Skocz do zawartości

Dane kanału URL

stojacy_kon

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Chciałbym zapytać o dane wyświetlane w kanale URL. Jeżeli mam stronę www.strona.pl i na stronie głównej i każdej podstronie mam np. po 3 kanały spersonalizowane (3 różne reklamy). To co oznacza w tym przypadku CTR 3% dla kanału URL www.strona.pl. Czy jest to ilość wyświetleń stron czy poszczególnych reklam w stosunku do ilości kliknięć?

Tzn.

OPCJA 1 - gość serwisu był na 4 podstronach czyli różne reklamy wyświetliły się 12 razy (bo na każdej stronie są 3 różne reklamy) nastąpiło 1 kliknięcie w jedną z reklam więc w tym przypadku CTR wynosi 8,3%.

Czy może jest tak:

OPCJA 2 - gość serwisu był na 4 podstronach i mimo, że różne reklamy wyświetliły się 12 razy to zliczane jest jakby biorąc pod uwagę cały zestaw reklam i przyjmuje, że CTR wyniósł 25%.

Czy może jeszcze w inny sposób to należy interpretować?

Wie ktoś może?

Jeżeli mam stronę www.strona.pl i na stronie głównej i każdej podstronie mam np. po 3 kanały spersonalizowane (3 różne reklamy). To co oznacza w tym przypadku CTR 3% dla kanału URL www.strona.pl.

Oznacza to, że na 100 wyświetleń www.strona.pl (i podstron) były 3 kliknięcia.

Czy jest to ilość wyświetleń stron czy poszczególnych reklam w stosunku do ilości kliknięć?

Stron, bo to jest kanał URL.

OPCJA 2 - gość serwisu był na 4 podstronach i mimo, że różne reklamy wyświetliły się 12 razy to zliczane jest jakby biorąc pod uwagę cały zestaw reklam i przyjmuje, że CTR wyniósł 25%.

Dokładnie tak.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności