszowie na ul. Lwowskiej 6. Więcej informacji o ofercie gabinetu znajdziesz na stronie kamidabrowska.pl, polecam makijaż lub zabiegi na twarz - można się zrelaksować i trochę odmłodzić lub wymalować. Dla facetów też jest kilka zabiegów (depilacja) polecam baaardzo boli ;) ale czego się nie robi dla swojej kobiety.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności