Skocz do zawartości

[JS, HTML] Graficzne menu typu radio button

Necro

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich.

Od dłuższego czasu męczę się z menu wyboru typu szukania.

Do rzeczy.

Wcześniej miałem wyszukiwanie plików w ten sposób:

<form action="" method="post" id="search">

<input type="radio" name="type" value="mp3" id="mp3" checked><label for="mp3"><font size="2">{$lang.mp3}</font></label>
		<input type="radio" name="type" value="video" id="video"><label for="video"><font size="2">{$lang.video}</font></label>
		<input type="radio" name="type" value="torrent" id="torrent"><label for="torrent"><font size="2">{$lang.torrents}</font></label>
		<input type="radio" name="type" value="lyrics" id="lyrics"><label for="lyrics"><font size="2">{$lang.lyrics}</font></label>
		<input type="radio" name="type" value="price" id="price"><label for="price"><font size="2">{$lang.prices}</font></label>
		<input type="radio" name="type" value="auctions" id="auctions"><label for="auctions"><font size="2">{$lang.auctions}</font></label>
		<input type="radio" name="type" value="wikipedia" id="wikipedia"><label for="wikipedia"><font size="2">{$lang.wikipedia}</font></label>
		<input type="radio" name="type" value="images" id="images"><label for="images"><font size="2">{$lang.images}</font></label>
<input name="name" type="text" class="border" /><br />
<input name="submit" type="submit" class="formborder" value="{$lang.search}" />
</form>

Postanowiłem zamienić je na graficzne buttony:

<form action="" method="post" id="search">
		<ul>	
			<li><a href="#">{$lang.mp3}</a></li>
			<li><a class="current" href="#">{$lang.video}</a></li>
			<li><a href="#">{$lang.torrents}</a></li>
			<li><a href="#">{$lang.lyrics}</a></li>
			<li><a href="#">{$lang.wikipedia}</a></li>
			<li><a href="#">{$lang.images}</a></li>

</ul>
		<div id="search1">

<p><input type="text" name="name" class="search1" /> <input type="submit" name="submit" value="{$lang.search}" class="button" /></p>
			</form>

Tutaj można zobaczyć online: https://193.59.120.51/ nie wiem jak to wszystko przenieść na grafikę oraz żeby po wybraniu przycisk się podświetlił tak jak "Filmiki".

Jeżeli ktoś wie jak mi pomóc, to bardzo był bym wdzięczny.

Dziękuje i pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności